A Paks elhalasztotta a bajnokavatást

2011. május. 10., 22:00   |    

A Paks elhalasztotta a bajnokavatást

A Monicomp Liga 28. fordulójában a Paksi FC 3-1-re legyőzte idegenben a Siófokot, így a Videoton még nem bajnok. A ZTE egy félidő alatt lőtt négy gólt a Ferencváros otthonában, de ez is kevés volt a győzelemhez.

 

Második idegenbeli győzelmét szerezte a DVSC-TEVA

 

Szolnoki MÁV - DVSC-TEVA 1-2 (0-2)

Vezette: Farkas Ádám (dr. Varga Zsolt, Márkus Tamás)

Gólszerző: Tchami a 49., ill. Szakály a 9., Coulibaly a 19. percben

 

A bajnoki címvédő DVSC-TEVA eddig összesen egy győzelmet aratott idegenben a bajnokságban, a szolnoki sikerrel kettőre nőtt ez a szám. A hajdúságiak a 10. percben megszerezték a vezetést, Farkas II Balázs beadása után Bódi Ádám a kapufát találta el, de a kipattanót Szakály Péter közelről a hálóba továbbította (0-1). A 19. percben megduplázta előnyét a DVSC-TEVA, Bódi Ádám beadására Adamo Coulibaly érkezett jó ütemben, és négy méterről a kapuba fejelt (0-2). A folytatásban is a vendégek irányítottak, a Szolnok nem tudott komolyabb helyzeteket kialakítani. A fordulás után változott a kép, Milos Jokic beadása után Tchami közelről volt eredményes (1-2). A szépítés után a vendégek támadtak többet, a házigazdák csak az utolsó negyedórában tettek többet a gólszerzésért. Próbálkozásaikat azonban nem koronázta siker, a hajdúságiak 2-1-re megnyerték az összecsapást.

 

 

Hátrányból nyert a Paks

           

BFC Siófok - Paksi FC 1-3 (1-2)

Vezette: Alvaro Garcia Miquel (Albert István, Berettyán Péter)

Gólszerző: Homma a 14., ill. Sifter T. a 20., Böde a 33., Éger (11-esből) a 87. percben

 

A siófokiak előtt adódott a mérkőzés első nagy helyzete, majd a második is. Az első még kimaradt, a második azonban már gólt hozott: Melczer Vilmos felívelése után Kazuo Homma került a kapu elé, majd egy csel után 11 méterről a bal alsó sarokba lőtt (1-0). Az egyenlítésre mindössze hat percet kellett várni, ekkor Magasföldi József szabadrúgását követően Sifter Tamás előzte meg védőit, majd öt méterről a jobb alsó sarokba fejelt (1-1). A folytatásban felváltva forogtak veszélyben a kapuk, majd a 33. percben a paksiak kihasználták egy lehetőségüket, Böde Dániel csapta be a hazaiak fél védelmét, majd 8 méterről a kapuba lőtt (1-2). A második félidőben is változatos volt a mérkőzés, a 73. percben Csordás Csaba hibázott ziccert, majd a 86. percben eldőlt a meccs: a Haraszti Zsolt buktatásáért megítélt büntetőt Éger László váltotta gólra, beállítva az 1-3-as végeredményt. A paksiak sikere azt jelenti, hogy a Videoton még nem örülhet bajnoki címnek, ehhez holnap győznie kell a Kaposvár ellen.

 

 

A Vasas a hajrában bukott pontokat

 

Vasas-Híd - Lombard Pápa Termál FC 1-1 (0-0)     

Vezette: Khamis Mohammed Al-Kuvari - katari (Kispál Róbert, Taleb Salem Al-Marri - katari)

Gólszerző: Beliczky a 67., ill. Bali a 87. percben

 

Már a mérkőzés elején komoly lehetőségek adódtak a kapuk előtt, előbb a Vasas védői mentettek a gólvonalról, majd egy hazai akció végén a pápai kapu keresztlécéről pattant ki a labda. A 12. percben Rezes László hatalmas helyzetet rontott, majd Ferenczi István talált a kapuba, de a játékvezető les miatt nem adta meg a gólt. A pápai kapus, Szűcs Lajos több nagy bravúrt is bemutatott, de a másik oldalon Németh Gábornak is volt dolga a gólvonalon. A 67. percben megszületett a Vasas vezető találata, Rezes beadás után Beliczky Gergő közelről helyezett a hálóba (1-0). A 87. percben egyenlített a Lombard, egy kapu előtti kavarodás végén Bali Péter talált a kapuba (1-1). A 92. percben Szűcs Lajos bravúrral mentett pontot csapatának, Dusan Mileusnic lövését védte a jobb saroknál.

 

 

Háromgólos hátrányt dolgozott le a Ferencváros

 

Ferencvárosi TC - ZTE FC 4-4 (1-4)

Vezette: Kassai Viktor (Erős Gábor, Ring György)

Gólszerző: Schembri a 35., Pölöskei az 56., Heinz a 75., Schembri a 83., ill. Szalai a 16., Balázs a 18., Turkovs a 28., Kamber a 39. percben

 

Az első negyedórában nem alakult ki jelentősebb lehetőség, ezt követően azonban beindultak az események, és félóra alatt öt gólt is láthatott a közönség. A 16. percben a ZTE szerzett vezetést, Daniils Turkovs Balázs Zsolthoz passzolt, akinek lövését Csizmadia Csaba még blokkolta, ám az érkező Szalai Tamás 14 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (0-1). Két perccel később Balázs is eredményes volt egy hosszú indítás után 18 méterről lőtt Justin Haber kapus fölött a hálóba (0-2). A 28. percben tovább növelte előnyét a ZTE, Balázs harcolt meg egy labdáért, majd beadását követően Turkovs közelről továbbított a kapuba (0-3). A 35. percben megszületett a hazaiak szépítő gólja, Abdi Liban beadására André Schembri érkezett, és fejelt közelről a hálóba (1-3). A 39. percben visszaállt a háromgólos különbség, Turkovs hozta helyzetbe Djordje Kambert, aki 18 méterről nagy erővel a bal felső sarokba lőtt (1-4). A hazaiak leszegett fejjel vonultak szünetre, de tévedtek azok a szurkolók, akik azt gondolták, hogy a Ferencváros feladta a meccset. A második félidő hazai rohamokkal kezdődött, majd az 56. percben góllá érett a Fradi-fölény: Srdan Stanic szögletét követően Pölöskey Péter fejelt 4 méterről a bal sarokba (2-4). A hazaiak tovább támadtak, és a 75. percben egy gólra sikerült felzárkózniuk, Junior cselezgetett a bal oldalon, pontos beadása után Marek Heinz 10 méterről lőtt a kapuba (3-4). A 83. percben egyenlített a Ferencváros: az egerszegi védők Heinz elől még mentettek egy akció végén, de André Schembri lecsapott a labdára és 7 méterről a bal sarokba bombázott (4-4). A lefújásig az eredmény már nem változott, eseményekben gazdag meccsen osztoztak meg a pontokon a csapatok.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Rangadót nyert, az élvonal kapujában a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS