A Pápa a közös szál a Ligakupa-döntősök között

2013. április. 24., 10:02   |    

A Pápa a közös szál a Ligakupa-döntősök között

Ma délután fél hattól a székesfehérvári Sóstói Stadionban játssza a Videoton és a Ferencváros a Ligakupa 2012–2013-as kiírásának döntőjét. A Vidi a sorozat történetének legeredményesebb csapata, a Fradi először finalista.

Az eddigi öt kiírásból a Videoton (az első alkalommal még Fehérvár néven) háromszor is győzött, tehát többször, mint az összes többi csapat együttvéve. A Vidi 2008-ban a Debreceni VSC, 2009-ben a Pécsi MFC, 2012-ben – idegenben, a Széktói Stadionban – a Kecskeméti TE ellen nyerte meg a kupát. A mostani keret 2012-ben is kupagyőztes volt, a döntőben a Tujvel – Szolnoki, Vinicius, Caneira, Héctor Sánchez – Tóth B., Mitrovics (Vaskó), Sándor (Kovács) – Walter Lee (Gyurcsó), Filipe Oliveira (N. Nikolics) – Torghelle (Brandao) összeállítású alakulat győzött. Olyan ellenben nincs a fehérvár jelenlegi keretében, aki a klub mindhárom Ligakupa-győzelmének részese lett volna.

A csapat a csoportmérkőzéseken a Kaposvári Rákóczit, a Pápát és a második ligás ZTE-t előzte meg, hat meccsből négyet megnyerve. (Az egész sorozatban egyszer kapott ki a Videoton, Pápán.) A negyeddöntőben – már tavasszal – a DVSC-Tevát búcsúztatta, a 180 perces csatában született egyetlen góllal, ezt egyébként büntetőből Nemanja Nikolics lőtte. Az elődöntőben a PMFC-Matias volt az ellenfél, a fehérváriak kettős győzelemmel (3-1, 2-1) jutottak be a döntőbe.



A Ferencváros a 2006-os kizárás óta először szerezhet trófeát, illetve először lehet kupagyőztes a Magyar Kupa 2004-es elhódítása óta. A zöld-fehérek a csoportmérkőzéseken a KTE, az MTK és a Szolnoki MÁV előtt jutottak tovább, veretlenül. A negyeddöntőben előbb 3-1-re legyőzték a Pápát, majd hosszabbítás után kikaptak a visszavágón 4-2-re, de a több idegenben szerzett góllal mégis bejutottak az elődöntőbe. Ott már kettős győzelmet arattak az Eger ellen (3-1, 1-0).



Különlegessége tehát az idei Ligakupa-sorozatnak, hogy mindkét finalista egyszer kapott ki a döntőig vezető úton, s mindkettő a Lombard FC Pápa együttesétől.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS