A második helyért játszik a Videoton FC

2013. május. 26., 10:26   |    

A második helyért játszik a Videoton FC

Amennyiben a Videoton győz Kecskeméten, gyakorlatilag bebiztosítja a második helyét. A DVSC és a Fradi számára már „csak” a presztízs a tét: a Loki a Magyar Kupa-szereplésével már megváltotta a jogot az EL selejtezőjére. A Fradi már nem előzheti meg sem a Videotont, sem a Honvédot.

DVSC-TEVA–FERENCVÁROS
(Vasárnap, május 26., 16.30)

Ha bárki azt gondolja, hogy a Loki játékosai számára a kupagyőzelemmel véget ért az idény, nem ismeri, hogy a városban mekkora várakozás előzi meg a Ferencváros vendégjátékát. A klub ultrái, fanatikusai számára ez a tavasz egyik legfontosabb, ha nem a legfontosabb mérkőzése, biztosan telt ház várja a két együttest. Kondás Elemér együttese, ami az utóbbi hetek eredménysorát illeti, visszatalált az idény eleji formájához, a legutóbbi négy mérkőzésén tíz pontot szerzett. Hazai pályán tavasszal csak az Újpest tréfálta meg, a további találkozók mindegyikén legalább két gólt szerezve nyert. A Ferencváros a legutóbbi öt idegenbeli mérkőzéséből csak egyet, a paksit nyerte meg, mérlege vendégként április eleje óta egy győzelem, két döntetlen, két vereség. A két együttes őszi mérkőzése az Üllői úton 2-1-es ferencvárosi győzelmet hozott. A Fradi legutóbb 2001. november 9-én nyert bajnoki mérkőzést a Loki ellen Debrecenben.

KECSKEMÉTI TE PHOENIX MECANO–VIDEOTON FC
(Vasárnap, május 26., 18.30)

A Videoton FC, amennyiben nyer Kecskeméten, gyakorlatilag bebiztosítja a második helyét. (Csak abban az esetben veszítené el, ha az utolsó fordulóban a Bp. Honvéd be tudja hozni több mint 11 gólos hátrányát a gólkülönbséget tekintve.) A fehérváriak az utóbbi hetekben ugyan néhányszor megbotlottak idegenben – döntetlent játszottak Győrben, kikaptak Debrecenben, sőt előtte kikaptak Diósgyőrben is –, de Kecskeméten jó a mérlegük, a legutóbbi három fellépésüket megnyerték a Széktói Stadionban. A KTE ugyancsak nincs rossz formában, a legutóbbi, diósgyőri kisiklása egy hosszú, hét mérkőzésből álló veretlenségi sorozatot zárt le. A korábban a fehérvári klub színeiben is futballozott Horváth Ferenc együttese a legutóbbi négy hazai mérkőzését megnyerte.

Hétfő:
PMFC-Matias - Diósgyőri VTK 18.30

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS