A Mönchengladbach legyőzte az NB II-es ligaválogatottat

2011. január. 28., 17:23   |    

A Mönchengladbach legyőzte az NB II-es ligaválogatottat

A Ness Hungary NB II-es ligaválogatott lejátszotta második mérkőzését a törökországi Belekben. A Horváth Ferenc és Pető Tamás vezette együttes ezúttal a német élvonalbeli Mönchengladbach második csapatával mérkőzött meg, és 3-0-ás félidő után 4-0-ás vereséget szenvedett.

A hazai másodosztályú bajnokságban futballozó, 23 éven aluli játékosokból álló ligaválogatott az azeriek elleni csütörtöki összecsapás után a Bundesligában szereplő Mönchengladbach második csapatával mérte össze erejét. A magyar csapat a mérkőzés nagy részében mezőnyben egyenrangú ellenfele volt a németeknek, helyzetkihasználásban azonban a Mönchengladbach jobb volt, és már a szünetre háromgólos előnyt szerzett. A fordulás után a magyar együttes mindent megtett a szépítő gól megszerzéséért, de a lefújásig csak a németek találtak a kapuba, és 4-0-ra megnyerték a találkozót.

- Nagyon nehéz egy ilyen mérkőzést értékelni, hiszen az eredmény nem túl hízelgő ránk nézve - fogalmazott a mérkőzés után Horváth Ferenc. - Mezőnyjátékban végig egyenrangú partnerei voltunk a németeknek, de nálunk a játékosok nagy részének ez volt élete első nemzetközi mérkőzése, és a hazai másodosztály után ez túl nagy ugrás volt számukra. A rutin hiánya kiütközött a pályán, de ha eltekintünk az eredménytől, akkor elmondhatjuk, csapatunk egyáltalán nem vallott szégyent.

A ligaválogatott szombaton délután a román másodosztályú Pandurii ellen lép pályára.

NB II-es ligaválogatott - Mönchengladbach 0-4 (0-3)

NB II-es válogatott: Esterházy Mátyás - Pirka Tamás, Tóth Máté, Nagy Tamás (Éles Szilárd, 65.), Fejes András - Gyurcsó Ádám (Nagy Olivér 60.), Pothárn Szabolcs (Domokos Bálint, 41.), Albert Ádám, Szabó Péter (Bene Attila, 65.) - Wittrédi Dávid (Pákolicz Dávid, 70.), Pölöskey Péter (Frőhlich Roland, 70.)


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS