A Mezőkövesd bebiztosította feljutását

2013. június. 01., 18:06   |    

A Mezőkövesd bebiztosította feljutását

A 29. fordulóval véget ért a Ness Hungary 2012/13-as idénye. Két olyan csapat jutott fel az élvonalba, amely története során még sosem volt NB I-es.

Nyugaton a Puskás Akadémia bajnoki címe már hetekkel ezelőtt eldőlt, míg a Keleti csoportban matematikailag csak az utolsó (mivel a 30. fordulót korábban lejátszották, ezért a mostani, 29. körrel zárult a szezon) fordulóban vált hivatalossá, amit már eddig is mindenki tudott: a Mezőkövesd-Zsóry kezdheti meg az OTP Bank Ligában a következő szezont. Ezzel kettőre nő a borsodi csapatok száma az élvonalban, ilyesmire utoljára a nyolcvanas évek elején volt példa, amikor a DVTK mellett az Ózdi Kohász volt NB I-es.

Egyúttal az is eldőlt, hogy mely csapatok búcsúznak a másodosztálytól, illetve kik azok, akik osztályozóra kényszerülnek. Keleten az ezüstérmes Vasas, a bronzérmes Békéscsaba, illetve a Balmaz Kamilla, a Nyíregyháza a következő szezonban is az NB II-ben játszik, a Szolnok, a Szeged és a Cegléd osztályozón harcolhatja ki a bennmaradást. Az NB I-es tartalékcsapatok mellett két borsodi csapat, a Putnok és a KBSC búcsúzott a ligától.

Nyugaton a második Kozármisleny, a harmadik Gyirmót, valamint a ZTE és az Ajka biztosan marad az NB II-ben, a Tatabánya, az SZTK és az SVSE osztályozón harcolhatja ki a bennmaradást, míg a Csákvár, a Veszprém, a BKV Előre, a Baja és az NB I-es tartalékcsapatok búcsút intettek a másodosztálynak.

Ness Hungary NB II, 29. forduló:

Keleti csoport:

DVSC-DEAC - KBSC 7-1
BP. HONVÉD-MFA – VASAS 0–2 (0–0)
ÚJPEST FC B – BALMAZÚJVÁROS 0–1 (0–1)
OROSHÁZA FC – SZEGED 2011 3–1 (1–0)
CEGLÉDI VSE – SZOLNOKI MÁV 0–1 (0–0)
PUTNOK VSE – NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 0–2 (0–1)
FERENCVÁROS II – MEZŐKÖVESD-ZSÓRY 1–4 (1–1)

Nyugati csoport:

ZALAEGERSZEGI TE–HALADÁS II 1–1 (0–1)
PUSKÁS AKADÉMIA FC–SOPRONI VSE 1–0 (0–0)
BKV ELŐRE–BAJAI LSE 2–1 (1–0)
KAPOSVÁRI RÁKÓCZI II–CSÁKVÁRI TK 0–2 (0–1)
VESZPRÉM FC–KOZÁRMISLENY 1–1 (0–0)
SZIGETSZENTMIKLÓSI TK– PAKSI FC II 2–0 (0–0)
FC AJKA–GYŐRI ETO II 3–1 (1–1)
FC TATABÁNYA–GYIRMÓT FC GYŐR 3–1 (1–1)

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS