A Paks és a Kaposvár megelőzte a Ferencvárost

2011. április. 16., 21:22   |    

A Paks és a Kaposvár megelőzte a Ferencvárost

A Monicomp Liga 23. fordulójában a Paks és a Kaposvár is kihasználta a Ferencváros pénteki vereségét, és – a Videoton mögé zárkózva – a második, illetve a harmadik helyre lépett előre a táblázaton. A Debrecenben győző Siófok pozíciót cserélt a szezonbeli 11. vereségét elszenvedő MTK-val, amely így már kieső helyen áll.

A Siófok másodszor is legyőzte a címvédőt

 

DVSC-TEVA - BFC Siófok 2-3 (0-2)

Vezette: Iványi Zoltán (Forgács Attila, Kis Zoltán)

Gólszerző: Coulibaly az 55., Bódi az 59., ill. Délczeg a 14., Homma a 45., Tusori az 52. percben

Kiállítva: Mijadinoski a 45. percben

 

 Tovább tart a Debrecen vesszőfutása, illetve a Siófok felemelkedése az élvonalban, miután a felek szombat délutáni mérkőzésén a Balaton-parti gárda idegenben 3-2-re legyőzte a címvédőt. (A két csapat őszi bajnokiját is a Siófok nyerte meg 4-1-re, amely így elmondhatja magáról, hogy az idényben mindkétszer megverte a DVSC-t). A Debrecen kezdett jobban, a 9. percben büntetőhöz jutott, de Czvitkovics Péter nem tudott élni a hatalmas lehetőséggel. A kihagyott 11-es megbosszulta magát: a 14. percben az utóbbi három meccsén már negyedszer eredményes Délczeg Gergely elemi erővel tüzelt a felső sarokba (0-1). A félidő ráadásának pillanataiban előbb Mirsad Mijadinoski kapott piros lapot Kazuo Homma lerántásáért, majd a megítélt szabadrúgásból a sértett mesterien csavart a jobb felső sarokba (0-2). A vendégek olyannyira elkapták a fonalat, hogy az 52. percben Tusori Richárd révén háromgólosra növelték előnyüket (0-3). A hajdúságiak hiába szereztek gyorsan két gólt Adamo Coulibaly (1-3) és Bódi Ádám jóvoltából (2-3), végül elveszítették a mérkőzést – és vele együtt a másfél éve tartó hazai veretlenségüket. A DVSC-TEVA hivatalos honlapján a lefújás után közzétette, hogy Zdenek Scasny lemondott vezetőedzői posztjáról, amit a klub vezetősége elfogadott.

 

 

Öngól és piros lap után is győri pontmentés

 

Zalaegerszegi TE FC - Győri ETO FC 1-1 (0-0)

Vezette: Vad II István (Kispál Róbert, Farkas Balázs)

Gólszerző: Ganugrava (öngól) a 48., ill. Völgyi a 80. percben

Kiállítva: Eugéne a 71. percben

 

Hiába sújtotta kétszer is balszerencse a győrieket a második félidőben, tíz emberrel hajrázva is elhoztak egy pontot a Zalaegerszeg otthonából. Gól nélküli első félidőt követően alig telt el három perc a második játékrészből, amikor egy szöglet után a grúz Giorge Ganugrava ritkán látható nagy gólt lőtt - saját kapujába (1-0). Az addig kényelmesen futballozó zöld-fehérek nyomban ritmust váltottak, ám közben tisztátlan eszközöket is használtak igyekezetükben, mint például a 71. percben a kameruni Eugéne, aki lerántotta Ahmet Delicet, és piros lapot kapott. Ez sem szegte azonban kedvét az ETO-nak: a 80. percben Prince Rajcomar hibájából Völgyi Dániel a kapuba továbbított egy kipattanó labdát (1-1). A döntetlennel Csertői Aurél továbbra is őrzi veretlenségét a kisalföldi együttes kispadján.

 

 

A Rákóczi elrontotta Garami József ünnepét

 

Kaposvári Rákóczi - MTK Budapest 2-1 (1-1)

Vezette: Andó-Szabó Sándor (ifj. Tóth Vencel. Márton Zsolt)

Gólszerző: Oláh L. a 38., Máté a 83., ill. Tischler a 15. percben

 

Garami József, az MTK trénere a pontszerzés reményében ült le 700. alkalommal NB I-es meccsen a kispadra, ám csalódnia kellett, tanítványai ugyanis vesztesen hagyták el a kaposvári pályát. Pedig jól kezdődött a meccs a kék-fehérek számára: Tischler Patrik a 15. percben távolról talált a somogyiak kapujába (0-1). Támadásban maradt az MTK, de Pátkai Máté és Pál András ziccerben sem tudta növelni az előnyt. A túloldalon viszont nem remegett meg Oláh Lóránt lába, a hazaiak házi gólkirálya 12 méterről küldte a jobb alsóba Balázs Benjámin középre adását (1-1). A 83. percben a Rákóczi előrelopakodó védője, Máté Péter eldöntötte a három pont sorsát, miután 25 méterről a bal alsó sarokba lőtt (2-1).

 

 

Második hely a paksi nyomulás jutalma

 

Paksi FC - Kecskeméti TE-Ereco 2-0 (1-0)

Vezette: Szilasi Szabolcs (Albert István, Viszokai László)

Gólszerző: Montvai a 11., Bartha a 68. percben

 

A Paks a hétközi Ligakupa-diadallal a tarsolyában érkezett a Kecskemét elleni hazai bajnoki mérkőzésre, amelyen már a 11. percben megszerezte a vezetést. Bartha László jó ütemben ugratta ki Montvai Tibort, s a csatár 12 méterről Ribánszki László mellett a hálóba gurított (1-0). Montvai kisvártatva combsérülést szenvedett, le kellett cserélni. A 68. percben az utóbbi időben rendkívül gólérzékeny Magasföldi József ezúttal önzetlenségéről tett tanúbizonyságot, nagyszerű labdát adott Barthának, aki szép pörgetéssel vette be a KTE kapuját (2-0). Sikerével a Paks már a második a tabellán, míg a kecskemétiek ismét a kiesőzónába estek vissza.

 

 

Lépeget előre az újfent nyerő Honvéd

 

Lombard Pápa Termál FC - Budapest Honvéd 0-1 (0-1)

Vezette: Takács János (L. Tóth Lajos, Márkus Tamás)

Gólszerző: Bright a 20. percben

 

 A Honvéd jól tartotta távol kapujától a Pápát, miközben egyszer sikerült feltörnie ellenfele védőfalát, ezzel megszerezte a három pontot. A mindent eldöntő találat a 20. percben született: a tizenhatoson belül nagyszerű labdát kapó új-zélandi Kris Bright ballal a jobb felső sarokba küldte a labdát (0-1). A tavasszal egészen a legutóbbi fordulóig nyeretlen kispestiek egymást követő második sikerüket aratták, és a 10. helyre jöttek fel a táblázaton.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS