A Paks elrontotta az MTK NB I-es búcsúját

2011. május. 21., 20:00   |    

A Paks elrontotta az MTK NB I-es búcsúját

Szombaton két mérkőzéssel folytatódott a Monicomp Liga 30. fordulója: Győrben a hazaiak nyertek, a Hungária körúton viszont vendégsiker született.

Sima győri siker a szezonzárón

 

Győri ETO FC - Kaposvári Rákóczi FC 2-0 (2-0)

Vezette: Takács János (Horváth Róbert, Tóth István)

Gólszerző: Alekszidze a 32., Dinjar a 35. percben

 

Két zöld-fehér klub mérkőzésén a Győri ETO megérdemelt győzelmet aratott a Kaposvári Rákóczi ellen, tizedszer szerezve három pontot az idényben. A 28. percben Rati Aleksidze a tizenhatoson belül eljátszotta, hogy Zsók József fellökte, Takács János játékvezető pedig hitt a győri 10-esnek, és 11-est ítélt. A labda mögé a 'sértett' állt, de nem tudott túljárni Horváth László eszén, a kaposvári kapus még az ismétlést is hárította! Kisvártatva dupla akkora távolságból javított a grúz játékos: ballal a jobb alsó sarokba ágyúzott 22 méterről (1-0). A 35. percben a hazaiak megduplázták előnyüket: Marko Dinjar levett egy hajszálpontos tért ölelő átadást, kapura húzott vele, és mielőtt védője beérte volna, a bal alsóba helyezett (2-0). A második játékrészben csupán egy kaposvári keresztlécet, egy győri lesgólt és - a hajrában - sok-sok esőt láthattak a nézők, újabb gólt nem.

 

 

Tischler triplája kevésnek bizonyult

 

MTK Hungária FC - Paksi FC 3-4 (1-1)

Vezette: Oláh Gábor (Márton Zsolt, Makkosné Petz Brigitta)

Gólszerző: Tischler a 35., Tischler az 52., Tischler a 65., ill. Csehi a 2., Magasföldi a 63., Böde a 67., Böde a 78. percben

 

Az MTK abban a reményben fogadta a Paksot, hogy az ezüstérmes két vállra fektetésével szépen búcsúzik majd az élvonaltól. A meccs azonban nem úgy indult, ahogyan a Hungária körútiak eltervezték, a 2. percben ugyanis az ötös jobb oldalán álló Csehi Tamás a kapuba csúsztatta Heffler Tibor jobb oldali beadását (0-1). A 35. percben jött a válasz, Tischler Patrik 25 méterről talált a bal alsóba (1-1). Az 52. percben már a hazaiak vezettek, ezúttal is Tischler volt a gólszerző (2-1). A 63. percben az MTK nem tudott felszabadítani egy szabadrúgás után, és Magasföldi József befejelte a paksiak egyenlítő találatát (2-2). Két percre rá Tischler remek labdát kapott, amellyel kapura tört, és tíz méterről kilőtte a bal alsó sarkot - mesterhármas (3-2)! Ami hamarosan nem sokat ért, mivel Böde Dániel gyakorlatilag a középkezdést követően egyenlített (3-3). Sőt, a 78. percben ismét Böde, Kálnoki Kis Dávid mellől a kapu bal oldalába talált, megszerezve 15. gólját az évadban - a Paks három ponttal távozott a kék-fehérek otthonából (3-4).

 

A Monicopm Liga második helyén végző Paks játékosainak a találkozó után Berzi Sándor, az MLSZ alelnöke adta át az érmeket.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS