A női labdarúgó vb-n bizonyíthat Kulcsár Katalin

2015. május. 19., 11:04   |    

A női labdarúgó vb-n bizonyíthat Kulcsár Katalin

Hamarosan az Atlanti-óceántól a Csendes-óceánig elterülő országba utazik Kulcsár Katalin: a FIFA-játékvezető tagja a június 6-tól július 5-ig tartó kanadai női labdarúgó világbajnokság keretének.

A 2013-as Európa-bajnokságon szereplő, tavaly pedig két ifjúsági világbajnokságon is bizonyító Kulcsár Katalin nemrég a Frankfurt-Bröndby Bajnokok Ligája-elődöntőt vezette, dr. Kulcsár Judit és Hima Andrea asszisztensként segítették a munkáját.

- Játékvezetői pályafutásom csúcspontja a világbajnoki jelölés, hiszen a női labdarúgás legnagyobb tornájáról van szó. Hatalmas szakmai kihívást jelent, hogy ott lehetek a kanadai vébén. Úgy gondolom, ezért érdemes volt tizenöt éve elkezdenem a játékvezetést, megérte a sok munka és edzés. Büszkeséggel tölt el, hogy Magyarországot képviselhetem egy világeseményen - fejtegette a FIFA-játékvezető.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség 2013 tavaszán indított el a vb-re felkészítő projektet, melynek tagjai közül választották ki végül az utazó kerettagokat.

- Az elmúlt két évben folyamatosan figyelemmel követték az edzésmunkánkat és a mérkőzéseken mutatott teljesítményünket. A februári továbbképzés volt az utolsó összetartás a keret kijelölése előtt, majd áprilisban Zürichben orvosi vizsgálaton vett részt az utazó keret, illetve ismét fizikai és elméleti teszteket teljesítettünk. A magyar játékvezetők fizikai felkészülését irányító dr. Sáfár Sándor és Diós Bence edzők támogatása és munkája nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az összes felmérést sikerrel abszolváltam.

A kanadai világbajnokságot hat városban (Edmonton, Moncton, Montreal, Ottawa, Vancouver, Winnipeg) rendezi meg. Összesen 29 játékvezetőnek és 44 asszisztens tagja a vb-keretnek. KIlenc európai játékvezető hölgy szerepel a listán: a román Teodora Albon, a francia Stéphanie Frappart, a svéd Pernille Larsson, a görög Efthalia Mitsi, az ukrán Kateryne Monzul, a svájci Esther Staubli, a német Bibiana Steinhaus és az olasz Carina Vitulano. Kulcsár Katalin egyedüli magyarként lesz ott a világbajnokságon.

- Azért nem teljes az örömöm, mert egyik asszisztens kollégám sem lehet majd velem, pedig szakmailag biztosan megállnák a helyüket. A világbajnokságon - ahogy a korábbi tornákon is - nemzetközi játékvezetői csapatok kaptak lehetőséget, így nem lesz szokatlan, ha egy mérkőzésen akár négy különböző országból érkező kolléga alkot majd egy csapatot. A legfontosabb célom az, hogy a világbajnokság után szinte ne is beszéljenek rólam, hiszen egy játékvezetőnek az a legnagyobb dicséret, ha a találkozót követően már el is felejtették a nevét. Szakmai szempontból viszont szeretnék a rám bízott mérkőzéseken jó teljesítményt nyújtani - tette hozzá Kulcsár Katalin.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS