A MOL Fehérvár és a Kisvárda továbbjutott, a Puskás Akadémia búcsúzott

2022. július. 28., 23:48   |    

A MOL Fehérvár és a Kisvárda továbbjutott, a Puskás Akadémia búcsúzott
Fotó: MTI

A Kisvárda kettős győzelemmel, a MOL Fehérvár idegenbeli vereség után jutott tovább a Konferencia-liga második selejtezőköréből, míg a Puskás Akadémia nem tudta ledolgozni a Portugáliában összeszedett háromgólos hátrányát, így búcsúzott a sorozattól.

Konferencia-liga, selejtező, 2. forduló, visszavágók:
Gabala SC (azeri)-MOL Fehérvár FC 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Muradov (34.), Felipe Santos (73.), illetve Zivzivadze (44.)
Továbbjutott: a MOL Fehérvár, 5-3-as összesítéssel.
Gabala: Agajev - Qirtimov, Alimi, Ruan, Iszajev - Abu Akal, A. Mammadov (Iszkandarov, 86.)- Omar Hani, Muradov, Felipe Santos - Schorr Utzig
MOL Fehérvár: Kovács D. - Nego (Kojnok, 92.), Serafimov, Stopira, Sabanov, Heister (Hangya, 83.) - Bumba (Bamgboye, 62.), Makarenko, Fiola, Dárdai (Petrjak, 62.) - Zivzivadze (Kodro, 62.)
 
A kezdést követően előbb a hazaiak, majd a vendégek voltak kicsit aktívabbak, de lehetőség mindkét oldalon csak az ellenfél hibáját követően adódott. A 15. percben Serafimov rövid hazaadására Felipe Santos csapott le, az azeri játékos ziccerét azonban Kovács bravúrral védte. A hibázó fehérvári védő a 31. percben szöglet után három méterről a lécet találta el, a 41. percben pedig Nego büntetőt vétett. A félidő hajrája aztán meghozta a gólokat is: Muradov a 34. percben szerzett vezetést a hazaiaknak, Zivzivadze a 44. percben egyenlített. Mindkét gólszerző 17 méterről, középről lőtt a kapu bal oldalába. A fordulás után a hazaiak irányítottak, és Kovács többször bizonyította, hogy együtt él a játékkal. Mindkét oldalon adódtak helyzetek, még kapufák is - a vendégeknél Fiola fejese után -, majd a 73. percben ismét az azeri csapat került ismét előnybe: Felipe Santos lépett ki ziccerben a félpályáról, de a befejezéshez szemfülesség is kellett, hogy a visszazáró két fehérvári védő között spiccel a hálóba találjon. A hátralévő idő aztán már szűk volt az egyre fáradtabb azeriek további felzárkózásához. A fehérváriak ellenfele a selejtező harmadik fordulójában a moldovai Petrocub Hincesti lesz, a párharc első felvonását jövő csütörtökön, a visszavágót pedig egy héttel később rendezik.

Kisvárda Master Good-Kairat Almati (kazah) 1-0 (1-0)
Gólszerző: Mesanovic (39.)
Továbbjutott: a Kisvárda Master Good kettős győzelemmel, 2-0-s összesítéssel.

Kisvárda Master Good: Odincov - Hej, Kravcsenko, Kovacic, Leoni - Karabeljov, Ötvös (Lucas, 87.) - Asani (Camaj, 72.), Makowski (Melnyik, 58.), Navratil (Czérna, 72.)- Mesanovic (Ilievski, 72.)
Kairat Almati: Usztyimenko - Szadibekov, Vaszin, Bagnack (Kaszabulat, 75.) - Asztanov, Kracskovszkij, Ulsin (Uszenov, 27.; Svirev, 61.), Kejler - Joao Paulo, Susenacsev, Aljkulov (Tkacsenko, 75.)

Kifejezetten jól kezdett első hazai nemzetközi kupamérkőzésén a Kisvárda, számos veszélyes akciót vezetett, de az utolsó passzokba és lövésekbe rendre hiba csúszott vagy a védők mentettek az utolsó pillanatban, így nem tudta növelni idegenben szerzett egygólos előnyét. A kazah rivális először szűk húsz perc után veszélyeztetett, de Odincov lábbal hárított. Alapvetően ahogy Almatiban, úgy Kisvárdán is a magyar bajnokság ezüstérmesének akarata érvényesült, fölényét pedig még a szünet előtt sikerült gólra váltania, így a párharcot tekintve immár a biztonságot jelentő kétgólos előnnyel vonulhatott az öltözőbe. A folytatásban a Kisvárda átengedte a kezdeményezést, a hátrányban lévő Kairat Almati pedig támadott is, volt néhány helyzete, de nem sikerült betalálnia. A szabolcsi együttes negyedóra elteltével rendezte sorait, így kiegyenlítetté vált a játék, sőt, inkább ismét a hazai csapat futballozott veszélyesebben. Ennek köszönhetően a Kisvárda esélyt sem adott riválisának a párharc kiegyenlítésére, egyúttal teljesen megérdemelten jutott tovább kettős győzelemmel története első európai kupapárharcából. Az OTP Bank Liga idei ezüstérmesére a norvég Molde vár a következő körben.

Puskás Akadémia FC-Vitória SC (portugál) 0-0
Továbbjutott: a Vitória SC, 3-0-s összesítéssel.
Puskás Akadémia: Markek - Szolnoki (van Nieff, 45+1.), Stronati, Spandler, Nagy Zs. (Mezghrani, 20.) - Urblík, Favorov, Corbu (Baluta, 63.) - Komáromi, Kiss T. (Kicsun, 64.) - Zahedi (Puljic, 63.)
Vitória SC: Varela - Miguel Maga, Amaro, Mumin, Ogava (Sá Helder, 82.) - Tiago Silva, Alfa Semedo, Daniel Silva (Bamba Ibrahima, 82.) - Lameiras (Joao Pereira, 75.), André Silva (Anderson, 64.), Joao Silva (Nélson Da Luz, 64.)

Az első mérkőzésen háromgólos hátrányba kerülő Puskás Akadémia egyáltalán nem hitehagyottan lépett pályára, kemény csatára késztette a portugál együttest, ugyanakkor az első félidőben két fontos játékosát is elveszítette. Szerencsétlen sérülés miatt a játékrész elején a júniusban a németek és az angolok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzéseken eredményes Nagy Zsoltot, a szünet előtt pedig Szolnoki Rolandot kellett lecserélni. A fordulást követően sem változott a játék képe, a felcsútiak igyekeztek ugyan, ám a vendégek összességében könnyedén hárították el próbálkozásaikat. Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője fél órával a vége előtt hármas cserével próbált utoljára beleszólni a párharcba, azonban ez sem kavarta fel az állóvizet, nem született gól a találkozón.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS