A Vasas a Szolnokhoz látogat, kiesési rangadót játszanak az NB II-ben

2021. március. 06., 09:49   |    

A Vasas a Szolnokhoz látogat, kiesési rangadót játszanak az NB II-ben

A szombati DVSC–Kaposvár mérkőzéssel indul a Merkantil Bank Liga 28. fordulója. A további kilenc mérkőzést vasárnap rendezik.

DEBRECENI VASUTAS SC–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC
(Szombat, Debrecen, 14.00)

A Loki a hétvégi vereségével elveszítette az első helyet. Bár az első tavaszi mérkőzését megnyerte, azóta öt meccséből négyet (!) elveszített, ami rengeteg ahhoz képest, hogy az őszi fordulókban csak egyszer kapott ki. Pályaválasztóként, legutóbbi két hazai bajnokiján kikapott legnagyobb riválisaitól, előbb a Gyirmóttól, majd a Vasastól. A Rákóczi a 14. helyen áll, idén még nem szerzett gólt vendégként a bajnokságban.

BUDAÖRS FC–PÉCSI MECSEK FC
(Vasárnap, Tatabánya, 14.30)

A negyedik az ötödikhez látogat, de a két csapat között hét pont a különbség. A Budaörs tavaly november 29. óta nem nyert bajnoki mérkőzést, Tatabányán, pályaválasztóként, idén előbb kétszer döntetlenre végzett, majd 7–2-re kikapott az Ajkától. A PMFC az első tavaszi mérkőzése óta veretlen a Merkantil Bank Ligában, de a legutóbbi négy bajnoki mérkőzéséből három döntetlenre végződött.

BFC SIÓFOK–FC AJKA
(Vasárnap, Siófok, 14.30)

Óriási a különbség a két csapat formája között. Az Ajka egy mérkőzéssel ráadásul kevesebbet játszott, de ha a legutóbbi négy meccsét nézzük, azokon tíz pontot szerzett. A Siófok ugyanilyen szakasz alatt egyet sem – a két dunántúli csapat között éppen ennyi a különbség. A Balaton-parti sárga-kékek mindkét eddigi idei hazai bajnokijukat elveszítették, az elsőt a Szolnok, a másodikat a Szeged-Csanád ellen. A kilencedik helyen álló, riválisát hét hellyel megelőző Ajka viszont idegenben szenzációs: Békéscsabán 3–0-ra, a Budaörs vendégeként 7–2-re győzött.

SZOLNOKI MÁV FC–VASAS FC
(Vasárnap, Szolnok, 14.30)

A Vasas az eddigi hat idei NB II-es mérkőzéséből ötöt megnyert, egyen döntetlent játszott. E kitűnő mérlegnek és a DVSC botladozásának tulajdoníthatóan az előző forduló után, az idényben először, az élre ugrott. Vendégként szeptember 27. óta csak Gyirmóton és Szombathelyen nem nyert, de mindkét városból ponttal tért haza. A Szolnok közel sincsen ilyen jó sorozatban, a legutóbbi három bajnoki mérkőzését elveszítette. Otthon két élcsapattal játszott idén, a Debreceni VSC-t legyőzte, viszont a Gyirmóttól kikapott.

GYIRMÓT FC GYŐR–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
(Vasárnap, Gyirmót, 14.30)

A Gyirmót a hétközi fordulóban rontotta el addigi hibátlan mérlegét, miután Debrecenben elveszített két pontot a sereghajtó DEAC ellen. Ugyanakkor a hazai eredménysora továbbra is kiemelkedő 2021-ben: két meccs, két 2–0-s győzelem. A Szeged-Csanád az elmúlt egy hétben nagyot ugrott előre, miután két mérkőzésen hat pontot gyűjtött. A mostani forduló előtt a tizenharmadik helyen áll, a legutóbbi két idegenbeli bajnoki mérkőzésén négy pontot gyűjtött.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–WKW ETO FC GYŐR
(Vasárnap, Békéscsaba, 14.30)

Ismert, hogy a Békéscsaba pályaválasztóként hullámzó teljesítményt nyújt, szeptember 13. óta mindössze egy mérkőzését tudta megnyerni a Kórház utcai pályán. 2021-ben még nem nyert mérkőzést a Merkantil Bank Ligában, visszaesett a 12. helyre. Az ETO két hellyel és hat ponttal előzi meg a lila-fehéreket, pont annyival, amennyit a legutóbbi két fordulóban elért győzelmekkel szerzett. Idegenben október 19. óta mindössze három pontot szerzett, a Szeged-Csanád elleni, november végén aratott győzelemmel.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS
(Vasárnap, Csákvár, 14.30)

A Csákvár kétszer, a Pécs és a Vasas ellen kapott ki eddig 2021-ben a Merkantil Bank Ligában, menekülget, noha még mindig kiesőhelyen áll. Pályaválasztóként a legutóbbi négy bajnokija mindegyikén legalább két gólt szerzett, igaz, a Vasastól így is kikapott. A Nyíregyháza a középmezőny egyik legjobb formára felfutott csapata, már a hetedik helyen áll, miután a legutóbbi négy találkozóján 12 pontot szerzett. Vendégként csak kétszer játszott eddig 2021-ben, Dorogon kikapott, Kazincbarcikán nyert.

SZENTLŐRINC SE–DOROGI FC
(Vasárnap, Szentlőrinc, 14.30)

Az újonc hazai csapat a legutóbbi négy mérkőzésén mindössze egy pontot tudott szerezni, közel került a kiesőzónához. Pályaválasztóként viszont november közepe óta veretlen, azóta mindössze egy gólt kapott. A Dorog 2021-ben még nem szenvedett vereséget, de miután a legutóbbi négy mérkőzésén csak egy-egy pontot szerzett, nem tudott jelentősen előrelépni. Két hellyel előzi meg a Szentlőrincet, amely, ha megnyeri a vasárnapi mérkőzést, megelőzi az egykori bányászváros csapatát.

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC–DEBRECENI EGYETEMI AC
(Vasárnap, Kazincbarcika, 14.30)

Az utolsó előtti helyezett fogadja a sereghajtót. Aligha kell ecsetelni, mindkettőnek óriási szüksége lenne a három pontra. A borsodiak eddigi öt 2021-es bajnokijukon két pontot szereztek, ebből kikövetkeztethető: még nem nyertek. A DEAC ugyan legutóbb bravúros hazai döntetlennel szerzett pontot a Gyirmót ellen, de mind a 13 eddigi idegenbeli bajnokiját elveszítette a második vonalban.

SZOMBATHELYI HALADÁS–SOROKSÁR SC
(Vasárnap, Szombathely, 17.00)

A Soroksár jól szerepelt eddig az idei bajnoki szezonban, öt mérkőzésből hármat megnyert, s csak egyet veszített, de mindhárom győzelmét otthon aratta, idegenben november 25. óta nyeretlen. A Haladás egyetlen ponttal áll a „Sori” mögött, riválisa hatodik, a vasi gárda nyolcadik. Hazai pályán legutóbb kiütötte a Rákóczit, megszerezve első tavaszi bajnokis győzelmét pályaválasztóként


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS