A Paks legyőzte a MOL Fehérvárt, döntetlent játszott a Honvéd és az MTK

2020. december. 06., 19:46   |    

A Paks legyőzte a MOL Fehérvárt, döntetlent játszott a Honvéd és az MTK

Sikerének köszönhetően a paksiak feljöttek a tabella harmadik helyére, és egy pontra megközelítették a második fehérváriakat. A Budapest Honvéd kétgólos előnyről 2-2-es döntetlent játszott a vendég MTK-val az OTP Bank Liga 13. fordulójának vasárnapi játéknapján.

OTP Bank Liga, 13. forduló:
Budapest Honvéd FC–MTK Budapest 2–2 (2–0)
Szusza Ferenc Stadion, zárt kapus, v.: Iványi
gólszerzők: Tamás (20.), Hidi (27.), illetve Miovski (51.), Cseke (85. - 11-esből)
sárga lap: Lovric (18.), Mezgrani (49.), Bocskay (72.), Hidi (84.), illetve Miovski (38.), Lencse (40.)

Budapest Honvéd: Tujvel – Baráth, Kamber (Ugrai, 88.), Lovric – Mezgrani, Bocskay (Kesztyűs, 81.), Hidi, Gazdag (Zsótér, 65.) Tamás – Balogh N. (Traore, 81.), Eppel (Kocsis, 88.)
MTK: Mijatovic – Ikenne-King (Varju, 87.), Pintér, Ferreira, Barna – Kata (Biben, 77.), Cseke, Dimitrov – Prosser, Miovski, Lencse (Gera, 70.)
 
Kiegyenlített és helyzetek nélküli játékkal vette kezdetét a mérkőzés, amelynek 20. percben a Budapest Honvéd szerzett vezetést: Tamás a félpályáról sprintelt a kapuig, majd lőtte ki közelről a hosszú sarkot a hazai védelem asszisztálása mellett. Hét perccel később Hidi átlövéssel duplázta meg az egyre magabiztosabbá váló kispestiek előnyét. A ritmusát vesztő és hátul sokszor bizonytalankodó MTK-val szemben a házigazdák előtt további lehetőségek adódtak a gólszerzésre, akár a mérkőzést is eldönthették volna.

A szünet után bátrabb MTK Miovski révén gyorsan szépített, majd az egyenlítés reményében támadásban maradt. Közben viszont hátul kinyíltak a vendégek, így a hullámzó és élvezetes játék során felváltva forgott veszélyben a kapuk előtere. A hajrában beszorult a Honvéd, az MTK pedig Cseke büntetőjével egyenlített a 85. percben, majd a véghajrában megőrizte a döntetlent.

A Honvéd nyeretlenségi sorozata immár hét mérkőzés óta tart: három vereség mellett negyedszer játszott döntetlent.

Paksi FC–MOL Fehérvár FC 1–0 (0–0)
Paks, zárt kapuk mögött, v.: Solymosi
gólszerző: Ádám (89.)
sárga lap: Szabó (68.), illetve Nego (62.), Hangya (91.)

Paksi FC: Hegedüs – Osváth, Szélpál, Böde, Szabó, Kulcsár (Csősz, 94.) – Bognár (Szakály, 86.), Balogh, Bertus (Szendrei, 93.) Haraszti (Ádám, 69.), Sajbán (Nagy R. 68.)
MOL Fehérvár FC: Rockov – Fiola, Musliu, Stopira – Nikolov, Nego – Bolla, Houri (Géresi, 84.), Bamgboye (Petrjak, 67.) – Nikolics (Hangya, 67.), Zizivadze (Pinto, 84.)

Az első negyedórában több nagy helyzetet is elpuskázott a hazai gárda, de a vendégek Nikolics révén ugyancsak gólokat szerezhettek volna, ennek ellenére 0–0-val vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrész első felében újra a paksiak voltak aktívabbak, elsősorban Bognár próbálkozott lelkesen, de eredmény nélkül. Az utolsó tizenöt percben inkább a fehérváriak akarata érvényesült, de ez helyzetekben nem mutatkozott meg. A Paks a 89. percben egy szabadrúgás után a csereként pályára lépett Ádám Martin fejesével végül megszerezte a három pontot.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS