A listavezető a Fradinál, a bajnok a Vidinél vendégeskedik

2014. március. 16., 11:29   |    

A listavezető a Fradinál, a bajnok a Vidinél vendégeskedik

Öt mérkőzést is játszanak ma az OTP Bank Ligában. A listavezető DVSC-Teva a Ferencváros, a forduló előtt még harmadik, címvédő Győri ETO a második helyen álló Videoton vendégeként lép pályára.

MEZŐKÖVESD-ZSÓRY FC–ÚJPEST FC
(Vasárnap, március 16., 14.30)

Véber György volt csapatát, az Újpestet fogadja együttesével. A Megyeri út egykori kedvence a Pápával többször is borsot tört egykori csapata orra alá, de a mostani alakulattal nem sikerült az őszi meccs: súlyos vereséget szenvedett a Mezőkövesd (6-1). A borsodiak az őszi idény végén elértek néhány figyelemre méltó eredményt hazai pályán (a Győr, a DVSC és az MTK ellen hét pontot szereztek), ellenben tavasszal a Kecskeméttől kikaptak. A tavaszi bajnoki mérkőzéseken eddig mindössze egy gólt szereztek. Az Újpest tavasszal eddig mindössze egy bajnoki pontot szerzett (hasonlóan a Mezőkövesdhez), az egyetlen idegenbeli mérkőzését elveszítette Kispesten. Ugyanakkor elismerésre méltó, hogy október 6. óta minden bajnoki találkozóján szerzett gólt a gárda. Viszont az eddigi 19 találkozóból csak egyen nem kapott. Az Újpest a Magyar Kupában szép győzelmet aratott a hét közepén a Pécs otthonában.

PMFC-MATIAS–MTK BUDAPEST
(Vasárnap, március 16., 16.30)

A Pécsi MFC és az MTK is négy ponttal gazdagodott már tavasszal, mindkettő aratott egy nagy feltűnést keltő, váratlan győzelmet. Az MTK a Ferencvárost, a Pécs (5-2-re, idegenben!) a Győrt verte meg. Az egykori MTK-s, Lőrincz Emil együttese október 19. óta veretlen a bajnokságban. Ugyanakkor szembetűnő, hogy idegenbeli mérlege mennyivel jobb, vendégként egyetlen csapat sem szerzett nála több pontot, ellenben az otthoni eredmények alapján csak a tizennegyedik. A pécsiek a legutóbbi három hazai, az MTK-sok pedig a legutóbbi négy idegenbeli mérkőzésükön nyeretlenek. A baranyai legénységnek az utóbbi időben kifejezetten jó a bajnoki mérlege az MTK ellen. A piros-feketék az előző idényben veretlenek maradtak az MTK ellen, a budapesti 0-0 után Pécsen 2-1-re nyertek. Ősszel a fővárosban is nyertek 1-0-ra Pölöskey Péter góljával. A csatár testvére, Zsolt az MTK játékosa, édesapjuk, Pölöskei Gábor az MTK pályaedzője. Garami József, a kék-fehérek edzője pedig a PMFC-vel érte el első edzői sikereit, ottani munkálkodásával érdemelte ki hajdanán a mesteredzői címet.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–PUSKÁS AKADÉMIA
(Vasárnap, március 16., 16.30)

A nagyon nehéz helyzetben lévő Rákóczi az első két tavaszi mérkőzésén nem játszott ugyan rosszul, de mindkétszer 1-1-re végzett. A bennmaradáshoz pedig győzni kellene. Az immár Selymes Tibor által dirigált együttes szeptember 28. óta mindössze egy hazai bajnokiját veszítette csak el, a Diósgyőrrel szemben maradt alul. Igaz, azóta győzni csak egyetlen hazai bajnokiján, a Videoton FC ellenin tudott. A Rákóczi legutóbbi öt bajnokiján az ellenfél és a kaposvári alakulat is szerzett gólt. A Puskás Akadémia csapata számára a legutóbbi, Honvéd elleni vereség egy négy bajnoki mérkőzésből álló veretlenségi sorozatot zárt le. Október 19. óta az akadémisták minden idegenbeli mérkőzésükön a kapuba találtak. A két együttes őszi, székesfehérvári mérkőzését Tischler Patrik góljával az újonc nyerte meg. Az volt az egyesület történetének első élvonalbeli győzelme.

FERENCVÁROS–DVSC-TEVA
(Vasárnap, március 16., 16.30)

A Ferencváros az Újpest elleni, szeptember 22-i találkozó óta nem tudott hazai pályán bajnoki mérkőzést nyerni, ellenben a listavezető DVSC-Teva pontosan azóta veretlen. A Loki ősszel 4-1-re kiütötte a zöld-fehéreket a Nagyerdőben. A Fradi Thomas Doll irányításával még nem nyert bajnoki mérkőzést, s tavasszal egyik bajnokiját sem fejezhette be 11 emberrel. Idegenben a DVSC-nél csak a PMFC veszített kevesebb pontot, a Ferencváros hazai mérlege viszont csak a tizenharmadik a mezőnyben. A Ferencváros november 10. óta minden bajnoki meccsen szerzett gólt, de idén még csak brazil játékosa talált a kapuba. A Loki szeptember 22. óta minden idegenbeli bajnokiján szerzett gólt, de a legutóbbi két találkozóját vendégként nem tudta megnyerni. A debreceniek a hét közepén magabiztos győzelmet arattak a Magyar Kupában a szomszédvár, az NB II-ben remekelő Nyíregyháza otthonában.

VIDEOTON FC–GYŐRI ETO FC
(Vasárnap, március 16., 18.30)

A két csapat őszi győri bajnokija döntetlenre végződött. Óriási a különbség a fehérváriak hazai és idegenbeli mérlege között, otthon 24, idegenben 11 pontot szereztek eddig. Ugyanakkor a legutóbbi három hazai mérkőzésükből kettőt elveszítettek a fehérváriak. José Gomes együttese a legutóbbi öt bajnoki mérkőzésén nyeretlen, illetve a legutóbbi nyolc mérkőzéséből csak egyet tudott megnyerni. A forduló előtt a Videoton FC a második, a Győr a harmadik helyen állt a táblázaton, de 2014 tavaszán még egyik sem tudott bajnoki meccset nyerni. A győri edző, Horváth Ferenc – a Vidi korábbi játékosa – a legutóbbi 12 fordulóban nyeretlen. (Az első tíz mérkőzésen még a Paksot irányította.). A két csapat legutóbbi székesfehérvári bajnoki mérkőzését 1-0-ra az akkor listavezető Győri ETO nyerte meg. José Gomes irányításával a Videoton FC eddig még minden hazai bajnoki találkozóján szerzett gólt.

Hétfő:
Budapest Honvéd-MVM Paks 19.00

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS