A norvég bajnok várja a Fradit

2020. szeptember. 22., 22:43   |    

A norvég bajnok várja a Fradit

Szerda este 21.00 órakor (TV: M4 Sport) a Molde otthonában lép pályára a Ferencváros a Bajnokok Ligája selejtező oda-visszavágós rájátszásában.

A Ferencváros a lehető legnehezebb sorsolással jutott el a Bajnokok Ligája selejtezőjének rájátszásába: a svéd bajnok hazai legyőzése (2-0) után Glasgow-ban kellett felülmúlnia a Celticet (2-1), majd végül a BL-főtábla állandó résztvevőjét, a Dinamo Zagrebet kapta meg, és ejtette ki egy 2-1-es sikerrel Szerhij Rebrov csapata.

A BL-be vezető úton az utolsó ellenfél a norvég Molde lesz, amely tavaly nagy fölénnyel, 14 pontos előnnyel nyerte meg hazája bajnokságát. Idén azonban nem megy olyan jól a csapatnak, 18 forduló után már kettővel több vereséget számlál (hatot), mint tavaly az egész idényben. A hatból négyet ráadásul az előző öt fordulóban szenvedett el, vagyis ebben a periódusban a megszerezhető 15 pontból mindössze hármat sikerült begyűjtenie.

A Molde hazai formája tehát egyáltalán nem meggyőző, a Bajnokok Ligája-selejtezőben azonban eddig jól szerepelt a gárda. A finn, a szlovén, majd legutóbb az azeri bajnokcsapatot sikerült legyőznie, ezen a három összecsapáson ráadásul mindössze egy gólt kapott.

A Ferencváros az előző három körben egy meccsen vívta ki a továbbjutást, a Molde ellen viszont már két találkozón dől el a párharc – elsőként Norvégiában csap össze a két gárda, jövő héten pedig a Groupama Arénában rendezik a visszavágót.

A szerda esti, moldei összecsapás előtt a Ferencváros vezetőedzője, Szerhij Rebrov kiemelte: bár az elmúlt hetekben magasabban jegyzett csapatokat is legyőzött együttese, a norvég bajnok ugyanúgy nehéz ellenfél lesz, mint a Celtic és a Dinamo volt.

"Nagyon komoly mérkőzés vár ránk és egy nehéz ellenfél, ezt mindannyian tudjuk. Fontos, hogy mindenki megértse, mennyire fontos ez a meccs. A holnapi, konkrét terveinkről nem szeretnék beszélni, koncentrálnunk kell, hiszen ez az utolsó lépés, hogy bejussunk a csoportkörbe. Komolyan kell vennünk az ellenfelet, járt már a BL-ben, nehéz rivális lesz" - fogalmazott Rebrov.

Lovrencsics Gergő csapatkapitány azt emelte ki, hogy a moldei stadion műfüves borítása teljesen eltér a normál gyeptől, de játsszon bármilyen borításon is a csapat, ez nem jelenthet akadályt abban, hogy a Fradi elérje a célját.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS