A Paks és a DVSC vette át a Ferencváros helyét

2015. november. 23., 14:22   |    

A Paks és a DVSC vette át a Ferencváros helyét

A Ferencváros vereségével a Paks és a DVSC veretlenségi szériája a leghosszabb az NB I-ben: 8 meccs óta tart.

A Paks sorozatban az ötödik bajnoki győzelmét aratta, hasonlóan jó sorozata 2011 tavaszán volt. A Bp. Honvéd a Bozsik Stadionban 2015-ben harmadszor szenvedett bajnoki vereséget, mind a három alkalommal fővárosi csapattól kapott ki, sorrendben az MTK-tól, a Vasastól, s most az Újpesttől. Thomas Doll vezetésével harmadszor játszott idegenben bajnoki mérkőzést a Fradi az MTK ellen – mindegyiket elveszítette!

PAKSI FC–SZOMBATHELYI-SWIETELSKY HALADÁS 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Lenzsér (49.), Bajner (85.)

Fotó: Paksi FC Facebook|
– A Paks sorozatban az ötödik bajnoki győzelmét aratta. Hasonlóan jó sorozata 2011 tavaszán volt.
– Csertői Aurél együttese hazai pályán továbbra is veretlen, hasonlóval a mezőnyből egyedül a listavezető Ferencváros dicsekedhet.
– A paksiak kilenc hazai bajnokit vívtak eddig az idényben, s ötödször maradtak kapott gól nélkül.
– A tolnai alakulat sorozatban nyolcadik bajnokiján maradt veretlen, ez az aktuális leghosszabb ilyen széria (holtversenyben a Lokival, amely több döntetlenje miatt jóval kevesebb pontot szerzett ez idő alatt).
– Lenzsér Bence pályafutása első bajnoki gólját szerezte az élvonalban. Bajner Bálint ugyancsak az első gólját szerezte az élvonalban – a visszatérése óta. Legutóbb 2010. november 13-án, a Bp. Honvéd játékosaként az Újpest ellen lőtt gólt a legmagasabb osztályban.
– A Haladás a harmadik vereségét szenvedte el a bajnoki idényben, eddig kétszer a Ferencváros verte meg. A vasi zöld-fehéreknek a másik két zöld-fehér klub a mumusa.
– Király Gábor mindössze negyedszer, idegenben másodszor kapott egynél több gólt a bajnoki idényben.
– Mészöly Géza legénysége mindössze másodszor nem szerzett gólt vendégként. (Először Újpesten nem talált a kapuba.)



BUDAPEST HONVÉD–ÚJPEST FC 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Bobál D. (81.), illetve Diagne (68.), Hazard (73.)

Fotó: ujpestfc.hu|
– Az Újpest ezt megelőzően legutóbb 2012 áprilisában tudta legyőzni a kispestieket, a Bozsik Stadionban pedig 2011 májusa óta először nyert a Honvéd ellen.
– Nebojsa Vignjevics gárdája sorozatban a harmadik győzelmét aratta. A 13. forduló kezdete óta többször nyert, mint addig összesen a szezonban.
– Mbaye Diagne az eddigi tíz magyarországi bajnokiján hét gólt szerzett. Szeptember eleje óta minden olyan bajnokin szerzett gólt, amelyen született újpesti találat.
– Kylian Hazard az első gólját érte el a magyar élvonalban. Ugyancsak az első gólját érte el az OTP Bank Ligában Bobál Dávid.
– A Bp. Honvéd a legutóbbi öt fordulóban mindössze egy pontot szerzett.
– A Bozsik Stadionban 2015-ben harmadszor szenvedett bajnoki vereséget Marco Rossi együttese. Érdekes, hogy mind a három alkalommal fővárosi csapattól kapott ki, sorrendben az MTK-tól, a Vasastól, s most az Újpesttől.
– Március 21., az Újpest elleni tavaszi 2-2 óta mindössze másodszor kapott a Honvéd hazai pályán két gólt. A két Újpest-meccs közötti mélypontot a DVSC-Teva elleni, augusztusi 3-3 jelentette.



BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–PUSKÁS AKADÉMIA FC 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Laczkó (8.), Damjanovics (53.), illetve Pauljevics (6.)

Fotó: Békéscsaba 1912 Előre Facebook oldal|
– Az újonc Békéscsaba a bajnoki idényben eddig hat pontot szerzett a Puskás Akadémia ellen. Hasonlóra egyetlen más csapat ellen sem volt képes eddig. Zoran Szpisljak együtese a megszerzett pontjai több mint felét a Puskás Akadémia ellen gyűjtötte (11/6).
– A lila-fehérek mindössze a második hazai győzelmüket aratták az OTP Bank Ligában.
– Noha a Békéscsaba minden más csapatnál több mérkőzést játszott eddig pályaválasztóként (10), feltűnő, hogy csak három vetélytárs, a Ferencváros, a Paks és a Videoton szerzett nála több gólt otthon.
– Laczkó Zsolt a második, az OTP Bank Ligában először kezdő játékosként szereplő, montenegrói Szlavko Damjanovics az első gólját szerezte az őszi bajnoki sorozatban.
– A Puskás Akadémia csapata augusztus 22. óta nyeretlen. A kilenc mérkőzésre rúgó negatív széria az egyesület élvonalbeli történetében példátlan.
– A legutóbbi négy idegenbeli mérkőzését úgy veszítette el Robert Jarni együttese, hogy a 360 perc alatt hét gólt szerzett.
– Branko Pauljevics az első bajnoki gólját lőtte a Puskás Akadémia mezében. tavasszal, a PMFC-Matias tagjaként már jegyzett három gólt.



VIDEOTON FC–VASAS 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Kovács I. (10.), Gyurcsó (33.)

Fotó: vidi.hu|
– A Videoton sorozatban a hatodik hazai bajnoki mérkőzését nyerte meg. Tavaly ősszel hetet nyert sorozatban, ezt beállíthatja a következő, az MTK elleni találkozón.
– A székesfehérvári együttes 2014. október 19. óta 15 hazai bajnokit játszott, ezek közül csak hármat nem nyert meg. Kettőt a Ferencváros, egyet a Haladás ellen. Mindössze kétszer fordult elő, hogy gólt kapott, de nyert, s az is kétszer, hogy gólt kapott, s nem nyert.
– Kovács István három gólt szerzett eddig az OTP Bank Liga őszi idényében, ebből kettőt a Vasas ellen.
– Gyurcsó Ádám a legutóbbi öt bajnokin, amelyen pályára lépett, hat gólt szerzett. Csak két játékos szerzett nála több gólt az első 15 fordulóban: Böde Dániel és Mbaye Diagne.
– A Vasas a legutóbbi öt bajnoki meccsét elveszítette. Az eddigi 15 fordulót tekintve az első harmadban hat, a második harmadban négy pontot gyűjtött, a harmadikban nem szerzett egyet sem.
– Az angyalföldiek hetedszer, sőt az elmúlt négy fordulóban harmadszor maradtak szerzett gól nélkül.
– Nem szakadt meg a rossz sorozat: a Vasas 2001. április 21. óta nyeretlen a Videoton otthonában.



DVSC-TEVA-DIÓSGYŐRI VTK 1-0 (1-0)
Gólszerző: Sidibé (23.)

Fotó: DVTK Facebook|
– A két szomszédvár legutóbbi három mérkőzését kivétel nélkül a Loki nyerte meg, kapott gól nélkül.
– Kondás Elemér együttese otthon szabályos sorozatot produkál a Ferencváros elleni vereség óta: győzelmet döntetlen követ. Most éppen a győzelem következett.
– A Loki a legutóbbi öt hazai mérkőzésén mindössze egy gólt kapott.
– Ibrahima Sidibé a harmadik gólját szerezte az OTP Bank Liga 2015–2016-os idényében, mindegyiket hazai pályán.
– A Diósgyőr sorozatban a harmadik bajnoki vereségét szenvedte el. Volt már ennél rossz sorozata is az idényben, a 2. és a 5. forduló között négyszer kapott ki.
– A borsodiak idegenben mindössze másodszor maradtak szerzett gól nélkül – pedig már az ötödik vereségüknél járnak.
– A DVTK március 22. óta először kapott ki idegenbeli bajnokin mindössze egy gólt kapva. Akkor is a DVSC-Teva győzte le 1-0-ra.



MTK BUDAPEST–FERENCVÁROS 1-0 (1-0)
Gólszerző: Torghelle (32.)

saját képünk|
– A Ferencváros ezt megelőzően 2014 októberében, a Diósgyőr vendégeként szenvedett vereséget az élvonalban. Bajnoki veretlenségi sorozata 34 mérkőzést számlált, ennél hosszabbra csupán egyszer volt példa a klub történetében, az 1931-ben és 1932-ben, amikor 36 összecsapást vívott meg vereség nélkül a gárda, s közben 22 győzelemmel, százszázalékos teljesítménnyel bajnoki címet nyert az 1931–1932-es idényben.
– Thomas Doll vezetésével harmadszor játszott idegenben bajnoki mérkőzést a Fradi az MTK ellen. Mindegyiket elveszítette!
– A kék-fehérek a legutóbbi három „hazai” meccsüket három különböző pályán játszották a Ferencváros ellen. Nyertek a Hidegkuti, a Bozsik és az Illovszky Stadionban is.
– Torghelle Sándor a legutóbbi három MTK–Ferencváros mérkőzésből kettőn is győztes gólt szerzett.
– A korábbi válogatott csatár hat gólt szerzett eddig a bajnoki idényben, mindegyik pontot, vagy pontokat hozott az MTK-nak.
– A Ferencváros a mostanit megelőzően 2014. augusztus 3-án, Pápán kapott szerzett gól nélkül bajnoki találkozón.
– A zöld-fehérek, noha továbbjutottak, a hét közben kikaptak Csákváron Magyar Kupa-mérkőzésen. 2013 végén fordult legutóbb elő a mostanit megelőzően, hogy két egymást követő tétmérkőzésükön veszítettek. A fentiekből következően, Thomas Doll irányításával most először volt erre példa.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS