A Paks-Mezőkövesd találkozó nyitja az OTP Bank Liga-szezont

2021. július. 20., 10:53   |    

A Paks-Mezőkövesd találkozó nyitja az OTP Bank Liga-szezont

Elkészült az NB I első fordulójának beosztása. A 2021/2022-es idény július 30-án a Paks-Mezőkövesd mérkőzéssel veszi kezdetét, pénteken, szombaton és vasárnap egyaránt két-két mérkőzést rendeznek. A kezdési időpontok már elérhetőek az adatbankban! Jövő hétvégén az M4 Sport és az M4 Sport+ minden találkozót közvetít.

Az első forduló nyitómérkőzését a Paks és a Mezőkövesd játssza az OTP Bank Ligában. A július 30., pénteki találkozó 18.05-kor kezdődik, majd 20.30-tól követi az újonc Gyirmót FC Győr és az MTK összecsapása.

Szombaton a Ferencváros és a Kisvárda nyitja a napot 17.45-kor; majd 20.00-tól a Budapest Honvéd játszik a másik feljutóval, a DVSC-vel.

Vasárnap a ZTE és a bajnoki bronzérmes MOL Fehérvárral 17.45-től, míg a kupagyőztes Újpest az előző idény ezüstérmesével, a Puskás Akadémiával csap össze 20.00-tól.

Az időpontok meghatározásánál az MLSZ Versenybizottsága egyeztetett a klubokkal és a mérkőzéseket élőben közvetítő MTVA-val, valamint figyelembe vette a nemzetközi kupában szereplő csapatok hétközi mérkőzéseit, valamint törekedett arra is, hogy a csapatoknak ne kelljen a legnagyobb melegben lejátszani a találkozóikat.

A pénteki találkozókat az M4 Sport, a szombati és vasárnapi párharcokat az M4 Sport+ közvetíti élőben.

Budapesti csapatok is segítették a VAR magyarországi bevezetését

Budapesti csapatok is segítették a VAR magyarországi bevezetését

2021. június 27-én véget ért a magyar játékvezetők felkészítése a videóbíró-rendszer használatára, július végén, az OTP Bank Liga rajtján elkezdődhet a VAR magyarországi alkalmazása.

Tovább

A 2021-2022-es szezontól az OTP Bank Ligában is elindul a VAR-rendszer. A VAR július végétől négy típusú, a mérkőzést befolyásoló döntés meghozatalában segíti a játékvezetőket az OTP Bank Ligában: gólok, büntetők, közvetlen piros lapok, hibás azonosítás esetén. A lesek esetében, vagy amikor kérdéses, hogy egy szabálytalanság a büntetőterületen belül vagy kívül történt, közvetlenül a VAR tesz javasaltot a játékvezetőnek, ilyen esetekben nem lesz szükség a játékvezető újabb felülvizsgálatára.

Az alábbi tájékoztató kisfilmmel az NB I-es mérkőzések előtt, a stadionok óriáskivetítőin is találkozhatnak a szurkolók.

 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS