A Magyar Kupa után a Ligakupa is a Ferencvárosé

2015. június. 03., 20:58   |    

A Magyar Kupa után a Ligakupa is a Ferencvárosé

A Ferencváros 2-1-re legyőzte a DVSC-Teva együttesét a Ligakupa debreceni döntőjében, így megszerezte idénybeli második trófeáját is.

A Ligakupa utolsó kiírásának döntőjébe a nemzetközi kupaporondra is kilépő két csapat jutott, az OTP Bank Liga negyedik helyezettje, a hazai környezetben játszó DVSC-Teva, valamint a bajnoki ezüstérmes, friss Magyar Kupa-győztes Ferencváros.

Egyik fél sem az alapcsapatával állt fel (már csak azért sem, mert mindkét oldalról szerepelnek labdarúgók a válogatottban), de azért mindkét együttesben több kulcsember szerepet kapott, és mellettük bizonyíthattak a sorozat korábbi részében jól szereplő fiatalok is. A Ferencváros már a 8. percben vezetést szerzett, a klub színeiben búcsúmérkőzését játszó Vladan Csukicsot buktatta a 16-oson belül a becsúszó Berdó Péter, a megítélt büntetőt Ugrai Roland értékesítette.

A folytatásban aktívabb volt a Loki, de 32. percben a gólhátrány mellé emberhátrányba is került: Ludánszki Bence kíméletlenül beleszállt Gyömbér Gáborba, Fábián Mihály azonnali pirossal büntette a hazai középpályást. Feszült volt a mérkőzés, a játékvezető a szünetben a hazaiak vezetőedzőjének is piros lapot adott, Kondás Elemér a lelátóról nézte végig a második játékrészt.

ligakupadonto5|

A Fradi már az első félidőben kihasználta két cserelehetőségét, a DVSC-Teva pedig a szünetben változtatott kettőt, Bódi Ádámot és Balogh Norbertet küldte be két támadója, Tisza Tibor és Szécsi Márk helyére. A 47. percben megduplázta előnyét a Fradi: Korhut Mihály próbálta hazaengedni egy lassan guruló labdát a kapusának, de Nagy Dániel ott termett, erőszakosan megelőzte a védőt, és a kapuba passzolt (0-2).

A debreceniek nem hagyták annyiban a dolgot, beálltak a cserepadról a tapaszalt játékosok, és az emberhátrány ellenére veszélyesebben támadtak, mint a Fradi. A 73. percben szépítettek a hazaiak: Bódi Ádám jobb oldali szöglete után Dusan Brkovics fejelt a hálóba. A 77. percben Bódi kis híján egyenlített: 18 méterről, szabadrúgásból a keresztlécre tekert a balösszekötő helyéről. Sokat tett a hajrában az egyenlítésért a Loki, megvoltak a helyzetei is a gólszerzésre, de nem tudta kihasználni ezeket, így a Ferencváros 2-1-re győzött, megnyerte a Ligakupát, és két trófeával zárta az idényt.

Ligakupa-döntő, Debrecen
DVSC-Teva - Ferencváros 1-2 (0-1)
DVSC-Teva: Verpecz István - Kuti Krisztián (Kulcsár Tamás, 60.), Máté Péter (Mészáros Norbert, 60.), Dusan Brkovics, Korhut Mihály - René Mihelic, Ludánszki Bence, Berdó Péter, Sós Bence (Ferenczi János, 64.) - Tisza Tibor (Bódi Ádám, 46.), Szécsi Márk (Balogh Norbert, 46.)

Ferencváros: Jova Levente - Haris Attila (Kárász Krisztián, 20.), Batik Bence, Valencsik Dávid, Pihilipp Bönig - Gyömbér Gábor (Csilus Ádám, 41.), Vladan Cukic, Zsivoczky Péter (Kovács Krisztián, 57., Lakatos István, 82.) - Nagy Dániel (Nyéki Márk-Hedvig, 92.), Böde Dániel, Ugrai Roland


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS