A Leverkusen lesz a Ferencváros ellenfele az Európa-liga-nyolcaddöntőben

2023. február. 23., 23:59   |    

A Leverkusen lesz a Ferencváros ellenfele az Európa-liga-nyolcaddöntőben

Kialakult az Európa-liga nyolcaddöntőjének párosítása, a Ferencvárosra a német Bayer Leverkusen vár a nyolc közé jutásért vívott párharcban.

A Ferencváros csoportelsőként jutott tovább ősszel az Európa-liga legjobb 16 csapata közé, így a sorozat első idei körében nem kellett pályára lépnie. A péntek délben kezdődő sorsolást ennek megfelelően kiemeltként várhatta, de az már a nyolcaddöntőbe jutásért rendezett rájátszást követően kiderült, hogy szinte bizonyosan topligás klub lesz az ellenfele: az olasz Juventus és AS Roma, a német Leverkusen és Union Berlin, az angol Manchester United, a spanyol Sevilla, a portugál Sporting CP és az ukrán Sahtar alkotta nyolcas egyik csapata volt a lehetséges riválisok közt.

A sorsoláson az idei EL-döntő nagykövete, Gera Zoltán húzta ki a csapatok neveit, és a Ferencváros mellé a német bajnokságban jelenleg a 10. helyen álló Bayer Leverkusent sorsolta ki. A két csapat 2021-ben az Európa-liga csoporkörében kétszer is találkozott egymással, akkor Németországban a Bayer győzött 2-1-re, a Fradi viszont hazai pályán 1-0-ra nyerni tudott. A nyolcaddöntő játéknapjai március 9. és 16. lesznek.

Az Európa-liga döntőjét a budapesti Puskás Arénában rendezik május 31-én.

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS