A Mezőkövesddel sem bírt a Fradi, megszakadt a DVTK szériája

2013. október. 26., 22:22   |    

A Mezőkövesddel sem bírt a Fradi, megszakadt a DVTK szériája

Szombaton öt mérkőzést rendeztek az OTP Bank Liga 12. fordulójából.

DVSC-Teva - Lombard Pápa 2-2 (1-0)
Vezette:
Szabó Zsolt
Gólszerző: Struhár (öngól) a 6., Sidibe (11-esből) a 63., ill. Kenesei a 88., Orosz a 90. percben

A debreceniek a 6. percben szerencsés góllal szereztek vezetés, Ibrahima Sidibe lapos beadása után a menteni igyekvő Peter Struhár saját kapujába továbbított (1-0). A debreceniek többet birtokolták a labdát, de meglehetősen kocogósan szövögették a támadásaikat. A félidő második felében a pápaiak előtt is adódtak helyzetek, de ezekből nem született gól. A 63. percben a Trninics ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Sidibe értékesítette (2-0). Úgy tűnt, semmi sem veszélyezteti a hazai sikert, a 88. percben azonban a csereként beállt Kenesei Krisztián egy szabadrúgás után az öt és feles bal sarkától a jobb alsó sarokba lőtt (2-1). A 90. percben Quintero tette le a labdát Orosz Márknak, aki 10 méterről a kapu bal oldalába helyezett, pontot szerezve együttesének (2-2).



Ferencváros - Mezőkövesd-Zsóry 1-1 (0-1)
Vezette:
Diallo a 67., ill. Szalai a 41. percben
Gólszerző: Solymosi Péter

Mindkét csapat hetek óta nem nyert bajnokit, a Ferencvárosnak az élmezőnyhöz való kapaszkodáshoz, a kövesdieknek a kieső helyek közeléből való meneküléshez kellettek a pontok. A hazaiak kezdtek jobban, de hiába tartották nyomás alatt a vendégkaput, nem tudták kihasználni lehetőségeiket. Józsi György a félidő hajrájához közeledve büntetőt hibázott, a Mezőkövesd pedig nem sokkal később megszerezte a vezetést, Bognár István szabadrúgásból adott középre, a berobbanó Szabó Vilmos pedig a hálóba fejelt (0-1). A fordulás után óriási rohamokat indított a Fradi, Horváth kapusnak többször is nagyot kellett védenie, de csak a 67. percig állta a sarat, ekkor a csereként beállt Diallo egy bal oldali szöglet után a hálóba fejelt (1-1). A hajrában a hazaiak mindent megtettek a győztes gól megszerzése érdekében, de hiába, a vendégek tartották a döntetlent, és egy ponttal távoztak a Puskás-stadionból.



PMFC-Matias - Kaposvári Rákóczi 3-1
Vezette:
Vad II István
Gólszerző: Szatmári az 50., Koller a 66., Koller a 79., ill. Waltner a 84. percben

A pécsiek irányították a játékot az első félidőben, de a szünetig csak egy kapufáig jutottak, Mohl Dávid járt közel a vezetés megszerzéséhez. A fordulás után megérkeztek a gólok is, az 50. percben Eke Uzoma bel oldali beadása után Szatmári Lóránt a túloldalról, az öt és feles sarkától lőtt a léc alá (1-0). A 66. percben Szatmári ívelt középre szabadrúgásból, Koller Krisztián jókor érkezett, és 4 méterről a hálóba lőtt (2-0). A 79. percben Rácz bal oldali beadása után Fodor fejelt vissza a labdát Kollerhez, aki 17 méterről lőtte ki a jobb alsó sarkot (3-0). A vendégek a 84. percben szépítettel, Waltner Róbert 7 méterről fejelt a hálóba, beállítva a végeredményt (3-1).

KTE-Phoenix Mecano - MVM Paks 3-1 (2-1)
Vezette:
Németh Ádám
Gólszerző: Gyagya a 26., Póti a 33., Vukaszovics az 59., ill. Nagy a 7. percben

A vendégek támadó szellemben kezdtek, két nagy helyzet után a 7. percben megszerezték a vezetést is, egy jobb oldali szöglet után Nagy Olivér néhány csel után 15 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (0-1). A gól után magához tért a Kecskemét, egy bal oldali szabadrúgást követően Gyagya Attila 5 méterről a bal alsó sarokba fejelt (1-1). A 33. percben egy bal oldali szöglet után Gyagya passzolt Póti Krisztiánhoz, aki 6 méterről a kapu bal alsó sarkába lőtt (2-1). A 3-1-es végeredmény az 59. percben alakult ki, Vukaszovics egy labdaszerzés után megindult a kapu felé, három védőt is becsapott, és 18 méterről a bal alsó sarokba helyezett (3-1).



Haladás - DVTK 2-2 (1-1)
Vezette:
Farkas Ádám
Gólszerző: Nagy a 24., Németh a 61., ill. Abdouraman a 11., Abdouraman a 89. percben

Az előző hét bajnokiját kapott gól nélkül megnyerő DVTK a 11. percben vezetést szerzett, Gohér Gergő szabadrúgása után Mohamadou Abdouraman fejelt közelről a kapuba (0-1). A Haladás támadásai a 24. percben eredményre vezettek, Radó András sarkazott a balösszekötő helyén feltűnő Halmosi Péterhez, ő pontosan adott középre, ahol Nagy Gábor belsőzött a kapuba, ezzel megszakítva a diósgyőriek kapott gól nélküli szériáját (1-1). A második félidőben egyre nagyobb fölénybe került a Haladás, és a 61. percben megszerezte a vezetést is, Németh Márió kapott jó labdát a 16-os vonalánál, kapura fordult, majd a hálóba passzolt (2-1). A DVTK játékában nem volt benne a gól, a hajrában mégis sikerült egyenlítenie, egy nagy védelmi kihagyás után Abdouraman senkitől sem zavartatva fejelt közelről a hálóba Tisza Tibor beadása után (2-2). A gól után Kádár Tamást kiállította a játékvezető. A DVTK nem tudta sorozatban nyolcadik bajnokiját is megnyerni, de veretlenségi sorozatát kilenc mérkőzésesre nyújtotta.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS