A Loki látogat a Groupama Arénába

2022. április. 08., 17:41   |    

A Loki látogat a Groupama Arénába

Zalaegerszegen kezdődik és a Hungária körúton zárul az OTP Bank Liga 27. fordulója. A címvédő Ferencváros a DVSC-t fogadja.

ZALAEGERSZEGI TE FC–BUDAPEST HONVÉD FC
(Péntek, Zalaegerszeg, 20.00)

A ZTE február 13. óta, immár hat mérkőzésen keresztül veretlen, azóta nem kapott gólt, igaz, az 540 játékperc alatt csak három gólt szerzett. Pályaválasztóként augusztus 24. óta csak egyszer, a Ferencvárostól kapott ki. Molnár Balázs, a Waltner Róbertet váltó vezetőedző, a klub korábbi válogatott játékosa először irányítja majd a Zetét hazai mérkőzésen. A Honvéd négy hellyel és négy ponttal van a ZTE mögött. A legutóbbi öt fordulóban csupán egyszer szenvedett vereséget. Vendégként legutóbb győzött Újpesten, előtte négy mérkőzésen összesen egy pontot gyűjtött.

KISVÁRDA MASTER GOOD–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Szombat, Kisvárda, 14.45)

A Kisvárda a harmadik helyen áll az OTP Bank Ligában, noha a legutóbbi hét fordulóban mindössze egyszer tudott nyerni. Pályaválasztóként április 24. óta csupán egyszer, a bajnok és listavezető Ferencváros ellen szenvedett vereséget. 2022-ben háromszor játszott eddig a Várkerti Stadionban bajnoki mérkőzést, két győzelem, egy döntetlen a mérlege. A Mezőkövesd a legutóbbi fordulóban legyőzte a Gyirmótot, ennek köszönhetően, bár a tizedik helyen áll, hat pont az előnye a Gyirmóttal és az MTK-val szemben. Idegenben egyetlen kiemelkedő eredménye akadt eddig idén: 4-1-re győzött Debrecenben. A további három mérkőzését elveszítette.

GYIRMÓT FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Szombat, Gyirmót, 17.00)

A kisalföldiek alulról, a felcsútiak felülről másodikok a tabellán. Csertői Aurél együttese az egyedüli az OTP Bank Liga mezőnyében, amely nem szerzett pontot a legutóbbi három fordulóban. Az Alcufer Stadionban mindössze kétszer győzött a 2021–2022-es idényben, előbb a Paks, majd az Újpest ellen. A legutóbbi hat hazai mérkőzésén mindössze két gólt szerzett. A Puskás Akadémia a múlt vasárnap döntetlent játszott a Pancho Arénában a Ferencvárossal. A legutóbbi hét fordulóban csupán egy győzelmet aratott, a Paks ellen. A vendégként játszott mérkőzései sorát győzelemmel kezdte 2022-ben, de a mezőkövesdi siker óta három mérkőzésen összesen két pontot szerzett.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–DEBRECENI VASUTAS SC
(Szombat, Groupama Aréna, 19.30)

A címvédő a legutóbbi két hazai bajnoki mérkőzését megnyerte, s bár a legutóbbi fordulóban csak döntetlent játszott a Puskás Akadémia otthonában, hét fordulóval a zárás előtt hét ponttal vezet a második helyezett előtt. Maradva a meseszámnál: hét forduló óta veretlen az OTP Bank Ligában. A DVSC a legutóbbi négy fordulóban egy győzelmet aratott, összesen négy pontot szerzett. Idegenben kiváló a mérlege, idén a bajnoki mérkőzései háromnegyedét megnyerte. A Loki 2012 óta nyeretlen a Ferencváros vendégeként.

PAKSI FC–ÚJPEST FC
(Vasárnap, Paks, 14.30)

A paksiak továbbra is a legtöbb szerzett góllal dicsekedhetnek (61), de a legutóbbi három mérkőzésén csak egy gólig jutott – összesen. Otthon legutóbb kikapott a Debrecentől. Az Újpest a legutóbbi hat fordulóban ötször nyert, csak a Honvédtól kapott ki. Idegenben a legutóbbi két meccsét (Székesfehérváron és Debrecenben) egyaránt 2-1-es győzelemmel zárta. A lila-fehérek két ponttal szereztek eddig kevesebbet, mint a Paks. Legutóbb 2021 februárjában nyertek az atomvárosban. A két csapat április 19-én ismét találkozik majd Pakson, mégpedig a Magyar Kupa-döntőjében.

MTK BUDAPEST–MOL FEHÉRVÁR FC
(Vasárnap, Új Hidegkuti Stadion, 17.00)

Az utolsó helyen álló MTK pályaválasztóként a legutóbbi három mérkőzésén nem kapott gólt. Egyet szerzett, öt pontot gyűjtött e három meccsen. A Fehérvár a legutóbbi négy egymás elleni találkozót megnyerte, de előtte kétszer az MTK győzött. A Vidi a hosszú nyeretlenségi széria után a legutóbbi két bajnoki találkozóján hat pontot szerzett. Érdekes, hogy mindkét edzőnek az előző magyarországi munkahelye a mostani ellenfélnél volt, mégpedig a 2020–2021-es idényben.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS