A Paksi FC nyerte a Ligakupát

2011. április. 13., 20:00   |    

A Paksi FC nyerte a Ligakupát

A Ligakupa döntőjének visszavágóján a paksiak minden tekintetben felülmúlták a címvédő DVSC-TEVA együttesét.

Egy évvel ezelőtt ugyanez a két együttes vívta a Ligakupa döntőjét, akkor még egyetlen mérkőzésen dőlt el a trófea sorsa, a tavalyi finálét 2-1-re a hajdúságiak nyerték. A debreceniek egy hete, a 2010/11-es kiírás döntőjének első meccsén szintén 2-1-re nyertek, ám a hazai pályán szerzett egygólos előnyük nem volt elég a visszavágóra, a Paks megérdemelt győzelmével elhódította a kupát.

 

A mérkőzés első félórája nem hozott öldöklő iramot, majd a 34. percben Magasföldi József, szabadrúgásból megszerezte a vezetést a hazaiaknak, az első félidő 1-0-ás paksi vezetéssel ért véget. A fordulás után is a házigazdák játszottak veszélyesebben, és a 65. percben növelték előnyüket: Bartha László lövését követően Fodor Marcell lábáról pattant a debreceni kapuba a labda. A 72. percben eldőlt a trófea sorsa, egy beadást követően Magasföldi vette le a labdát, majd 8 méterről a hálóba talált, kialakítva a 3-0-ás végeredményt.

 

A debreceniek ezúttal nem tudták megnehezíteni a Paks dolgát, a hazaiak megérdemelten nyerték a Ligakupát. A győztesnek járó trófeát, illetve az érmeket Dunai Antal, az MLSZ tanácsadója, Studniczky Ferenc, a szövetségi versenybizottságának elnöke, valamint Tóth Ferenc megyei kormánymegbízott adta át.

 

Paksi FC - DVSC-TEVA 3-0 (1-0)

Gólszerző: Magasföldi a 34., Bartha a 65., Magasföldi a 72. percben

 

A Ligakupát a Paksi FC nyerte 4-2-es összesítéssel.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS