A Loki nagyon közel állt a győzelemhez

2013. július. 18., 23:05   |    

A Loki nagyon közel állt a győzelemhez

A DVSC-Teva az utolsó pillanatokban kapott góllal 2-2-re végzett a norvég Strömsgodset otthonában az Európa Liga selejtezőjében. Róka Géza klubigazgató szerint „több volt a mérkőzésben”. A Bp. Honvéd 2-0-ra kikapott a Vojvodinától Újvidéken.

A norvégok meddő labdabirtoklással kezdték a mérkőzést, ám a DVSC-Teva hamar rájuk ijesztett: Bódi Ádám az első negyedóra végén a kapufát találta el. Addigra már Kondás Elemér kénytelen volt egyet cserélni: a nyáron igazolt Damahou súlyosan megsérült, Zsidai László váltotta. A 29. percben ismét balszerencséje volt a magyar kupagyőztesnek: Ibrahima Sidibe kísérlete után újra a kapufáról pattant ki a labda. A 36. percben ellenben Sidibe már nem tévesztett: Czvitkovics Péter passzát gólra váltotta. Megszerezte a Loki a hőn áhított idegenbeli találatot! A szünet után a Strömsgodset Horn révén kiegyenlített, de továbbra is a DVSC futballozott jobban. Az 55. percben a jól játszó Czvitkovics kiharcolt egy büntetőt, amelyet Sidibe értékesített. A hátrányba került norvégok ismét erősítettek, Verpecz István kapus kétszer is bravúrral hárított. A 67. percben megfogyatkozott a Loki, Bódi Ádám a második sárgájával kizárta magát a folytatásról, sőt a nyíregyházi visszavágóról is. A hajrában Kondás Elemér együttese megpróbálta tartani az eredményt, de a 93. percben Kovács Péter, a Strömsgodset 35 éves magyar csatára kiegyenlített. Érdekes, hogy a Loki legutóbbi idegenbeli nemzetközi kupamérkőzése, tavaly a fehérorosz BATE Boriszov ellen ugyancsak döntetlenre végződött, a debreceniek közül akkor is Sidibe nevéhez fűződött a gól (most: gólok), s ugyancsak a 93. percben esett góllal egyenlített a hazai csapat. A Nemzeti Sport Online idézte Róka Géza klubigazgatót a mérkőzés után: „Azt mondhatom, hogy a szerencse nem volt velünk... Kapufákat rúgtunk, jó néhány helyzetünk kimaradt, Sidibe akár többet is rúghatott volna. Damahou sajnos, úgy tűnik, súlyosan megsérült, elképzelhető a keresztszalag-szakadás. Az egyenlítő gól miatt úgy érzem, több volt ebben a mérkőzésben, de a 2-2 jó eredmény. Kemény visszavágóra számítok, egy nagyon egységes, erős ellenfél ellen.”

A Bp. Honvéd Újvidéken szép számú szurkolója előtt lépett pályára. A Budapestről Újvidékre utazott ultrák csalódottan látták, hogy a Vojvodina már az első percektől rá tudta kényszeríteni az akaratát a kispestiekre. A vajdasági piros-fehérek a 16. percben egy szöglet után Braniszlav Trajkovics fejesével vezetést szereztek. Öt perc múlva nagy esélyt kapott a Honvéd a folytatásra, miután a hazaiak Baráth Botond ellen szabálytalankodó játékosa, Bojan Nasztics azonnal piros lapot kapott. Nem sikerült azonban élni az emberelőnnyel. Pedig a második félidő jól indult, előbb Testardi, majd Lovrics is veszélyeztetett, sajnos, gól nélkül. A Bp. Honvéd mezőnyfölényben játszott, de ennek oka volt az is, hogy a Vojvodina emberhátrányban visszahúzódott, kontrákkal operált. A 71. percben újabb gólt kapott a Honvéd, Baráth Botond rossz ütemű becsúszása tizenegyest „ért”, amelyet a bosnyák válogatott Stojan Vranjes belőtt. A hajrában már nem esett újabb gól, így a Honvédnak meglehetősen nehéz dolga lesz a jövő heti visszavágón a kétgólos előnnyel kezdő Vojvodina ellen.

Strömsgodset–DVSC-Teva 2-2 (0-1)
Gólszerzők: Horn (53.), Kovács (93.), illetve Sidibe (36., 55., a másodikat 11-esből)
Kiállítva: Bódi (67.)

Vojvodina–Bp. Honvéd 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Trajkovics (16.), Vranjes (71., 11-esból)
Kiállítva: Nasztics (21.)

Fotó: MTI

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS