A Paks és a Fradi sem botlott vasárnap, három pontot gyűjtött az Újpest is

2024. március. 03., 21:25   |    

A Paks és a Fradi sem botlott vasárnap, három pontot gyűjtött az Újpest is

A paksiak az MTK ellen gyűjtötték be a három pontot, míg a Ferencváros a Kecskemétet győzte le.

MTK Budapest-Paksi FC 0-2 (0-0)

Jó iramban kezdődött a meccs, mindkét csapat gólra törően futballozott. A nyolcadik percben Németh Krisztián lövésébe - a sérült Szappanos Pétert helyettesítő - Simon Barnabás úgy kapott bele, hogy a labda a keresztlécre pattant. A szöglet után Molnár Rajmund fejesét Szabó János a gólvonalon állva rúgta ki, Hej Viktor ismétlését pedig Simon védte. A folytatásban kevesebb volt a gólhelyzet, de ami adódott, azt kivétel nélkül a fővárosiak alakították ki. A harmincadik percben Molnár lövését hárította Simon, majd Antonov szabadrúgása után Nagy Zsombor öt méterről nem találta el a kaput. A szünet előtt Bognár István 17 méterről eleresztett lövését védte a paksiak kapusa, de az MTK-lehetőségek ellenére az első félidőben nem született gól. Az 53. percben Németh gurított a kapufa mellé, majd a túloldalon Könyves Norbert az oldalhálóba lőtt. Kiegyenlítettebbé vált a játék, mégis némi meglepetésként hatott a Paks gólja a 72. percben: Kovács Krisztián beadását Böde Dániel éles szögből fejelte a hálóba. A 87. percben Szabó Bálint lövése elpattogott keresztben a gólvonal előtt, de ismét érkezett Böde, és megint éles szögből volt eredményes, ezúttal lábbal. Az első félidő hosszabbításában pályára lépő korábbi válogatott csatárnak, Böde Dánielnek ez volt a 463. mérkőzése az NB I-ben, ezzel megelőzte a magyar örökrangsor hatodik helyén az Újpest legendás játékosát, Szusza Ferencet, akinek 462 meccse volt. A rangsort Végh Zoltán vezeti 570 találkozóval. Ebben a párosításban a 2016/17-es szezon rajtja óta négy döntetlen és egy MTK-siker mellett a Paks immár tizedik alkalommal győzött. Mostani sikerükkel a tolnaiak biztosan úgy zárják majd a jelenlegi bajnokságot, hogy minden ellenfelüket legyőzték legalább egyszer.

Ferencvárosi TC-Kecskeméti TE 2-0 (1-0)

A Kecskemét a biztos védekezésre helyezte a hangsúlyt, a Ferencváros pedig ennek nem találta az ellenszerét, így a kapuk nem forogtak veszélyben. A játék kifejezetten töredezett volt a helyenként durva belépők miatt, ennek nyomán mindkét vezetőedzőnek már az első félidőben cserélnie kellett, mert Ben Romdhane és Helmich egyaránt egy utolsó szóbeli figyelmeztetést kapott a játékvezetőtől a sárga lapja utáni újabb szabálytalanságát követően. A szünet előtti percekben kissé beszorult a Kecskemét, amely nem bírta ki a nyomást, mert bár kapusa remekül védte Loncar lövését, azonban egy szöglet után Maiga közeli próbálkozásánál már ő is tehetetlen volt. Térfélcserét követően is fölényben futballoztak a címvédő fővárosiak, de a lila-fehérek védelme állta a sarat. A félidő derekához közeledve teljesen váratlanul majdnem egyenlített a Kecskemét, a videobíró segítségével azonban les miatt érvénytelenítették Horváth gólját. Ez ébresztőleg hatott a Ferencvárosra, amely néhány perccel később egy formás akció végén Zachariassen találatával eldöntötte a három pont sorsát. Mivel a vendégek nem tudtak újítani a hajrára, így az utolsó húsz perc nem hozott szépítést és izgalmakat sem, sőt, Zachariassen akár növelhette volna is a kétgólos előnyt. A zöld-fehérek sorozatban hatodik sikerükkel továbbra is egypontos hátrányban vannak az éllovas Pakssal szemben, azonban eggyel kevesebb mérkőzést játszottak. A Kecskemét továbbra is nyeretlen a Ferencváros vendégeként az élvonalban.

Újpest FC-Fehérvár FC 2-0 (0-0)

Az első perctől a Fehérvár ragadta magához az irányítást, sokkal kezdeményezőbben futballozott riválisánál. A vendégek negyedóra elteltével akár több góllal is vezethettek volna, de egy ízben Banai védett bravúrral, Gradisar másik lövésénél pedig a keresztléc segítette ki. A lila-fehérek csak elvétve léptek át a félpályán, akkor is jobbára csak előre vágták a labdát. A télen igazolt szlovén csatár harmadik nagy ziccerénél is Banai akadályozta meg a gólt. A szünet előtti tíz perc viszont az Újpesté volt, sőt, a fehérvári kapus is két nagy bravúrt mutatott be, előbb Mörschel távoli, de pontos lövését hárította, majd Ambrose közeli próbálkozását védte. Térfélcserét követően ismét a Fehérvár került fölénybe, de Katona lövésének is útját állta Banai. A vendégek lendülete hamar alább hagyott, így a két 16-os közötti mezőnyjátékkal teltek a percek helyzetek és izgalmak nélkül. Valamelyest ugyan többet volt a labda a fehérváriaknál, ebben a periódusban viszont nem tudtak az Újpest stabil védelme mögé kerülni, egyedül egy szabadrúgás után Banairól kipattanó labda volt igazán veszélyes, de Stefanelli közelről a bal kapufát találta el. A fővárosiak aztán két perc alatt két bal oldalon végigvitt akcióval váratlanul eldöntötték az összecsapást. A hajrában növelhette is volna előnyét a hazai csapat, de Tajti büntetőjét kiütötte Tóth. A fővárosiak négy vereséget követően, október 21-e után nyertek ismét a saját közönségük előtt.

OTP Bank Liga NB I. 23. forduló

Sorsolás
2024. 03. 02. 12:30
Debreceni Nagyerdei Stadion
2024. 03. 02. 14:30
Kisvárdai Várkerti Stadion
2024. 03. 02. 18:45
DVTK Stadion
2024. 03. 03. 14:00
Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024. 03. 03. 16:30
Groupama Aréna
2024. 03. 03. 19:00
Szusza Ferenc Stadion

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS