A Pápa és a Haladás került közelebb a kieséshez

2015. május. 09., 20:36   |    

A Pápa és a Haladás került közelebb a kieséshez

Az OTP Bank Liga 27. fordulójának szombati játéknapján a Pécs győzni tudott Pápán, a Haladás pont nélkül zárt Győrben.

Dunaújváros-DVTK 0-0
Vezette: Solymosi Péter

A Dunaújváros számára volt nagyobb tétje a mérkőzésnek, és ez érződött is a játékon: a hazaiak kezdeményezőbbek voltak, a DVTK megpróbált ellentámadásokból veszélyeztetni. Több helyzetet alakított ki a Dunaújváros, de a legnagyobb lehetőségek is kimaradtak, Böőr Zoltán, Jakab Dávid és Eppel Márton is nem egyszer közel járt a gólszerzéshez, de nem választottak tökéletes megoldást választott a kapu előtt. A lefújásig nem született gól, a Dunaújváros aligha lehet elégedett a megszerzett egy ponttal.

Budapest Honvéd-Kecskeméti TE 2-0 (2-0)
Vezette: Pintér Csaba
Gólszerző:

A Honvéd ezt megelőzően még sosem győzte le bajnoki mérkőzésen a Kecskemétet, de a hazaiak számára nem elsősorban emiatt volt fontos a siker, hanem a bennmaradásért vívott harcban is elengedhetetlen volt a három pont begyűjtése. A Honvéd fölényben játszott az első félidőben, de sokáig nem tudott helyzetbe kerülni. Amikor igen, akkor gólt is szerzett, a 30. percben Holender Filip beadása után Souleymane Youla 6 méterről továbbított a hálóba (1-0). Támadásban maradt a Honvéd, és a 45. percben megszerezte második gólját is: Holender harcosságának köszönhette, hogy lövőhelyzetbe került, és 14 méterről a bal alsó sarokba lőtt (2-0). A második félidőben képtelen volt újítani a Kecskemét, a Honvéd kidolgozott néhány lehetőséget, de nem kellett extra energiákat fordítania a támadásokra, így maradt a 2-0 a lefújásig.

Győri ETO - Haladás 3-2 (2-1)
Vezette: Iványi Zoltán
Gólszerző: Rudolf a 8., Koltai a 39., Lipták a 48., ill. Martinez a 28., Radó a 66. percben

Nyílt támadójátékkal rukkolt elő mindkét együttes az első félidőben, lüktető volt a meccs, mindkét kapu gyakran forgott veszélyben. Az ETO már a 8. percben vezetést szerzett, Ibánez jobb oldali szabadrúgása után Rózsa kapus nem tudta megfogni a labdát, az Priskin Tamás elé pattant, aki az ötös vonalánál átgurította a bal oldalra, az érkező Rudolf Gergely pedig a túloldalról a léc alá bombázott (1-0). A kapott gól után bátran rohamoztak a szombathelyiek, és a 28. percben sikerült egyenlíteniük, Németh Márió bal oldali szögletét követően Leandro Martinez robbant be a kapu elé, és fejelt a kapu bal oldalába (1-1). A 39. percben visszavette a vezetést az ETO, Brdarovszki jobb oldali beadása után két védő is rosszul helyezkedett, Koltai Tamás pedig 6 méterről a léc alá fejelt (2-1). A szünetben Mészöly Géza lehozta a belső védő Hegedűs Jánost, és Gaál Miklós személyében egy támadót hozott be helyette. A 48. percben megduplázta előnyét a Győr: Bucsa átadása után Lipták Zoltán levette a labdát a Haladás 16-osán belül, átjátszotta Alcibiadét, majd bal oldalról, 10 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (3-1). A 66. percben Halmosi Péter bal oldali beadásánál hibáztak a védők, Radó András pedig 3 méterről a kapu közepébe passzolt (3-2). A Haladás kétségbeesetten támadott a hátralévő időben, de hiába, az eredmény nem változott, a Győr begyűjtötte mindhárom pontot.

Lombard Pápa - PMFC-Matias 0-2 (0-0)
Vezette: Vad II István
Gólszerző: Pauljevics az 54., Fröhlich a 78. percben

Az első félidőben jóval veszélyesebb volt a Pécs, de csak helyzetekig jutott el, gólt nem tudott szerezni a szünetig. A második félidőben sem változott a játék képe, de ekkor már a gólok sem maradtak el: az 54. percben Pauljevics tört kapura a jobbösszekötő helyén, majd 15 méterről a jobb felső sarokba lőtt (0-1). A 78. percben bebiztosította győzelmét a Pécs, Pauljevics pontos beadása után Fröhlich Roland egy átvétel után 12 méterről a bal alsó sarokba lőtt (0–2). A Pápa erejéből a szépítésre sem futotta a hajrában, a pécsiek megérdemelten szerezték meg a három pontot.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS