A Mezőkövesd és a DVSC is kevesebb gólt kap tavasszal, mint ősszel

2023. április. 07., 19:02   |    

A Mezőkövesd és a DVSC is kevesebb gólt kap tavasszal, mint ősszel

Az OTP Bank Liga 26. fordulója előtt megnéztük, hogy hogyan teljesítettek eddig a csapatok a tavaszi szezonban, és összehasonlítottuk őket az őszi önmagukkal is.

A tavaszi szezon eddigi kilenc fordulójában a Paks szerezte a legtöbb gólt. A már dobogón lévő csapat különösen az edzőváltás óta eredményes, Bognár György vezetésével hatból öt bajnokiját megnyerte, és csak ezeken a meccseken tizennégy gólt rúgott. A Paks után a Debrecen (15) és a Puskás Akadémia (14) talált a legtöbbször a kapuba tavasszal.

Ami a védekezést illeti, a Mezőkövesd nagyon kiemelkedik a mezőnyből. Kuttor Attila együttese a tavaszi kilenc meccsen mindössze négy (!) gólt kapott, ami 0,44-es átlagot jelent. A kilenc meccsből ráadásul négy alkalommal egyáltalán nem is kapott gólt. A Kecskemét és a Ferencváros nyolc-nyolc gólt kapott, rajtuk kívül viszont mindenkinek egy gól felett van a kapott gólátlaga.

Ezek után érdemes megnézni, hogy hogyan változott a csapatok teljesítménye az őszi szezonhoz képest. Az alábbi ábrán a vízszintes tengely a meccsenként rúgott gólok számát, a függőleges a meccsenkénti kapott gólok számát mutatja. A csapatokhoz tartozó vonalak kiindulási pontja szemlélteti az őszi, a körök helyzete a tavaszi átlagot.

Az egyértelműen látszik, hogy a Mezőkövesd eddig jóval kevesebb gólt kapott tavasszal, mint ősszel. A Debrecen, a Paks és a Kisvárda védekezése szintén sokat javult, bár utóbbinak a támadójátéka visszaesett. A Ferencváros és a Zalaegerszeg védelme gyakorlatilag ugyanúgy teljesít, mint ősszel, viszont mindkét csapat kevesebb gólt szerzett tavasszal (a Ferencváros esetében a második fordulóból elhalasztott Zalaegerszeg elleni, és a negyedik fordulóból elhalasztott Paks elleni bajnoki még az őszi szezonhoz számít). Támadásban az Újpest és a Honvéd teljesítménye javult a leginkább az őszi szezonhoz képest.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen
Bajnokságok / Kupák
Idegenbeli sikerek a futsal NB I-ben, izgalmas lesz a rájátszás vége Frissült

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS