A Paks 0-2-ről győzte le a MOL Fehérvárt

2022. február. 25., 22:17   |    

A Paks 0-2-ről győzte le a MOL Fehérvárt

A MOL Fehérvár FC hiába vezetett már két góllal is, a hajrában kapott találatokkal 3-2-re kikapott a Paks vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.

Paksi FC-MOL Fehérvár FC 3-2 (1-2)
Gólszerzők: Haraszti (19.), Ádám (85.), Lenzsér (94.), illetve Zulj (3.), Dárdai (13.)
Paks: Nagy G. - Tamás (Sajbán, 62.), Kinyik, Lenzsér - Osváth, Papp K., Szabó Bá. (Böde, a szünetben), Balogh B. (Windecker, 62.), Medgyes S. (Szabó J., a szünetben) - Haraszti (Nagy R., 78.), Ádám
Fehérvár: Kovács D. - Fiola, Lüftner (Szendrei, 77.), Rus - Nego, Rúben Pinto (Evandro, 69.), Alef, Zulj, Hangya - Dárdai (Kovács I., 83.), Kodro (Nikolics, 69.)

Jó iramban, helyzetekkel és gólokkal indult a mérkőzés, melynek első félidejében labdabirtoklásban és a kapura lövések számában is jobbnak bizonyult a Paks, mégis a vendégek vonultak előnnyel a szünetre. A Fehérvár ugyanis már a harmadik percben vezetést szerzett, tíz perccel később pedig megduplázta előnyét. A hazaiak azonban meccsben maradtak, köszönhetően Haraszti Zsolt 17 méterről szerzett bombagóljának. Fordulás után a cserékkel felfrissített Paks nagy lendülettel igyekezett egyenlíteni, a góllövőlistát vezető Ádám Martin azonban előbb érvénytelen találatig, majd pedig egy kapufáig jutott, a második oldalon Nikolics lőtt kapufát, és Nego is elhibázott egy nagy lehetőséget. A félidő felétől a leginkább az eredmény megtartására törekedő Fehérvár tördelni kezdte a játékot, így a sárga lapok száma is megszaporodott vendégoldalon. A hajrában aztán Ádámnak sikerült megvillannia és egy bal oldali beadást fejjel gólra váltania, a 94. percben pedig egy szöglet után Lenzsér pecsételte meg a vendégek sorsát, akik így egymás után ötödször maradtak pont nélkül az élvonalban. A székesfehérvári együttes a másfél hete vezetőedzőnek kinevezett német Michael Boris irányításával sem tud pontot szerezni, vereségsorozata immár öt meccs óta tart. A Paks két nyeretlenül megvívott összecsapás után győzött ismét, ezzel átvette a negyedik helyet a tabellán a Fehérvártól.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS