A meglepetések fordulója a női élvonalban

2012. augusztus. 19., 21:54   |    

A meglepetések fordulója a női élvonalban

A bajnoki címvédő MTK hozta a papírformát a második fordulóban.

A női labdarúgó NB I legutóbbi szezonjának egyik „védjegye” volt, hogy alig született meglepetés, szinte borítékolni lehetett, melyik csapat fogja nyerni a mérkőzést. Az új bajnokság ebben feltétlenül más – ha nem csak a pontok elosztására, de a különbségre figyelünk, tulajdonképpen csak a bajnok MTK Hungária fölényes nyíregyházi győzelme számít a papírformát igazolónak.

Turtóczki Sándor csapata az első fordulóban nem lépett pályára, Macedóniában Bajnokok Ligája-selejtezőn szerepelt. A lett Skonto Rigát, a macedón ZFK Nase Taksi-SNT 2010-et, majd a görög PAOK Szalonikit 14-0-s összesített gólkülönbséggel, három győzelemmel ütötte ki, és bejutott a sorozat legjobb 32 csapata közé. Nem csodálhatnánk, ha nyolc nap alatt a negyedik mérkőzést játszva, kissé fáradtan mozogtak volna az újra ötszáz kilométert utazó emtékások. Erről azonban szó sem volt, a legutóbbi három év magyar bajnoka Vágó Fanny mesterhármasával (a válogatott támadó lett a BL-csoport gólkirálynője is) a 17. percre háromgólos előnyhöz jutott, majd ezt a szünetig még megduplázta. A szünet után sem „lazsáltak” a lányok, az örökös magyar gólkirály, az ezúttal négyet vágó Pádár Anita vezérletével végül 13-ig jutottak.

Alkalmasint a forduló legnagyobb meglepetését szolgáltatta az Újpest azzal, hogy pontot szerzett a kupagyőztes, bajnoki bronzérmes Astrától. A csepeliek Szekér Anita révén már az első percben előnyhöz jutottak, aligha gondolta bárki is, hogy ez lesz a meccs egyetlen vendéggólja. Az Újpest viszont egységesen, szervezetten játszotta azt a kemény, racionális, szinte férfias futballt, amely jellemzi a lilákat, amióta Oroszi Sándor állt a kormányrúdhoz. A hazai csapat a 85. percben, egy kapu előtti kavarodás nyomán, Megyes Ágnes öngóljával egyenlített – igazolva a tételt, hogy szerencséje annak van, aki tesz is érte.

A nyitófordulóban a BNLC Zalaegerszegen szerzett pontot, a Femina Rákospalotán kapott ki az UTE-tól – csepeli találkozójuk előtt azt gondolhattuk, a hazaiaknak áll majd a zászló. A Femina azonban meglepetést okozott, okosan kapcsolta ki a játékból Csiszár Henriettát, a BNLC válogatott támadóját, és ügyesen támadott a széleken: az eredmény Szeitl (2), Ács, Garamvölgyi és Hegyi, illetve Nagy-Peti és Csiszár góljaival 5-2-es vendéggyőzelem.

Az újonc Hegyvidék SE a legutóbbi bajnokság meglepetéscsapatát, a Nagypálit fogadta. Ezen a találkozón is meglepetés született, a budaiak a nagyszerűen futballozó Dénes Dorka vezérletével és góljával otthon tartották mindhárom pontot. Korcsogh Orsolya, a Hegyvidék SE edzője tíz élvonalbeli újoncot küldött pályára nagyon fiatal csapatában, játékosai azonban motiváltan, nagyot küzdve ellensúlyozták rutintalanságukat. Legutóbb 2008-ban fordult elő, hogy az újonc győzni tudott első NB I-es mérkőzésén - érdekesség, hogy akkor éppen a zalai csapat büszkélkedhetett ezzel.

Szegeden szinte az első támadásból gólt szerzett a Viktória, Megyeri Boglárka már a 2. percben „felavatta' az élete első NB I-es meccsén védő Földesi Lilient. A folytatásban előbb a szombathelyiek játszottak jobban, majd a félidő hajrája a hazaiaké volt. Újabb gól azonban nem született, mint ahogy a második játékrészben is érintetlenek maradtak a hálók. A Viktória inkább az eredmény tartására, a három pont biztos begyűjtésére koncentrált, míg a „Boszorkányok” hiába küzdöttek nagy elánnal Zimányi-Kovács Anikó és Horváth Hanna akcióiból, illetve Szil Tünde veszélyes szabadrúgásaiból nem sikerült az egyenlítés.

Női NB I,2. forduló:

Nyíregyháza Spartacus – MTK Hungária 0-13
BNLC-Csepel – 1. FC Femina 2-5
Szegedi AK-Boszorkányok – Viktória Trend Optika FC 0-1
UTE – Astra Bíró-Kert FC 1-1
Hegyvidék SE – Páter-Fit Well Nagypáli 1-0


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS