A második félidőben lehet veszélyes a Loki

2021. október. 29., 12:49   |    

A második félidőben lehet veszélyes a Loki

Az OTP Bank Ligába idén visszajutó Loki a fővárosba, az MTK-hoz látogat szombaton. A statisztikák szerint a kék-fehérek a párharcokban felülmúlják riválisukat, a szögletrúgásokban viszont a DVSC az erősebb.

Két nemrég edzőváltáson átesett csapat, az MTK és a DVSC csatája következik az OTP Bank Liga 11. fordulójában.

Érdekesség, hogy ha az első 10 fordulót vizsgáljuk, a kiesőzóna közvetlen közelében, a 10. helyen álló Loki a Paks után a legtöbb gólt szerző együttes, 19 találatnál jár, míg ebből a szempontból a 9. helyezett MTK az utolsó: mindössze 9 gólt lőtt eddig.

A hajdúságiak inkább a hajrára tartogatták eddig az erejüket, a 19-ből 15 góljuk a második félidőben született, 7 pedig a 76. perc után. A legtöbb gól és gólpassz is debreceni játékos neve mellett szerepel, a legtöbbször Ugrai Roland (7) talált be az OTP Bank Ligában, míg Dzsudzsák Balázs (5) a legtöbb asszisztot jegyezte. Mindez azt mutatja, hogy a debreceniek támadójátéka rendben volt eddig is, de a védelem nem teljesített igazán jól (igaz, az előző két bajnokin egyetlen gólt sem szerzett a hajdúsági együttes). Távoli lövésekből, kontratámadásokból és rögzített szituációkat követően egyetlen csapat sem szerzett több gólt a DVSC-nél eddig a mezőnyből.

A passzok tekintetében az MTK mutatói a jobbak, 377,54 átadásuk van átlagosan 90 perc alatt, és ezek 83%-a pontos is. A Debrecennél ezek a számok 330.19 és 81%. Ezen a ranglistán az MTK a 3., a DVSC a 9. helyen áll.

Ami a támadásokat illeti, az MTK az 5. legtöbb párharcot vállalja fel mérkőzésenként, a Loki a 8. ebben a statisztikában. A védekezés terén is több egy-egy elleni szituációba megy bele az MTK, a kék-fehérek a 3.-ak, a debreceniek a 9.-ek ezen a listán.

A cselezés tekintetében az MTK a harmadik leggyengébb csapat a mezőnyben, kevesebb, mint 25 csellel próbálkoznak játékosai 90 perc alatt, azoknak 54%-a szokott jól elsülni.

A Loki a labdavesztésekben kullog a lista végén, hátulról a harmadik, az MTK ebben valamivel jobban, a 7. helyen áll.  A debreceniek viszont két védekező mutatóban az első helyen állnak a mezőnyben: a legtöbb blokkolt lövés (3,89/mérkőzés) és a legtöbb megelőző szerelés (46,48/mérkőzés) is a nevükhöz fűződik.

Legtávolabb a szögletek tekintetében áll egymástól a két együttes: a Loki a lista élén, az MTK a legvégén szerepel. A debreceniek eddig 66 alkalommal jöhettek sarokrúgással, az MTK 36 ilyen lehetőséget harcolt ki.

A két csapat párharcát szombaton, 17.00-kor rendezik az OTP Bank Liga 11. fordulójában.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS