A Panchóban játszik a DVTK, az MTK-hoz megy a Pécs

2014. november. 29., 11:24   |    

A Panchóban játszik a DVTK, az MTK-hoz megy a Pécs

Öt mérkőzést rendeznek szombaton az OTP Bank Liga 16. fordulójában. Ezek közül hármat is Budapesten, a Megyeri úton, Kispesten és az Üllői úton.

ÚJPEST FC–SZOMBATHELYI HALADÁS
(November 29., szombat, 14.00)

A nyári első forduló egyik legváratlanabb eredménye volt az Újpest szombathelyi győzelme, ami aztán a két csapat mostani helyezése alapján immár akár papírforma eredménynek is mondható. A Haladás az utolsó helyen kezdi a bajnokság második felét, a legutóbbi öt bajnoki találkozóját elveszítette. Az edzőváltás nemhogy javított volna a helyzeten, azóta háromszor, szerzett gól nélkül szenvedett vereséget a csapat. A Haladás az elmúlt kilenc bajnoki fordulóból csak egyen, a Pápa elleni hazai találkozón, október 5-én tudott gólt szerezni. Az Újpest sokkal jobb félidényt zárt, mint 2013 őszén, a Megyeri úton az első félidényben veretlen maradt. Hét mérkőzéséből ötöt megnyert pályaválasztóként. A Haladás az elmúlt húsz évben csak egyszer, 2013 tavaszán tudott nyerni a lila-fehérek pályáján.

LOMBARD PÁPA FC–VIDEOTON FC
(November 29., szombat, 16.00)

A listavezető eddig még nem kapott gólt az idegenbeli mérkőzésein, igaz, legutóbb Kecskeméten csak gól nélküli döntetlent játszott. Az első 15 fordulóból 12 találkozón nem kapott gólt. A Lombard Pápa ugyan kiváló hazai mérleggel kezdte a bajnokságot, de Mátyus János távozása óta nem talál magára. Az immár Lengyel Ferenc által dirigált legénység a legutóbbi hat hazai bajnoki találkozóján mindössze egy gólt szerzett, azt is büntetőből. A Videoton a legutóbbi három fellépéséből ellenben csak egyet tudott megnyerni Pápán.

MTK BUDAPEST–PMFC-Matias
(November 29., szombat, 16.00)

Az MTK kiválóan szerepelt az őszi félidényben, de a legutóbbi hazai mérkőzésein (a Bozsik Stadionban) kétszer is megbotlott, kikapott az Újpesttől és a Diósgyőrtől is, ráadásul szerzett gól nélkül. A pécsiek az idény során másodszor is edzőt váltottak, júliusban még Véber György irányításával kaptak ki otthon a kék-fehérektől 4-0-ra, aztán a félidény záró mérkőzésein Kulcsár Árpád dirigálta a csapatot, most pedig az egykori Real Madrid-játékos, a vb-bronzérmes horvát Robert Jarni mutatkozik be a csapat élén. A pécsiek idegenbeli mérlege sokkal jobb, mint a hazai (tíz pontjukból nyolcat vendégként szereztek), de a legutóbbi hat mérkőzésüket, s benne három idegenbeli bajnokit sorozatban elveszítették.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–DIÓSGYŐRI VTK
(November 29., szombat, 18.00)

Benczés Miklós, a hazaiak vezetőedzője egykori csapata ellen meccsel, játékosai közül Gohér Gergő is játszott a piros-fehéreknél. A két csapat eddig három bajnoki mérkőzést játszott egymás ellen, ezek közül az első kettőn a mindenkori vendég nyert, majd júliusban a DVTK otthon tartotta a három pontot. Ugyanakkor a diósgyőriek először játszanak az akadémisták ellen Felcsúton, ahol a Puskás FC a legutóbbi öt bajnokijából négyet megnyert, s az őszi idényben csak egyszer, az MTK-tól kapott ki. Persze, Tomiszlav Szivics együttese is feljavult az utóbbi időszakban vendégként, a piros-fehérek a legutóbbi nyolc idegenbeli bajnokijukból csak kettőt veszítettek el. (Igaz, csak kétszer nyertek, de ebből az egyik bravúr volt: a 15. fordulóban az MTK-t verték meg.)

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–KECSKEMÉTI TE
(November 29., szombat, 20.00)

Mind a két csapat veretlen még a novemberi bajnoki mérkőzésein, a Fradi október 4-én Diósgyőrben, a KTE október 18-án otthon, az MTK-tól kapott ki legutóbb. Thomas Doll együttese ellenben a bajnokságban az elmúlt hetekben kétszer is kellemetlen meglepetést okozott híveinek pályaválasztóként, a Haladás és a Paks ellen sem tudott gólt szerezni. Dibusz Dénest és a védelmét dicséri, hogy a Ferencváros a Groupama Arénában lejátszott 540 játékperc alatt mindössze két gólt kapott, egyet a Nyíregyházától, egyet pedig a Puskás Akadémiától. A Kecskeméti TE augusztus 17. óta mindössze három bajnoki meccset játszott vendégként, azokon ellenben kifejezetten jó eredményeket ért el, a Pécset és a Paksot legyőzte, Debrecenben döntetlent játszott. A két csapat nyári, kecskeméti mérkőzésén a Ferencváros Böde Dániel mesterhármasával 3-1-re győzött.

A további program:
Vasárnap
DVSC-Teva–Nyíregyháza Spartacus 16.30
Győri ETO–MVM-Paks 18.30

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS