A Paks ellen szakíthatja meg rossz sorozatát az Eger

2013. április. 09., 09:26   |    

A Paks ellen szakíthatja meg rossz sorozatát az Eger

Két mérkőzést játszanak ma a rossz időjárás miatt elhalasztott, a halasztás után öt játéknapra tördelt 20. fordulóban. Az Eger a Paksot, a Pécs a Kaposvárt fogadja.

EGRI FC–MVM PAKS
(Április 9., kedd, 16.00)

Tizenhat pont választja el egymástól a tabellán a nyolcadik helyezett Paksot és a sereghajtó Egert. A váci találkozó előtt a Paks tűnik jobb állapotban lévőnek, Tomiszlav Szivics együttese idegenben szeptember 21. óta nem veszített mérkőzést. Tavasszal két bajnoki meccset játszott a zöld-fehér alakulat vendégként, Újpesten 6-0-ra győzött, majd Siófokon 1-1-re végzett. Lázok János mindkét találkozón szerzett gólt, összesen ötöt. Az Eger nagyon gyengén szerepel az utóbbi időben, a legutóbbi kilenc mérkőzését elveszítette, az eddigi négy tavaszi találkozón még gólt sem szerzett. A két csapat őszi mérkőzése nagy meglepetést hozott: az újonc Eger Pakson nyert 1-0-ra, a csereként beállt Pavlov góljával.

PMFC-MATÍAS–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI
(Április 9., kedd, 16.00)

A tavaszt új szakmai stábbal kezdő, a játékosállományában is alapos frissítést végrehajtott PMFC bravúros hazai győzelemmel kezdte a tavaszi bajnoki mérkőzései sorát, az MTK ellen gyűjtött három pontot. A következő hazai meccsét ugyan elveszítette, de az ellenfele a legjobb formában lévő magyar csapat, a Győri ETO volt. A 2012–2013-as idény kétharmadát tekintve alapos javításra szorul a piros-feketék mérlege, tízből mindössze kétszer nyert hazai pályán. A Kaposvári Rákóczi a legutóbbi két idegenbeli mérkőzését elveszítette (pénteken Újpesten kapott ki 1-0-ra), a legutóbbi hat fordulóban csak a Pápa elleni hazai meccsét nyerte meg. A Pécsben már három tavaszi mérkőzésen is gólt szerzett Mirosvlav Grumics, akit a baranyai együttes éppen a Kaposvártól igazolt át. A két együttes őszi mérkőzése Kaposváron 1-1-es döntetlenre végződött. Érdekes, hogy a legutóbbi öt fordulót tekintve nagyon hasonló a két együttes mérlege, csak egyetlen meccsen tér el. Pécs: vereség, győzelem, vereség, győzelem, vereség. Kaposvár: vereség, vereség, vereség, győzelem, vereség. Noha ebben a szakaszban a PMFC három ponttal többet gyűjtött a táblázaton még a Kaposvár áll egyetlen hellyel és egyetlen ponttal megelőzve mai riválisát.

A forduló további programja

Április 10., szerda
Haladás–Videoton
Lombard FC–DVSC-Teva

Április 16., kedd
Siófok–Diósgyőr
Bp. Honvéd–Ferencváros

Április 23., kedd
Kecskemét–Győri ETO

Április 30., kedd
Újpest–MTK

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Rangadót nyert, az élvonal kapujában a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS