A női labdarúgás hete: Élmény vár Rád a női Bajnokok Ligája döntőjében

2019. május. 15., 16:42   |    

A női labdarúgás hete: Élmény vár Rád a női Bajnokok Ligája döntőjében

A Ferencváros Aréna szombaton 16.00-kor nyitja meg kapuit a női Bajnokok Ligája-fináléra érkező szurkolók előtt. Megéri időben érkezni a stadionhoz, hiszen számos kitelepülés, játékok, meglepetések várják a vendégeket.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) és az MLSZ is különleges programokkal készül a női klubfutball legfontosabb eseményére, a női Bajnokok Ligája döntőjére.

A finálé előtti napon, május 17-én a legelső Női Freestyle Európa-bajnokság otthona lesz a Cinema Hall Budapestben. A megmérettetésen a világ nyolc legjobb női freestyle labdazsonglőrje csap össze. Az eseményre női klubok kaptak meghívást.

A döntő napján, délelőtt tartja nemzetközi konferenciáját a Magyar Sportújságírók Szövetsége, melynek témája „A nők szerepének erősítése a sportban és a sportmédiában” lesz. Az eseményen többek között felszólal a szövetség elnöke, Szöllősi György; Hosszú Katinka, háromszoros olimpiai bajnok és hétszeres világbajnok úszó; valamint Laura Georges, 188-szoros francia válogatott, kétszeres női BL-győztes korábbi labdarúgó, a Francia Labdarúgó-szövetség főtitkára.

Szintén 18-án, a Soroksár SC pályáján (Budapest, Haraszti út 26.) az FTC régió soroksári Bozsik-központja Grassroots Fesztivált tart az U7-U9-es kis focistáknak. A program délelőtt 9.00-től 11.00 óráig tart és részt vesz rajta az UEFA nagykövete, a német válogatott, négyszeres BL-győztes labdarúgó, Josephine Henning is, aki futballozni is fog a gyerekekkel.

A legfontosabb esemény természetesen a női BL-döntő lesz, amire nagyon gyorsan minden jegy elkelt. A Lyon és a Barcelona küzd meg az Európa legjobbjának járó trófeáért a Ferencváros Arénában, 18.00 órától. Érdemes azonban már korábban, akár a 16.00 órás kapunyitásra megérkezni, hiszen a stadion kerengőjén színes programok várják a szurkolókat.

Többet között lesz Grassroots kitelepülés teqballal, totóval, kvízzel és ajándékokkal. Az UEFA Together #WePlayStrong nevű kampányával is megismerkedhetnek a futballrajongók, és külföldi freestyler focisták előadásait is megnézhetik sátruknál. A gyerekek a kerengőn több helyen is találkozhatnak arcfestőkkel, továbbá egy hat fős dobos együttes is gondoskodni fog a hangulatról.

A Szurkolói Klub is készül, az Szurkolói Faluban egyebek mellett footgolf, dartsfoci, playstation sarok, dekázás, fejelőfal és színező sarok is várja a látogatókat.

A Szurkolói Faluban egy kicsit mindenki futballista lehet. 

Majd 18.00-kor Anastasia Pustovoitova játékvezető belefúj sípjába és elkezdődik az európai női klubfutball idei csúcseseménye. A teltházas mérkőzésen a Lyon nagy bravúrt vihet véghez: Marozsán Dzseniferék egymás után negyedszer hódíthatják el a serleget. A Barcelona viszont első spanyol csapatként van ott a döntőben, és az ötödik győztes klub lehet.

Lyon-Barca: érdekességek a döntőről

Lyon-Barca: érdekességek a döntőről

Lyon a nyolcadik, a Barca az első BL-döntőjét játssza május 18-án, Budapesten. Klasszisok csapnak össze a Ferencváros stadionjában, aranylabdás labdarúgó is lesz a pályán.

Tovább

Míg a Lyon francia bajnok lett, a Barca csak másodikként végzett a spanyol bajnokságban az Atletico Madrid mögött. Eredményességet tekintve egyik csapatnak sem kell szégyenkeznie: A katalánok 30 mérkőzés alatt 94 gól lőttek, a franciák 22 találkozón 89-ig jutottak saját nemzeti bajnokságukban.

A mesterek:

Reynald Pedros már ünnepelhetett BL-győzelmet a Lyonnal. Kérdés, hogy ez Budapesten is sikerül-e neki. Fotó: ol.fr

A címvédő kispadján a korábbi francia válogatott Reynald Pedros ül, aki 2017-ben vette át a Lyon irányítását, 2018-ban pedig az év legjobb női csapattal foglalkozó edzője lett. Játékosként részt vett az 1996-os Európa-bajnokságon, ahol válogatottjának Csehország jelentette a végállomást az elődöntőben.

Lluis Cortes beugró edzőként érhet fel a csúcsra szombat este. Fotó: fcbarcelona.com

A katalán Lluis Cortes elemzőként csatlakozott a Barcelonához 2017 nyarán, majd a női csapatnál lett másodedző. Az előző vezetőedzőt a szezon közben menesztették és a hátralévő mérkőzésekre Cortest nevezték ki a helyére. Jó kérdés, hogy vajon maradhatna-e a kispadon, ha csapatával elhódítaná a BL-trófeát. Érdekesség vele kapcsolatban, hogy Testnevelés- és Sporttudomány mellett Marketing és PR diplomája is van.


Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS