A magyar labdarúgás legendás pillanatai a Youtube-n

2020. március. 16., 15:59   |    

A magyar labdarúgás legendás pillanatai a Youtube-n

Hogy ne teljenek labdarúgás nélkül a hétköznapok, ajánljuk az MLSZ TV Archív Youtube-csatornát, ahol egészen az 1930-as évekig visszamenőleg csaknem 3000 felvétel található.

Mindenkinek van egy kedvenc mérkőzése, első futballélménye, vagy egy játékos, akinek rajongott a cseleiért, góljaiért, vagy akiről csak a szüleitől hallott. Ezeket a kellemes emlékeket idézi fel az MLSZ TV Archív Youtube-csatorna, ahol újra átélhetjük Szusza Ferenc, Puskás Ferenc, Albert Flórián, Törőcsik András, Nyilasi Tibor és Détári Lajos góljait, a világ- és Európa-bajnoki mérkőzések hangulatát, barátságos találkozókat, kupacsatákat és bajnoki meccseket. De találhatunk itt videókat a közelmúlt kedvenceiről, Illés Béláról és Gera Zoltánról is.

Ki ne tudná fejből a „hathárom” gólszerzőit? A magyar labdarúgás napját is az évszázad mérkőzésének évfordulóján, november 25-én ünnepeljük. Az Aranycsapat legendás találkozóját is feleleveníthetjük Szepesi György helyszíni közvetítésével és a játékosok évtizedekkel későbbi kommentárjaival:

Éppen ma harmincnégy éve, hogy barátságos mérkőzésen 3–0-ra legyőzte a magyar válogatott Brazíliát. Góljainkat Détári Lajos, Kovács Kálmán és Esterházy Márton szerezték.

De az évtized számos izgalmas mérkőzést hozott, amelyeket összefoglalóik idéznek meg.

Szintén egy március végi találkozón, 1991. március 27-én győzte le a magyar csapat Spanyolországot idegenben 4–2-re. A csaknem húsz éves mérkőzés, az akkor pályára is lépő Lőrincz Emil, illetve Szabó Tamás sportújságíró kommentálásával nézhető meg a csatornán:

De vannak olyan párharcok, amelyek nem a győzelem miatt maradtak emlékezetesek, de mindenképp sporttörténelmi jelentőségűek. Ilyen például az 1978-as Vb-mérkőzés, az Argentína–Magyarország 2:1 is, mely sokáig fájó emlék volt a magyar futball rajongói számára:

Ha kíváncsi az elmúlt 80 év legendás válogatott-meccseire, ha újra nézné a Videoton UEFA-kupa menetelését, a Ferencváros Bajnokok Ligája-csatáit vagy az elmúlt 25 év NB I-es összefoglalóit, akkor nézzen körül, barangoljon a csatornán!


Címkék:

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS