A luxemburgi bajnokkal kezd a Videoton FC

2018. június. 19., 15:00   |    

A luxemburgi bajnokkal kezd a Videoton FC

A fehérváriak továbbjutás esetén a bolgár Ludogorec és az északír Crusaders párharcának győztesével játszanak majd a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében.

Az Európai Labdarúgó Szövetség nyoni székházában kedden készítették el a sorsolást, mely során kiemelt volt a fehérvári klub. A Vidi a luxemburgi bajnok Dudelange-ot kapta ellenfélnek, a párharc a luxemburgiak otthonában kezdődik július 10-én vagy 11-én, míg a visszavágót egy héttel később rendezik.

Az 1991-es alapítású Dudelange idén tizennegyedjére lett hazája legjobbja, a nemzetközi porondon 27 párharcából négyszer jutott tovább, legutóbb 2012-ben a Red Bull Salzburgot búcsúztatta. Magyar csapattal egyszer, még 1994-ben játszott a Dudelange, a Ferencváros 12-2-s összesítéssel lépett tovább.

Ha a fehérváriak továbbjutnak, a bolgár Ludogorec vagy az északír Crusaders várhat rájuk. A Ludogorec a legutóbbi hét idényben bajnok lett Bulgáriában, kétszer a BL csoportkörébe is bekerült. A nemrégiben véget ért bajnokságot három pont előnnyel nyerte meg a CSZKA Szófia előtt. A Crusaders két pont előnnyel lett bajnok a Coleraine előtt.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS