A legjobbaktól tanulhatott a futsalválogatott

2016. december. 07., 15:52   |    

A legjobbaktól tanulhatott a futsalválogatott

A magyar futsalválogatott hétfőn és kedden is megmérkőzött a kétszeres világbajnok, hétszeres Európa-bajnok, jelenlegi Eb-címvédő spanyolokkal Nyíregyházán. A spanyolok mindkét mérkőzést megnyerték, de a mieink számára ezúttal nem az eredmény volt a fontos.

A magyar válogatott már nagy erőkkel az áprilisi, azerbajdzsáni Eb-selejtező tornájára készül, a novemberi, horvátok elleni meccsek után a héten a világranglista-második spanyolokkal is megmérkőzött. A nyíregyházi páros mérkőzésen nem sikerült borítani a papírformát, a spanyolok ízelítőt adtak az elitfutsalból: magabiztos, látványos játékkal előbb 5-1-re, majd 6-1-re nyertek. Mindkét találkozónak voltak olyan periódusai, amikor a magyar csapat fel tudta venni a spanyolok által diktált hatalmas tempót, és néhány kulcsjátékos távollétében, fiatalokkal kiegészülve is egyenrangú ellenfele volt a vendégeknek, de kétszer húsz percen keresztül nem sikerült tartani az ellenfél iramát.

- A két mérkőzés között leginkább az volt a különbség, hogy kedden már jóval fáradtabban mozogtunk, hiszen kevesebb mint 24 óra pihenő volt a két meccs között, és ez nem elég a teljes regenerálódáshoz - mondta a találkozókat követően Klacsák Bence, a keret egyik legfiatalabb tagja, a két magyar gól szerzője. - Kedden nehezebben ment a játék, már a bemelegítésnél éreztük, hogy hiányzik az a frissesség, ami hétfőn még megvolt. A mérkőzés előtt megbeszélt taktikai feladatokat viszont sikerült betartani, és ezúttal nem kaptunk gólokat olyan buta hibákból, mint az első találkozón. Minden másodpercben éreztük, hogy a spanyolok más szinten, más sebességgel futsaloznak, és ez végül az eredményben is kijött. A világ legjobbjai ellen mindig nagy élmény játszani, sokat lehet tőlük tanulni, a fejlődésünkhöz az ilyen összecsapások járulnak hozzá leginkább. Ami a két gólomat illeti: fantasztikus élmény volt és nagyon sokat jelent számomra, hogy sikerült betalálnom a spanyolok ellen, remélem, a jövőben is gólokkal tudom segíteni a csapatot, akár a legerősebb riválisokkal szemben is.

harnisch|

A keddi összecsapás Harnisch Ákos számára is emlékezetes marad, az ETO Futsal játékosa ezen a találkozón ünnepelte századik válogatottságát. Harnisch még 2008-ban, Kozma Mihálytól kapta első válogatott meghívóját, most éppen az MLSZ szakágvezetőjeként dolgozó korábbi kapitány köszöntötte, és nyújtotta át neki a szövetség ajándékát.

- Óriási megtiszteltetés, hogy századik alkalommal ölthettem magamra a válogatott mezét, fantasztikus érzés volt éppen a világ egyik legjobb csapata ellen ünnepelni a kerek válogatottságot - fogalmazott Harnisch Ákos. - Sajnos nem tudtunk igazán szoros mérkőzéseket játszani, de fontos megjegyezni, hogy nekünk nem az az elsődleges célunk, hogy felkészülési mérkőzésen megszorítsuk a világ egyik legjobbját, hanem az, hogy a lehető legjobban felkészüljünk az áprilisi Eb-selejtezőkre, mert le akarjuk győzni a szintén nagyon erős Azerbajdzsánt, hogy egyenes ágon jussunk ki a kontinensviadalra. Mindkét meccsen megtapasztalhattuk, hogy a spanyolok minden tekintetben előttünk járnak, legfőképpen a játék gyorsaságában nőttek fölénk. Nagy élmény volt játszani ellenük, sokat tanulhattunk ebből a két összecsapásból.

A futsalválogatott tagjai legközelebb jövő év elején lépnek pályára, januárban egy horvátországi nemzetközi tornán vesz részt a csapat.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS