A listavezető legyőzte a címvédőt a Monicomp Ligában

2011. március. 18., 21:10   |    

A listavezető legyőzte a címvédőt a Monicomp Ligában

A Monicomp Liga 20. fordulójának pénteki játéknapján a listavezető Videoton hazai pályán 2-1-re győzte le a címvédő DVSC-TEVA együttesét, a két csapat között már 14 pont a különbség a tabellán.

Tíz emberrel nem tudott újítani a ZTE
 

Kecskeméti TE-Ereco - ZTE FC 1-0

Vezette: Fábián Mihály (dr. Varga Zsolt, Márkus Tamás)

Gólszerző: Gyagya a 35. percben

Kiállítva: Vlaszák az 50. percben


A Kecskemét kezdte jobban a mérkőzést, az első félórában több nagy helyzetet is kidolgozott a zalaegerszegi kapu előtt, a befejezésekbe azonban rendre hiba csúszott. A 35. percben vezetést szereztek a hazaiak, Gyagya Attila 16 méterről, szabadrúgásból vette be a kaput (1-0). A szünet után tíz emberre fogyatkozott a ZTE, Vlaszák Géza kaszálta el a kilépő Tököli Attilát, a játékvezető felmutatta a piros lapot a kapusnak. A 66. percben Tököli eldönthette volna a mérkőzést, de közelről hatalmas helyzetben a kapu fölé lőtt. A lefújásig nem született újabb gól, a Kecskemét megszerezte a három pontot.

 

 

Színvonalas meccsen növelte előnyét a Videoton
 

Videoton FC - DVSC-TEVA 2-1 (0-0)

Vezette: Németh Ádám (Lémon Oszkár, Farkas Balázs)

Gólszerző: Lencse a 61., Alves a 72., ill. Coulibaly a 65.

 

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, egyértelműen a fehérváriak voltak aktívabbak, az első félórában jóval több helyzetet dolgoztak ki ellenfelüknél, a vendégek legnagyobb lehetőségét Czvitkovics Péter hagyta ki. A második félidőben már a gólokkal sem maradtak adósok a csapatok, a 61. percben a Videoton szerzett vezetést: Szakály Dénes beadása után a labda megpattant egy védő lábán, Lencse László pedig hat méterről a bal alsó sarokba helyezett (1-0). Négy perccel később ismét egyenlő volt az állás, Adamo Coulibaly lépett ki egyedül a labdával, majd 17 méterről a léc alá csavart (1-1). A 72. percben visszaszerezte az előnyt a Videoton, egy szabadrúgást követően Andre Alves fejelt kapura, Varga József beleért ugyan a labdába, de menteni már nem tudott (2-1). A fehérváriak megőrizték előnyüket a lefújásig, és újabb fontos lépést tettek a bajnoki cím megszerzése felé.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS