A lendületbe jött Paksot fogadja a Diósgyőr

2012. szeptember. 21., 11:02   |    

A lendületbe jött Paksot fogadja a Diósgyőr

A nyolcadik fordulót rendezik a hétvégén az OTP Bank Ligában. Vasárnap estére túljut a mezőny a bajnokság egynegyedén.

 

A listavezető MTK a legutóbbi három mérkőzését elveszítő Haladás vendége lesz. Az idegenben még veretlen Paks Diósgyőrre látogat. Az Újpest a Kecskemétet fogadja, amelynél a hét közben edzőváltás volt, a lemondott Török Lászlót megbízott vezetőedzőként Szabó István váltotta. A pályaválasztóként még veretlen, újonc Eger Diósgyőrben fogadja a DVSC-t. A legutóbbi két meccsén veszítő Bp. Honvéd a legutóbbi két találkozóján gólképtelen Kaposvárt látja vendégül. A legutóbbi két fordulóban öt gólt és hat pontot szerzett Pápa a Pécs ellen kívánja folytatni jó sorozatát. Vasárnap az Európa Ligában vereséget szenvedett  Videoton az utóbbi öt bajnoki meccsén százszázalékos Győr ellen próbál meg javítani hazai mérlegén (2 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség). A története legrosszabb idénykezdetét produkáló Siófok ellen a Ferencváros az első idegenbeli győzelmét igyekszik majd megszerezni.

SZOMBATHELYI HALADÁS–MTK BUDAPEST
(Péntek, 17.00 óra)

A Haladás gödörbe került, a legutóbbi négy bajnoki mérkőzésén nyeretlen, a legutóbbi hármat egyaránt 2-1-re elveszítette. A hazai mérlege is romlott, a Diósgyőr elleni 0-0-t a Paks elleni váratlan vereség követte. A mostani szezonban, ha a Haladás szerzett gólt hazai bajnokiján, Kenesei Krisztián a kapuba talált. Ugrai Roland hét közben az U20-as válogatottban szerepelt, nem is akárhogyan, mesterhármast ért el! Az MTK még veretlen a bajnokságban, vezeti a tabellát. Az eddigi idegenbeli mérkőzésein kifejezetten jó a mérlege, a legutóbbi két mérkőzését egyaránt két gólt szerezve nyerte meg. A két csapat legutóbbi szombathelyi bajnoki meccsén a Haladás győzött (2-0) 2010 novemberében, a gólokat Simon Ádám és Kenesei Krisztián szerezte. Igaz, az az előtti Rohonci úti meccsen pedig az MTK nyert, igaz, jó régen, 2009 augusztusában, 4-2-re. Az akkori gólszerzők közül már csak Könyves Norbert az MTK játékosa.

DIÓSGYŐRI VTK–MVM PAKS
(Péntek, 19.00 óra)

A forduló egyik legérdekesebb találkozójának ígérkezik a diósgyőri találkozó. A DVTK legutóbbi hazai mérkőzése nagyon rosszul sikerült (0-3 a Győri ETO ellen), de azt megelőzően háromszor is egygólos győzelmet aratott Diósgyőrben. Az utóbbi hetekben Sisa Tibor csapatának a legnagyobb problémája a gólszerzés, a legutóbbi négy fordulóban csak Fernando és Bacsa Patrik szerzett egy-egy gólt. A borsodiak eddig csak hat gólt értek el, ennél kevesebb egyetlen csapat neve mellett sem áll a táblázaton. Ezen a problémán segíthet majd az új szerzemény, Rudolf Gergely, aki legutóbb 2010. április 23-án játszott bajnoki mérkőzést az NB I-ben. A Paks szinte megtáltosodott az edzőváltás óta, Tomiszlav Szivics irányításával eddig mindkét bajnoki mérkőzését megnyerte. A csapat legutóbbi találkozóján, a Siófok ellen a csereként beállt Simon Attila mesterhármast szerzett. A 29 éves csatár a Diósgyőrben kezdte élvonalbeli pályafutását, 58 meccsen 23 gólt lőtt. A Paks 12 gólt szerzett eddig a bajnoki szezonban, a felét Simon lőtte. A mostani szezonban a tolnaiak még veretlenek (1 győzelem, 2 döntetlen) idegenben. A két csapat egymás elleni diósgyőri mérkőzésein csak egyszer tudott nyerni a Paks, de az 2012 áprilisában, a legutóbbi találkozón történt.

A 8. forduló további programja:

Szeptember 22., szombat:
Újpest FC–Kecskeméti TE    14 ó
Egri FC - DVSC-TEVA 16 ó
Budapest Honvéd-Kaposvári Rákóczi 16 ó
Lombard Pápa Termál FC - PMFC-Matias 18:30 ó    
Szeptember 23., vasárnap:
Videoton FC-Győri ETO FC 16:30 ó
FGSZ Siófok-Ferencváros 18:30 ó

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS