A listavezetőt fogadja a második Puskás Akadémia

2022. április. 01., 12:20   |    

A listavezetőt fogadja a második Puskás Akadémia

Pénteken kezdődik, majd vasárnap este a Puskás Akadémia és a Ferencváros rangadójával zárul az OTP Bank Liga 26. fordulója.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–GYIRMÓT FC GYŐR
(Péntek, Mezőkövesd, Városi Stadion, 20.00)
A forduló előtt a tizedik helyen áll a hazai, a tizenegyediken pedig a vendégcsapat, mindössze három pont közöttük a különbség. Egyik sem tudott nyerni a legutóbbi öt fordulóban. A Mezőkövesd pályaválasztóként november 6-án, a Paks ellen győzött legutóbb, a legutóbbi négy hazai bajnoki mérkőzéséből három döntetlenre végződött. A legutóbbi kettőn egyetlen gól sem született. A Gyirmótnak volt az esztendő elején egy kitűnő periódusa, majd legutóbb, március 13-án kikapott Kisvárdán. Az az eddigi egyetlen bajnoki veresége 2022-ben vendégként.

DEBRECENI VASUTAS SC–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Szombat, Debrecen, Nagyerdei Aréna, 14.45)
A Ferencvároson kívül a ZTE az egyetlen csapat az OTP Bank mezőnyében, amely nem szenvedett vereséget a legutóbbi öt fordulóban. Ezzel feljött a negyedik helyre. Idegenben november 7. óta csupán egyszer, az első idei fordulóban, Pakson kapott ki, noha két gólt is szerzett. Február 13. óta egyetlen gólt sem kapott, sem otthon, sem idegenben. A csapatnál edzőváltás történt a héten, Waltner Róbert felmentését kérte, helyette egykori játékostársa, Molnár Balázs irányítja a csapatot az idény végéig. A DVSC hat ponttal áll jobban, mint a kiesőhelyen lévő Gyirmót, a válogatott mérkőzések miatti szünet előtti utolsó fordulóban javított helyzetén a Paks legyőzésével. A Nagyerdei Arénában a legutóbbi négy mérkőzéséből csak egyet, a sereghajtó MTK ellenit tudta megnyerni.

MOL FEHÉRVÁR FC–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Szombat, Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, 17.00)
A MOL Fehérvár rossz sorozata csak a legutóbbi fordulóban, Gyirmóton szakadt meg, ott szerezte meg az első tavaszi pontjait. Ebből következően a hazai mérleg még mindig nagyon gyenge, 2022-ben három mérkőzés, három vereség. A Kisvárda a mezőny a legkevesebb vereséget számláló alakulata, ugyanakkor a legutóbbi kilenc bajnoki találkozójából csupán kettőt tudott megnyerni. Az idegenbeli döntetlenek specialistája, vidéki riválistól augusztus 21. óta nem kapott ki. Akkor éppen a Vidi győzte le a MOL Aréna Sóstóban. A szabolcsiak november 20. óta vendégként csak a Ferencvárostól kaptak gólt a bajnokságban. A legutóbbi öt idegenbeli bajnoki meccsükből négy 0-0-ra végződött.

BUDAPEST HONVÉD FC–PAKSI FC
(Szombat, Kispest, Bozsik Aréna, 19.30)
A Honvéd legutóbb a Megyeri úton megtörte az Újpest nagy sorozatát, pályaválasztóként pedig a legutóbbi három mérkőzésén hét pontot szerzett. A Paks a legutóbbi két fordulóban szerzett gól nélkül kikapott, egyike annak a két csapatnak (a másik a Gyirmót), amelyik pont nélkül maradt a válogatott mérkőzések előtti utolsó két körben. Idegenben március 11-én kikapott Felcsúton, a Pancho Arénában, de előtte négy mérkőzésen keresztül mindig legalább három gólt szerzett. 2019 augusztusa óta a Paks csupán egyszer tudott nyerni a Honvéd ellen. Ha a kispestiek megszerzik a három pontot, pontszámban beérik a tolnai zöld-fehéreket.

ÚJPEST FC–MTK BUDAPEST FC
(Vasárnap, Újpest, Szusza Ferenc Stadion, 14.30)
A lila-fehérek megerősítették pozíciójukat azzal, hogy négy mérkőzést megnyertek sorozatban, a Honvéd elleni vereség kicsit rontott helyzetükön. A kilencedikek, öt ponttal előzik meg a Gyirmótot és az MTK-t is. Otthon az öt eddigi idei bajnokijukból hármon nem tudtak gólt szerezni. Az MTK az utolsó helyen áll, de a legutóbbi hat fordulóban csak egyszer, Debrecenben szenvedett vereséget. Idegenben csupán egyszer, a Ferencváros ellen nem kapott gólt az OTP Bank liga 2021–2022-es idényének eddigi mérkőzésein. Az Újpest ellen kifejezetten jó a mérlege, a legutóbbi három találkozásból háromszor nyert, ráadásul kétszer a Szusza Ferenc Stadionban.

PUSKÁS AKADÉMIA–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Vasárnap, Felcsút, Pancho Aréna, 17.00)
A legutóbbi öt fordulóban a Ferencváros 11, a Puskás Akadémia csupán öt pontot szerzett. Hornyák Zsolt együttese a Paks legyőzése előtt kétszer is kikapott a Pancho Arénában, pedig előtte hét mérkőzésen is veretlen volt. A Ferencvárost is legyőzte január végén, a zöld-fehérek egyébként 2015 (!) óta nem nyertek bajnoki mérkőzést a Puskás Akadémia vendégeként. A 2022-es idegenbeli bajnoki mérlegük a felcsúti vereség óta: négy mérkőzésen tíz pont, 6-1-es gólkülönbséggel.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS