A Megyeri úton a kupadöntő a tét

2014. május. 04., 13:40   |    

A Megyeri úton a kupadöntő a tét

Ma 18 órától a Megyeri úti Szusza Ferenc Stadionban a Magyar Kupa döntőjéért játszik az Újpest és az MTK.

A két csapat szombaton bajnoki mérkőzésen találkozott egymással Újpesten, a kék-fehérek 4-0-ra nyertek. A lila-fehérek ugyan a kupatradíciók alapján jó eredményt értek el az első mérkőzésen (0-0), de az is tény, hogy tavasszal 180 perc alatt nem tudtak gólt rúgni az MTK-nak. Ugyanakkor ősszel a Ferencváros ellen is kiszenvedték a győzelmet és a továbbjutást az idegenbeli 0-0 után. Nebojsa Vignjevics együttese a legutóbbi hét mérkőzésén nyeretlen, a hétből ötön sem tudott gólt szerezni. Az MTK sokkal jobb formában van, a legutóbbi hat mérkőzéséből csak egyet veszített el (Kecskeméten 0-3), ezen és az Újpest elleni kupamérkőzésen kívül április eleje óta minden mérkőzését megnyerte. A négy győztes találkozón 14 gólt szerzett.

Az idei MK-sorozatban az Újpest a 4. fordulóban 6-0-ra győzött Baján, majd a következő kör kiemelkedően legnézettebb csatájában 0-0, 1-0-val jutott túl a Ferencvároson. A negyeddöntőben előbb 3-1-es előnyt szerzett Pécsen, majd hazai pályán 4-0-val biztosította be a továbbjutását. A lila-fehérek mindössze egy gólt kaptak eddig a sorozatban, hat mérkőzésen 14-1-es gólkülönbséget produkáltak, noha két NB I-es csapatot is kiejtettek.

Az MTK a negyedik fordulóban 2-0-ra nyert Szegeden, majd az ötödikben kettős győzelemmel, 4-0-s összesítéssel (3-0, 1-0) ejtette ki a KTE-Phoenix Mecanót. A negyeddöntőben előbb 2-0-ra nyert a Hidegkuti Stadionban a Győri ETO ellen, majd 3-3-ra végzett az ETO Parkban. Ez utóbbi találkozón kapott először gólt a sorozatban. Ezt követte a Hungária körúti 0-0 a lila-fehérek ellen.

Garami József együttese – második ligás csapatként – 2012-ben szerepelt legutóbb a Magyar Kupa döntőjében. Bár reális esélye volt a kupagyőzelemre is, végül tizenegyes-párbajban elvérzett a DVSC-Teva ellen. A lila-fehérek 2002-ben játszottak legutóbb a Magyar Kupa fináléjában, emlékezetes csatában nyertek 2-1-re a Haladás ellen, a cseh Robert Vágner a 120. percben szerezte meg a győztes gólt.

Az újpestieknek két kulcsemberüket is nélkülözniük kell majd, hiszen a szombati mérkőzést sérülés miatt kihagyó játékosok kedden sem tudnak pályára lépni, rajtuk kívül Szuljics és Vasziljevics sem szerepelhet az elődöntőn. Az MTK-nál a védelemben akadnak hiányzók. Nagy Tibor két sárga lapja miatt hiányzik a védelem jobb oldaláról, a hátsó alakzat másik felén pedig Fejes András sérülés miatt kényszerül kihagyni a meccset.


A Magyar Labdarúgó Szövetség a napokban álláspontja megerősítésére vagy korrigálására kérte az UEFA-t az Európa Ligában való indulási joggal kapcsolatban. Az európai szövetség megerősítette az MLSZ álláspontját, mely szerint amennyiben olyan klub nyeri meg a nemzeti kupaküzdelmet (Magyar Kupát), amely nem kaphat indulási jogot az EL-ben, akkor helyette a kupasorozat második helyezettje vehet részt az Európa Liga küzdelmeiben. Amennyiben a kupa ezüstérmese bajnoki helyezésével már kvalifikálta magát a BL-re vagy az EL-re, vagy valamely okból nem kaphat nemzetközi indulási jogot, úgy a bajnokság legjobb, eredetileg nem Európa Ligát érő helyezettje vehet részt a sorozatban.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Rangadót nyert, az élvonal kapujában a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS