A Paks és a ZTE is fordított

2010. október. 22., 21:19   |    

A Paks és a ZTE is fordított

A Monicomp Liga 11. fordulójának pénteki játéknapján a Paks hazai pályán 2-1-re nyert a Győr ellen, a vendégek vezetést szereztek Bouguerra révén, de a házigazdák Vayer és Böde találataival fordítani tudtak. A ZTE szintén 2-1-re nyert a Vasas ellen, Miljatovic a 92. percben szerezte a győztes találatot.

A Paks öt perc alatt fordított

Paksi FC - Győri ETO FC 2-1 (0-0)
Vezette:
Bognár Tamás (Kelemen Attila, Márton Zsolt)
Gólszerző: Vayer a 74., Böde a 79., illetve Bouguerra a 62. percben

Az első percekben egyik csapat sem tudott helyzetet kialakítani, a kapusoknak nem akadt sok dolguk. Az első lehetőségekre húsz percet kellett várni, Vayer Gábor előbb fejjel, majd lábbal okozott veszélyt. Az első játékrészben a hazaiak játszottak gólra törőbben, de a vezetést nem tudták megszerezni, ehhez legközelebb Böde Dániel került a 27. percben, 20 méterről alig lőtt a jobb felső mellé. A második játékrészben megváltozott a játék képe, a győriek aktívabban játszottak, és a 62. percben a vezetést is megszerezték, Aleksidze passza után Fouad Bouguerra 16 méterről lőtt a hazai kapuba (0-1). A Paks a hajrában fordítani tudott, a 74. percben Vayer szabadrúgásból egyenlített (1-1), majd öt perc elteltével már a hazaiak vezettek, Böde egy visszatett labdát lőtt 20 méterről a győriek kapujába (2-1). A paksiak a lefújásig megtartották előnyüket, és otthon tartották a három pontot.


A hosszabbításban döntött a ZTE

ZTE FC - Vasas 2-1 (0-0)
Vezette: Oláh Gábor (Viszokai László, Kis Zoltán)
Gólszerző: Rajcomar a 72., Miljatovic a 92., illetve Mileusnic a 70. percben

Az első félidő nem hozott színvonalas játékot, kiegyenlített volt a csata. Az első negyvenöt percben nem adódott sok helyzet, de mindkét csapatnak volt lehetősége a vezetés megszerzésére, a legnagyobb sanszot Mundi Roland hagyta ki, a 29. percben 12 méterről leadott lövése után Vlaszák Géza védett. A szünet után sem javult a játék színvonala, a csapatok sokat bizonytalankodtak a tizenhatosok közelében. A 70. percben Lázok János szabadrúgása után Dusan Mileusnic fejjel vette be a hazai kaput, megszerezve a vezetést a Vasasnak (0-1). Mindössze két perccel később egyenlített a ZTE, egy centerezés után Végh Zoltán öklözve felszabadított, de Rajcomar 15 méterről a kapuba lőtt (1-1). A 88. percben Leon Panikvar lövése után a lécről vágódott le a labda, de a 92. percben már megszerezte a győztes gólt a ZTE: egy szöglet után Matej Miljatovic csúsztatott a bal sarokba (2-1). A hosszabbításban szerzett góllal a ZTE megnyerte a találkozót.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS