A németeket is legyőzte az U19-es válogatott

2013. augusztus. 14., 21:57   |    

A németeket is legyőzte az U19-es válogatott

Az olaszok és a portugálok elleni tavaszi sikerek után ismét egy nagy skalpot szerzett Mészöly Géza együttese.

A hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő U19-es válogatott az utóbbi hónapokban nagyszerű eredményeket ért el, és ez a remek széria folytatódott a németek elleni dunaújvárosi meccsen is. A mieink a meccs elején mezőnyfölényre tettek szert, de a németek a 17. percben szabadrúgásból megszerezték a vezetést. A kapott gól nem törte meg a csapatot, továbbra is dominálni tudtunk a pályán, és nem maradt el az egyenlítés sem: a 30. percben Talabér Attila pazar indítása után a jobbról induló Farkas Zoltán megszerezte a labdát, majd 15 méterről, az elfekvő kapus fölött a hálóba emelt.

A németek öt perccel később egy pontatlan passzra csaptak le a térfelünkön, és az ebből vezetett akciót góllal fejezték be. A szünetben tehát a vendégek vezettek, de az 58. percben góllá érett a magyar fölény, egy kezezés miatt megítélt büntetőből Németh Márió volt eredményes. A hajrában válogatottunk mindent a győztes gól megszerzéséért, és igyekezetét siker koronázta, a 85. percben egy jobb oldali beadást követően Bobál Gergely fejelt a hálóba, beállítva a 3-2-es végeredményt.

- Már a meccs elején nagyon jól fel tudtuk venni a nemzetközi szinten elvárt ritmust, ami egyáltalán nem egyszerű egy ilyen jó csapat ellen, mint a német - mondta Mészöly Géza a meccs után az mlsz.hu-nak. - A jó kezdés után egy bosszantó hibából kaptunk gólt, de a játékosok egy pillanatra sem inogtak meg, labdabiztosan, dominánsan játszottak, és megérdemelten egyenlítettünk. A szünetre hátrányba kerültünk ugyan, de a szünetben láttam mindenkin a hitet, a játékosok is érezték, hogy meg lehet nyerni a meccset. A második félidőben is irányítani tudtunk, és végül remek csapatteljesítménnyel magunk javára fordítottuk a mérkőzést. Nagyon örülök a sikernek, mert egy hihetetlenül jó ellenféllel játszottunk, és nemzetközi szinten is roppant magas színvonalú, nagy tempójú meccsen tudtunk nyerni. Ezt a győzelmet az egész csapat nevében dr. Mecseki Sándor csapatorvosnak ajánljuk, és ezúton is mielőbbi gyógyulást kívánunk neki.

Magyarország-Németország 3-2 (1-2)
Magyarország:
Leindler Domonkos - Polgár Kristóf, Asztalos Dávid, Lorentz Márton, Tamás Krisztián (Vallejos Dominique, 85.) - Németh Márió (Berecz Zsombor, 77.), Talabér Attila, Nagy Dominik - Medgyes Zoltán (Csirszki Martin, 70.), Bobál Gergely, Farkas Zoltán (Tóth László, 77.)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS