A listavezető és a Rákóczi találkozója a második félév első rangadója

2018. december. 08., 21:09   |    

A listavezető és a Rákóczi találkozója a második félév első rangadója
Fotó: rakoczifc.hu

A huszadik fordulót rendezik vasárnap a Merkantil Bank Ligában. A szezon második felének első rangadója a listavezető Gyirmót és a harmadik Kaposvári Rákóczi találkozója.

BUDAFOKI MTE–VÁC FC
(Budafok, 13.00)
A Budafok a kiesés ellenére szépen helyt állt a MOL Vidi FC ellen a Magyar Kupa hétközi fordulójában, s a Merkantil Bank Ligában is megnyerte a legutóbbi két mérkőzését. Mindazonáltal, noha már nem áll kieső helyen (17.) a bajnoki helyezése nem megnyugtató. A Vác a tabella tizenegyedik helyezettje, az egyedüli csapat a mezőnyben, amelyik a legutóbbi öt fordulóban nem kapott ki a bajnokságban. Vendégként a legutóbbi két meccsén hat pontot szerzett. Még egy apróság: a mezőnyből a legtöbbször játszott döntetlenre, a mérkőzései több mint fele (tíz) „ikszre” végződött.

DOROGI FC–BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ
(Dorog, 13.00)
A dorogiak a tizenharmadik helyen állnak, az utóbbi hetekben a közepesnél valamivel jobb az eredménysoruk. A Buzánszky Jenőről elnevezett stadionban szeptember 2. óta nem kaptak ki, legutóbb 4-0-ra megverték a Tiszakécskét. A Balmazújváros három vereség után legutóbb döntetlent játszott, ezzel az egy ponttal áll a legjobb kiesőhelyen lévő Siófok előtt. Vendégként még nem győzött a Merkantil Bank Liga mostani évadjában.

SOROKSÁR SC–DUNA ASZFALT TVSE
(Soroksár, 13.00)
A Soroksár csak a tizedik helyen áll a bajnokságban, a legutóbbi öt fordulóban nyeretlen maradt, de a hétközi kupafordulóban kiejtette a Békéscsabát, s ezzel bekerült a Magyar Kupa nyolcaddöntőjébe, ahol a nyolc közé jutásért az NB III-as Andráshidával találkozik majd. Maradva a Merkantil Bank Ligánál: pályaválasztóként egy hete a Kaposvári Rákóczi ellen megtört a kéthónapos veretlenségi széria. A Tiszakécske visszaesett a formájában, nagyszerű menetelése után a legutóbbi két bajnokit elveszítette, ugyanakkor a Magyar Kupában, ha nem is könnyen, de továbbjutott a Füzérgyarmat vendégeként. A bajnokságban legutóbbi idegenbeli mérkőzésén kapott egy négyest Dorogon.

KAZINCBARCIKA–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
(Putnok, Várady Béla Sportcentrum, 13.00)
A Kazincbarcika a hetedik helyen áll, annak ellenére is, hogy a legutóbbi három fordulóban csak két pontot szerzett. Pályaválasztóként, Putnokon, a legutóbbi négy mérkőzéséből csak egyet tudott megnyerni, jobb az idegenbeli mérlege, mint a hazai. A Nyíregyháza a mezőny második felének, ha úgy tetszik, az alsóháznak az egyedüli csapata, amelyik a legutóbbi három bajnoki mérkőzésén hét pontot tudott szerezni. A legutóbbi fordulóban óriási meglepetést keltett, hogy Gyirmóton nyerni tudott 1-0-ra.

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Mosonmagyaróvár, 13.00)
A Mosonmagyaróvár a legutóbbi két bajnokiján veretlen maradt, ilyenre szeptember óta nem volt példa. Pályaválasztóként négy elveszített mérkőzés után győzött ismét, legyűrve a Győri ETO legénységét. A Békéscsaba vitathatatlanul gödörbe került, a legutóbbi három bajnokiján nyeretlen maradt, s kiesett a hét közben a Magyar Kupából is a Soroksár ellen. Vendégként, a kupameccset is beleértve, a legutóbbi négy találkozóján nyeretlen maradt.

BUDAÖRS FC–WKW ETO FC GYŐR
(Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 13.00)
A Budaörs a mezőny egyik legjobb formában lévő csapata, a Magyar Kupában öt gólt lőve jutott tovább az OTP Bank Ligás Diósgyőri VTK ellen. Egy hete megbotlott a Csákvár ellen, de előtte heteken át nyerte a mérkőzéseit. A bajnoki tabellán az ötödik helyen áll. Az ETO a tizenkettedik helyen áll, a legutóbbi öt fordulóban mindössze egyszer nyert. Vendégként a legutóbbi három bajnokiján kikapott.

CEGLÉDI VSE–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Tiszakécske, 13.00)
A tizenötödik helyezett ceglédiek a legutóbbi négy bajnoki találkozójukon négy pontot szereztek. Pályaválasztóként legutóbb 3-3-ra végzett a Siófokkal, ez volt az első „otthoni” döntetlen augusztus közepe óta. A Csákvár a hatodik helyre ugrott előre, miután a legutóbbi három fordulóban hét pontot szerzett. Idegenben két egyébként jól szereplő csapat ellen tudott nyerni az utóbbi hetekben, a Budaörs és a Kazincbarcika ellen is három ponttal gazdagodott.

BSS MONOR–VASAS FC
(Óbuda, 13.00)
A nyáron, a 2018–2019-es idény első fordulójában a Vasas 2-1-re nyert az újonc Monor ellen. Azóta a Monor nem tudott előre lépni, az utolsó helyen áll a tabellán, a legutóbbi négy mérkőzését, például, kivétel nélkül elveszítette. A hetedik helyezett Vasas megnyerte a legutóbbi két meccsét, nagy bravúrral Zalaegerszegről is elhozta a három pontot, de ez az első igazán jó periódusa augusztus, a harmadik forduló óta. Vendégként december elsején először nyert október 3. ellen.

GYIRMÓT FC GYŐR–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI
(Gyirmót, 15.30)
A listavezető kikapott az előző fordulóban, de így is vezet a második helyezett ZTE és a harmadik Rákóczi előtt. Pályaválasztóként ugyanakkor a legutóbbi három meccséből csak egyet nyert meg. A Rákóczi szerdán, a Magyar Kupa nyolcaddöntőjébe jutásért 1-0-ra legyőzte az Újpestet. A Merkantil Bank Ligában legutóbb nyert vendégként a Soroksár ellen, de ez volt az első idegenbeli győzelme az augusztus végi, zalaegerszegi sikere óta.

ZALAEGERSZEGI TE FC–BFC SIÓFOK
(Zalaegerszeg, 17.00)
A ZTE legutóbb kikapott a bajnokságban a Vasastól, de így is feljutó helyen zárta a 2018–2019-es szezon első felét. Pályaválasztóként a piros-kékek elleni botlás előtt négyszer is nyert. A Siófok kieső helyen áll, a tizennyolcadik. A Magyar Kupában nem játszott rosszul, szerdán csak tizenegyes-párbajban búcsúzott a Paks ellen. A Merkantil Bank Ligában vendégként a legutóbbi öt meccsén veretlen maradt!


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS