A Leverkusen legyőzésével búcsúzott az EL-től a Ferencváros

2021. december. 09., 23:18   |    

A Leverkusen legyőzésével búcsúzott az EL-től a Ferencváros

A Ferencváros egygólos győzelmet aratott csütörtökön a vendég Bayer Leverkusen felett a labdarúgó Európa-liga csoportkörének utolsó, hatodik fordulójában, így megszerezte becsületpontjait a sorozatban.

Európa-liga, G csoport, 6. (utolsó) forduló:
Ferencváros-Bayer Leverkusen (német) 1-0 (0-0)
Gólszerző: Laidouni (82.)
Ferencváros: Dibusz - Botka, Blazic, S. Mmaee, Kovacevic - Laidouni, Loncar (Vécsei, 81.) - Zachariassen (Somalia, 70.) - Zubkov (Cabraja, 88.), Uzuni, Nguen (R. Mmaee, a szünetben)
Bayer Leverkusen: Lunyev - Recosz, Kossounou, Tapsoba (Tah, a szünetben), Sinkgraven - Aranguiz (Frimpong, 71.), Palacios (Andrich, 63.) - Amiri - Bellarabi (Diaby, 71.), Alario (Adli, 81.), Paulinho

A mérkőzésnek már nem volt tétje a presztízsen kívül, mivel az eredménytől függetlenül biztos volt, hogy a német csapat csoportelsőként, míg a magyar bajnok csoportutolsóként zár. A zöld-fehérek elszántan kezdtek, az első helyzetet is ők hagyták ki. A rivális is felszabadultan futballozott, így nyílt sisakos küzdelem alakult ki, mindkét fél előtt adódtak lehetőségek, az első bravúrt Dibusz mutatta be bő negyedóra elteltével. A játékrész derekánál a tartalékos összeállításban is rendkívül erős gyógyszergyáriak magukhoz ragadták az irányítást. 

A fordulás után ismét energikusabban vetette magát a küzdelembe a Ferencváros, de ígéretes támadásai végén rendre hiba csúszott az utolsó passzokba, így komoly helyzet nem alakult ki. A Leverkusen gyors ellenakciói viszont kifejezetten veszélyesek voltak, Dibusznak több nagy védése is volt, tulajdonképpen az ő bravúrjainak köszönhette a magyar együttes, hogy nem került hátrányba. A vendégek kihagyott helyzetei számukra megbosszulták magukat, mert egy szöglet után Laidouni fejesgólja végül győzelmet ért az FTC-nek. A csoportot a német csapat nyerte, így nyolcaddöntőbe jutott, mögötte a spanyol Real Betis másodikként szintén továbblépett, míg a harmadik skót Celtic Glasgow a Konferencia-ligába került át.

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS