Hatvan-Fradi, MTK-ETO a Női Magyar Kupában

2020. szeptember. 29., 10:11   |    

Hatvan-Fradi, MTK-ETO a Női Magyar Kupában

A harmadik forduló párharcai is egy mérkőzésen dőlnek el, itt azonban már a Simple Női Liga csapatai is csatlakoznak a versengéshez. A címvédő FTC-Telekom az FC Hatvan vendége lesz, és az online sorsoláson az is eldőlt, hogy biztosan lesz NB II-es továbbjutója és NB I-es búcsúzója a fordulónak.

Október 10-11-én rendezik a Női Magyar Kupa 3. fordulóját. Az első két kör legjobb nyolc, alacsonyabb osztályú csapata most kiegészül a Simple Női Liga együtteseivel.

A női kupa előző kiírását a koronavírus-járvány miatt nem lehetett befejezni, így győztest sem ünnepelhetett a női mezőny, a 2018-2019-es évadban pedig a Ferencváros emelhette fel a trófeát – története során ötödször. A fináléban a DVTK-t győzte le az abban az évben bajnoki címet is szerző Fradi 4–3-ra.

Az eddigi legtöbb kupasikerrel az FTC-Telekom és a László Kórház büszkélkedhet, mindkét együttes ötször ért fel a csúcsra, a Fradi azonban egyedülálló módon zsinórban ötször volt a legjobb. A második helyen az MTK szerepel, amely csapat négy kupagyőzelmet tudhat magáénak.

A most kisorsolt párharcok egy mérkőzésen dőlnek el, döntetlen esetén nincs hosszabbítás, akkor tizenegyesek döntenek. Az alacsonyabb osztályú csapat szerepelhet hazai pályán a fordulóban, két azonos osztályú ellenfél esetén pedig az előbb húzott együttes lesz a pályaválasztó.

A sorsolás érdekessége volt, hogy a vírushelyzet miatt a csapatok képviselői online vettek rajta részt.

A Női Magyar Kupa 3. fordulójának párosításai:

2011 Champion-Metis (NB II)–Kelen SC
Soroksár SC (NB II)–Astra-ALEF HFC-Üllő
MTK Hungária FC–ETO FC Győr
FC Hatvan (NB II)–FTC-Telekom
Fehérvár FC (NB II)–Kész-St. Mihály FC
Kazincbarcikai SC FC (NB II)–Puskás FC (NB II)
Haladás-Viktória–DVTK
Nyíregyháza SFC (NB II)–Nimród SE (NB II)


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS