A Mezőkövesd állíthatja meg a Fradi menetelését

2018. április. 06., 21:00   |    

A Mezőkövesd állíthatja meg a Fradi menetelését

Szombaton játsszák az OTP Bank Liga 25. fordulóját. A listavezető Ferencváros a Mezőkövesdet, a Videoton az Újpestet fogadja.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Groupama Aréna, 14.30)

A Ferencváros a legutóbbi kilenc hazai bajnokiját kivétel nélkül megnyerte, ezek közül egyedül az Újpest elleni őszi derbin kellett beérnie egyetlen szerzett góllal. A mostani idényben minden hazai meccsén szerzett gólt, legutóbb még tavaly májusban a Debrecen úszta meg kapott gól nélkül az Üllői úti kirándulást. A Mezőkövesd a harmadik fordulóban játszott legutóbb a Groupama Arénában, akkor, noha két győztes mérkőzés után érkezett, 5–0-s vereséget szenvedett. Most ugyancsak jó mérleg áll a borsodi együttes mögött, függetlenül attól, hogy a legutóbbi fordulóban hazai pályán 3–2-re kikapott a Pakstól. Vendégként ugyanis a legutóbbi négy bajnokiján tíz pontot szerzett, eddig mindkét tavaszi meccsét (az Újpest és a DVSC ellen) megnyerte.

BUDAPEST HONVÉD–BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ FC
(Bozsik Stadion, 17.00)

A bajnok a legutóbbi fordulóban döntetlent játszott a Diósgyőr ellen, továbbra sem talál magára a tavaszi idényben. Ugyanakkor a hazai eredménysora javult, a legutóbbi két bajnoki mérkőzését (egyet még 2017-ben, egyet 2018-ban) megnyerte. A Balmazújváros az előző héten, a döntetlenek fordulójában a Vasas ellen, hazai pályán szerzett pontot. A legutóbbi négy fordulóban nyeretlen maradt, így visszacsúszott az utolsó helyre. Idegenben másodszor játszik a héten, szerdán békéscsabai győzelmével magabiztosan jutott, története során először, a Magyar Kupa elődöntőjébe. Az OTP Bank Ligában idén még nem szerzett pontot vendégként, de két ellenfele a Ferencváros (0–5) és a Videoton (0–1) volt. Horváth Ferenc együttese története első kispesti bajnoki fellépésén, július 29-én, 2–2-re végzett a Bozsik Stadionban.

VASAS FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Szusza Ferenc Stadion, 17.00)

A Vasas az elmúlt hetekben nem veszített mérkőzést, valamelyest megállt a lejtőn. Idén még nem kaptak ki a piros-kékek pályaválasztóként a bajnokságban, a Honvédot legyőzték, s az utolsó pillanatokban engedték ki a győzelmet a Diósgyőr ellen (1–1). A Puskás Akadémia tavasszal nem nyert még bajnoki mérkőzést, vendégként a mezőkövesdi döntetlen után egyaránt 3–1-re kikapott a Pakstól, majd a Ferencvárostól. Ugyanakkor szerdán bejutott a Magyar Kupa elődöntőjébe, méghozzá éppen idegenbeli teljesítményének köszönhetően. Ugyan egygólos hátránnyal kezdett a Diósgyőr ellen Mezőkövesden, de 3–0-s diadalával fordított.

PAKSI FC–DEBRECENI VSC
(Paks, 17.00)

Csertői Aurél együttese a mezőny egyetlen csapata, amely a legutóbbi öt bajnoki mérkőzésén nem szenvedett vereséget. A tolnai zöld-fehérek felmentek a tabella harmadik helyére, két ponttal megelőzik a tavaszt még a bronzérmes helyen kezdő DVSC-t. A Paks a legutóbbi négy hazai bajnokiján tíz pontot szerzett, április 22. óta minden vidéki ellenfele ellen szerzett gólt az OTP Bank Ligában pályaválasztóként. A Debrecen még nem nyert bajnoki mérkőzést a tavaszi idényben, sőt a legutóbbi hat meccsén 16 pontot veszített. Ugyanakkor idén vendégként idegenben még veretlen, a Puskás Akadémia elleni Magyar Kupa-mérkőzést is beleértve háromszor is döntetlent játszott.

DIÓSGYŐRI VTK–SWIETELSKY-HALADÁS
(Mezőkövesd, 17.00)

A Diósgyőr a legutóbbi három fordulóban csak két pontot szerzett, s még ennél is nagyobb veszteség, hogy szerdán súlyos vereséget szenvedve kiesett a Magyar Kupa negyeddöntőjében. Bódog Tamás együttese csupán hat ponttal előzi meg a két kieső helyen álló csapatokat, a Haladást és a Balmazújvárost. Így aztán nyilvánvaló, hogy kulcsfontosságú számára a hétvégi bajnoki. A Haladás vendégként nem szerepelt jól az elmúlt időszakban (sem), tavasszal eddigi mind a három idegenbeli meccsét elveszítette. Kikapott az Újpesttől, a Mezőkövesdtől és a Honvédtól is.

VIDEOTON FC–ÚJPEST FC
(Felcsút, Pancho Aréna, 19.30)

A székesfehérváriak legutóbb csak döntetlent játszottak a Pancho Arénában, de éppen vendégként, a Puskás Akadémia ellen. Pályaválasztóként a július 30-i, éppen az Újpest elleni 2–2 óta mindössze egyszer nem nyertek a bajnokságban, szeptember 23-án a Honvéd ellen játszottak 1–1-es döntetlent. 2015. július 25. óta minden pályaválasztóként játszott bajnoki mérkőzésükön szereztek gólt. Az Újpest a hét közben kikapott ugyan 3–2-re az MTK-tól a Magyar Kupában, de idegenben szerzett két góljával (mindkettőt Novothny Soma lőtte) mégis továbbjutott. A harmadik helyért versenyben lévő lila-fehérek a legutóbbi két bajnoki fordulóban kétszer döntetlent játszottak. Vendégként az októberi, ferencvárosi derbi óta csak a Puskás Akadémiától kaptak ki, éppen a Pancho Arénában.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS