A második és a harmadik csatája az NB I hétközi fordulójában

2020. december. 15., 09:12   |    

A második és a harmadik csatája az NB I hétközi fordulójában

Hétközi fordulót tartanak az OTP Bank Ligában, két meccset kedden, négyet szerdán tartanak.

KISVÁRDA MASTER GOOD–ÚJPEST FC
(Kedd, Kisvárda, 18.00)

Az előző fordulóban a november hónap legjobb edzőjének járó elismeréssel honorált Supka Attila együttese immár hét bajnoki mérkőzésén nem szenvedett vereséget. Pályaválasztóként a legutóbbi két mérkőzésén gól nélküli döntetlent játszott. Predrag Rogan Újpestje október 17. óta nyeretlen az OTP Bank Ligában, azóta két döntetlen mellett háromszor kikapott. Idegenben három vereséget követően december 4-én döntetlent játszott a Budafokkal. A két csapat legutóbbi négy egymás elleni mérkőzéséből hármat megnyert a Kisvárda.

MOL FEHÉRVÁR FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Kedd, MOL Aréna Sóstó, 20.15)

A második és a harmadik helyezett találkozik a Fejér megyei derbin. A Fehérvár a mostani idényben pályaválasztóként még veretlen, s csak a Paks és a Ferencváros ellen vesztett pontokat. A legutóbbi három hazai bajnokiján kilenc gólt szerzett. A Puskás Akadémia jó formába lendült, a legutóbbi négy mérkőzésén egy ponttal többet szerzett, mint a MOL Fehérvár. Vendégként a legutóbbi két bajnokiját megnyerte, mégpedig a Honvéd és az Újpest ellen.

BUDAPEST HONVÉD–DIÓSGYŐRI VTK
(Szerda, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 18.00)

Két olyan gárda találkozik ebben a párban, amelynek élén az előző hétvégi fordulóban új edző mutatkozott be. Egyik csapat sem szerzett gólt, a Honvéd elvitt egy pontot Kisvárdáról, a Diósgyőr a 91. percben kapott góllal vereséget szenvedett. A tabella utolsó két helyén állnak, egyikük mérlege sem jó. A kispestiek minden csapatnál kevesebbszer, kétszer nyertek eddig az OTP Bank Liga 2020–2021-es idényében, a legutóbbi két találkozójuk döntetlenre végződött. A Diósgyőr a legutóbbi négy bajnokiján pont nélkül maradt, vendégként a májusi újrakezdés óta minden bajnoki mérkőzését elveszítette.

ZALAEGERSZEGI TE FC–MTK BUDAPEST
(Szerda, Zalaegerszeg, 18.00)

A ZTE a legutóbbi négy fordulóban csak három pontot szerzett (egyszer nyert), otthon, három vereség után, legyőzte a Mezőkövesdet. Az MTK fontos győzelmet aratott a hétvégi fordulóban a Diósgyőr ellen. Idegenben október közepétől akadt egy három győzelemből álló sorozata, ám a legutóbbi két találkozón összesen egy pontot szerzett, mégpedig a Ferencváros és a Bp. Honvéd ellen.

PAKSI FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Szerda, Paks, 20.15)

Bognár Györggyel a Paks öt mérkőzésen 13 pontot szerzett pályaválasztóként, igaz, minden mérkőzést figyelembe véve a legutóbbi négy mérkőzéséből csak egyet nyert meg. A paksiak a Ferencváros ellen legutóbb, hátrányból jól hajrázva, 2–2-es döntetlent játszottak otthon. A Ferencváros a MOL Fehérvár elleni idegenbeli döntetlen óta minden bajnoki mérkőzését megnyerte, idegenben a legutóbbi két alkalommal nyert. A Paks vendégeként 2012 óta csak egyszer kapott ki a Ferencváros, 2017-ben.

BUDAFOKI MTE–MEZŐKÖVESD ZSÓRY
(Szerda, Budafok, 20.15)

A BMTE immár öt forduló óta nyeretlen, a Promontor utcában október 17-én győzött legutóbb, aztán kikapott a Pakstól és döntetlenre végzett az Újpesttel. A Mezőkövesd nagyszerű meccsen nyert a hétvégén 4–3-ra a Paks ellen, s ezzel előrelépett a táblázaton, csak egyetlen pont a hátránya a Budafokkal szemben, igaz, két mérkőzéssel többet játszott riválisánál. Idegenben a legutóbbi öt mérkőzésén egy gólt és egy pontot szerzett.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS