A MOL Fehérvár ellen mutatkozik be az új Honvéd-edző

2022. október. 28., 13:54   |    

A MOL Fehérvár ellen mutatkozik be az új Honvéd-edző

Az egyaránt jó formában lévő Mezőkövesd és Kisvárda mérkőzésével kezdődik az OTP Bank Liga 13. fordulója, amelyen a zárómérkőzést a Ferencváros és a Zalaegerszeg játssza.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Péntek, Mezőkövesd, 20.00)

Mindössze három csapat szerzett legalább hét pontot a legutóbbi három fordulóban, közülük kettő egymás ellen játszik Mezőkövesden. A borsodiak még ennél is többet mondhatnak el magukról: a mezőnyből egyedüliként szereztek hat pontot a legutóbbi két bajnoki meccsükön. A Kuttor Attila által irányított gárda október közepe óta, pályaválasztóként, legyőzte a Ferencvárost és az Újpestet is. A Kisvárda négy pontot és hat gólt szerzett a legutóbbi két idegenbeli bajnokiján.

BUDAPEST HONVÉD–MOL FEHÉRVÁR FC
(Szombat, Bozsik Aréna, 14.15)

A Honvéd nyert a legutóbbi fordulóban, de a klub vezetői edzőváltás mellett döntöttek. A horvát Dean Klafurić vette át a csapatot, a MOL Fehérvár ellen mutatkozik majd be. A kispestiek legutóbbi négy hazai bajnokija döntetlenre végződött, a csapat pályaválasztóként még nyeretlen. A MOL Fehér az edzőváltás óta még nem nyert tétmeccset, idegenben eddig a mostani idényben összesen egy pontot szerzett.

KECSKEMÉTI TE–DEBRECENI VSC
(Szombat, Széktói Stadion, 17.00)

A mezőny legrégebb óta veretlen csapata, a KTE legutóbbi hazai meccsén 3-3-s döntetlent játszott a Kisvárdával, előtte sorozatban négyszer nyert otthon. A tabellán a második helyen áll, csak a Ferencváros kapott nála kevesebb gólt. A DVSC hetedik, viszonylag régen, október 9-én, a Groupama Arénában játszott legutóbb vendégként az OTP Bank Ligában. Idegenben gyenge a mérlege, a legutóbbi négy alkalommal pont nélkül maradt.

PAKSI FC–VASAS FC
(Szombat, Paks, 19.30)

A paksiak mindössze egy pontot szereztek a legutóbbi három fordulóban. Eddig csupán négyszer játszottak a szezonban pályaválasztóként, ebből kétszer kikaptak. Több mint egy éve nem játszottak Pakson bajnoki mérkőzésen döntetlent. A Vasas az utolsó helyen áll a bajnoki tabellán, még nyeretlen idegenben, három döntetlen után kétszer kikapott.

ÚJPEST FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Vasárnap, Szusza Ferenc Stadion, 15.00)

A lila-fehérek a legutóbbi négy bajnoki mérkőzésükből hármat elveszítettek, az utolsó előtti helyen állnak, igaz, a hetedik Debrecennek mindössze egy ponttal van több. (Sőt: hét csapat három ponton belül áll) A Puskás Akadémia az előző fordulóban kikapott a Ferencvárostól, a mostani idényből más csapat nem is győzte le a bajnokságban. Idegenben eddig hatszor játszottak, mindegyik mérkőzésen egy gólt kaptak. A legutóbbi két találkozót megnyerték.

FERENCVÁROS–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Vasárnap, Groupama Aréna, 17.30)

Az Európa-liga-csoportgyőzelem után a Ferencváros ismét a Groupama Arénában játszik, ahol a szezonban eddig minden bajnoki találkozóját megnyerte. A 450 játékperc alatt mindössze egy gólt kapott. A ZTE az ötödik helyen áll, annak ellenére, hogy a legutóbbi öt fordulóban csupán egyszer tudott nyerni. A zalaegerszegiek májusban 5-3-ra kaptak ki a Groupama Arénában, sőt, tavaly októberben pedig nyertek 2-1-re.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS