A legtöbb statisztikában lekörözi a Mezőkövesd a Kisvárdát, de a tabellán nem áll jobban

2021. december. 09., 16:29   |    

A legtöbb statisztikában lekörözi a Mezőkövesd a Kisvárdát, de a tabellán nem áll jobban

A jelenlegi szezonban egyszer már legyőzte a Kisvárda a Mezőkövesdet, a számok azonban azt mutatják, nem lesz könnyű dolga a szabolcsi együttesnek, ha újabb pontokkal akarja megerősíteni előkelő második helyét a tabellán.

Az 5. fordulóban a jelenlegi második Kisvárda 2–0-ra verte a most az ötödik helyen álló Mezőkövesdet. Mindkét együttes győzött az előző, 15. körben, a Kisvárda a MOL Fehérvárt (2–1), míg a Mezőkövesd a Gyirmótot (1–0) verte meg.

Ami az augusztusi mérkőzés statisztikáit illeti, a labda 60%-ban a vesztes Mezőkövesdnél volt! A két csapat egyenlő számban, négyszer találta el a kaput, a Kisvárda 13, míg a Mezőkövesd 11 próbálkozásból. A helyzetek minőségét tekintve viszont a várdaiak voltak jobbak, az xG mutatójuk 1,81 volt, míg ellenfelüknél 1,39 ez a szám. Több szögletet (4–3) és szabadrúgást (3–2) harcolt viszont ki a vendég Mezőkövesd. Ráadásul a hazaiak Viktor Gey kiállítása miatt az 52. perctől emberhátrányban játszottak.

A passzok tekintetében a Wyscout adatai szerint a Mezőkövesd áll jobban 15 forduló után. Mérkőzésenként átlagosan 376.44 alkalommal passzolnak játékosai, amelyek közül a legtöbbet, 139.79-et előre felé adnak. Passzaik átlagosan 19 méter hosszú átadások. Ebben a statisztikában a Kisvárda hat hellyel rosszabbul, a 11. pozícióban áll az 5. Mezőkövesd mögött. A várdaiak 317.13 passzt hoznak átlagosan össze egy meccsen.

Az átlövésekkel hasonlóan állnak, mindketten 14 körül mutatnak be mérkőzésenként. A cselekkel viszont a tabella utolsó helyén kullog a Kisvárda, amely nagyjából 22,16-szor cselez 90 perc alatt. A Mezőkövesd sem áll sokkal jobban, 10. helyezett és csak minimálisan jobb riválisánál: 22,29 csellel próbálkoznak játékosai.

A Kisvárda az eddigi 15 fordulóban 28 gólt szerzett és 16-ot kapott, míg a Mezőkövesdnél ezek a számok rosszabbul festenek: 19 és 24.

Ha egy az egy elleni párharcokra kerül a sor a támadó harmadban, a Kisvárda gyengén szerepel, ebben a statisztikában is legrosszabb a mezőnyben, a Mezőkövesd viszont a 8. A védekezésben viszont már jobban teljesítenek a szabolcsiak, a 4.-ek, míg a matyóföldiek a 9. helyen állnak.

A Mezőkövesd-Kisvárda találkozót az OTP Bank Ligában vasárnap, 18.45-kor rendezik.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS