A listavezető békéscsabai vendégjátéka a Merkantil Bank Liga hétvégi rangadója

2018. november. 24., 13:53   |    

A listavezető békéscsabai vendégjátéka a Merkantil Bank Liga hétvégi rangadója
Fotó: Békéscsaba 1912 Előre Facebook

Vasárnap rendezik a Merkantil Bank Liga 18. fordulóját. A listavezető Gyirmót Békéscsabán lép pályára, ez lesz a forduló rangadója.

DUNA ASZFALT TVSE–VÁC FC
(Tiszakécske, 13.00)

Az elmúlt hetekben szenzációs formában szereplő Tiszakécske már a nyolcadik helyen áll. A legutóbbi öt fordulóban 13 pontot szerzett. A legutóbbi négy hazai mérkőzését kivétel nélkül megnyerte, mindössze két gólt kapva. A Vác öt ponttal áll a kécskeiek mögött, szintén hetek óta veretlen, de a legutóbbi öt fordulóban, egyetlen győzelemtől eltekintve, döntetleneket játszott.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC–DOROGI FC
(Kaposvár, 13.00)

A Rákóczi az elmúlt időszakban idegenben nem tud nyerni, de a hazai mérlege az élcsoportban tartja. Pályaválasztóként augusztus közepe óta csupán a Győri ETO ellen nem nyert. A Dorog a tizenharmadik helyen áll, mindössze egyszer nyert a legutóbbi öt alkalomból. Vendégként augusztus vége óta egy pontot szerzett, s tizennégyet elveszített.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–SOROKSÁR SC
(Nyíregyháza, 13.00)

A Szpari hívei számára óriási csalódás eddig az idény, a csapat, amely a legutóbbi fordulóban döntetlent játszott, éppen, hogy nem áll kieső helyen. Otthon az edzőváltást követő két győzelem után a legutóbbi két mérkőzésén öt pontot veszített. A Soroksár az elmúlt hetekben visszaesett, a legutóbbi négy fordulóban nyeretlen maradt, s csak három pontot szerzett. A tabellán a kilencedik helyen áll.

WKW ETO FC GYŐR–KAZINCBARCIKA BSC
(Győr, 13.00)

Szeptember másodika óta veretlen hazai pályán az ETO, a legutóbbi öt hazai meccsén két döntetlen mellett háromszor nyert. A tabellán a tizedik helyen áll. A mostani másfél hetes szünet előtti utolsó fordulóban megszakadt a Kazincbarcika nagy sorozata, ismét kikapott, két hónap után először szenvedett bajnoki vereséget. A Csákvár elleni hazai botlás ellenére az idegenbeli mérlege szenzációs, a legutóbbi négy meccsét kivétel nélkül megnyerte.

BSS MONOR–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Óbuda, 13.00)

Az újonc a tizennyolcadik helyen áll, legutóbbi győzelme óta két újabb vereséget szenvedett. Pályaválasztóként szeptember végéig akadt egy jó szakasza, de azóta kétszer is vereséget szenvedett. A ZTE a második helyen áll a tabellán, az idegenbeli mérlege felemás, szeptember 2. óta csak kétszer, Soroksáron és Budafokon győzött vendégként.

BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ–BUDAFOKI MTE
(Balmazújváros, 17.00)

Az előző tavaszon még élvonalbeli Balmazújváros a tizenötödik helyen áll, a legutóbbi öt mérkőzéséből négyet elveszített. Otthon augusztus 5. óta csak kétszer kapott ki, de ezek az utóbbi időre estek, az utóbbi bő egy hónapra. A Budafok még gyengébben teljesít az idényben, október 3. óta, a legutóbbi hat fordulóban nem szerzett pontot, így az utolsó előtti helyre csúszott vissza. Idegenben a legutóbbi hát bajnoki meccsén csupán egy gólt tudott elérni.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–GYIRMÓT FC
(Békéscsaba, 17.00)

A forduló rangadója, a tabella harmadik helyezettje fogadja a listavezetőt. A Békéscsaba, amely öt ponttal áll a mostani rivális mögött, vitathatatlanul a hazai mérlegének köszönheti előkelő helyezését, az őszi idényben az eddigi kilenc otthoni meccséből nyolcat megnyert, egyedül a Kaposvár tudott pontot elvinni a Viharsarokból. A Gyirmót kiemelkedően a leggólerősebb csapat, amely az elmúlt hetekben egyetlen döntetlen mellett rendre megnyerte a mérkőzéseit. Vendégként szeptember 2. óta ötből négyet nyert, csak a zalaegerszegi rangadót veszítette el.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR
(Csákvár, 17.00)

A hetedik helyen álló Csákvár az előző forduló előtt nem dicsekedhetett nagyon jó mérleggel az októberi-novemberi mérkőzéseit tekintve, de a Kazincbarcika elleni bravúros idegenbeli győzelemmel javított a helyzetén. Pályaválasztóként szeptember 16-tól veretlen volt, majd november 7-én kikapott otthon a listavezető Gyirmóttól. A Mosonmagyaróvár a tabella utolsó helyén szerénykedik, szeptember másodika óta vendégként csak egy pontot szerzett, mégpedig legutóbb a Vasas ellen.

BFC SIÓFOK–BUDAÖRS FC
(Siófok, 17.00)

A Siófok a legutóbbi fordulóban győzelmével megtört egy rossz sorozatot, de így is csak a tizenhatodik helyen áll. Pályaválasztóként négy meccsen nem kapott gólt, aztán legutóbb a Kazincbarcika ellen ötöt is. Ez már csak azért is váratlan volt, mert addig az őszi idény eddigi hazai mérkőzésein összesen hat gólt kapott. A Budaörs kitűnően szerepel, a legutóbbi három mérkőzését megnyerte, feljött a táblázat ötödik helyére. Vendégként szeptember másodika óta egyet nyer, egyet veszít, döntetlent nem játszott még az idényben.

VASAS FC–CEGLÉDI VSE
(Újpest, Szusza Ferenc Stadion, 17.00)

A piros-kékek a legutóbbi öt fordulóban mindössze egy pontot szereztek, ezzel a tizenkettedik helyre csúsztak vissza. Hiába kezdték három győzelemmel a szezont, a második feljutó helyen álló ZTE-vel szemben tizennégy pont a hátrányuk, több mint amennyivel a kiesőhelyen álló Monort megelőzik. Pályaválasztóként hat mérkőzés óta nyeretlenek, de csak a Gyirmóttól kaptak ki. A Cegléd éppen ellentétes utat jár, noha még mindig két ponttal a Vasas mögött van. A legutóbbi öt mérkőzéséből négyet megnyert. Vendégként nyert a Mosonmagyaróvár és a Budafok pályáján, majd legutóbb kikapott Zalaegerszegen.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS