A Pápa és a Paks is megszerezte első győzelmét

2012. szeptember. 01., 20:25   |    

A Pápa és a Paks is megszerezte első győzelmét

Az OTP Bank Liga 6. fordulójában Paks idegenben és a Győr idegenben győzött, a pápaiak a Kaposvár ellen gyűjtötték be a három pontot.

Egri FC - Ferencváros 2-2 (0-0)
Vezette:
Solymosi Péter (L. Tóth Lajos, Berettyán Péter)
Gólszerző: Németh a 72., Németh (11-esből) a 94., ill. Perics (11-esből) a 47., Böde az 52. percben

A debreceni összecsapás első félideje a Ferencvárosé volt, de a fővárosi fölény csak labdabirtoklásban mutatkozott meg, komolyabb helyzetek nem adódtak az egri kapu előtt. A fordulás után két perc sem kellett a zöld-fehérek vezető találatához, az Aleksandar Jovanovic elleni szabálytalanságért megítélt büntetőt Milan Peric váltotta gólra (0-1). Az 52. percben növelte előnyét a Ferencváros, az Orosz Márktól kapott labdát Böde Dániel 16 méterről csavarta a léc alá (0-2). A 72. percben váratlanul szépített az Eger, Igor Pisanjuk kapott labdát a jobb szélről, becsapta védőit, majd Németh Norberthez játszott, aki közelről nem hibázott (1-2). A hajrában a Ferencváros kapufát lőtt, az Eger pedig gólt, a 94. percben Gyömbér Gábor szabálytalanságáért megítélt büntetőt Németh értékesítette, beállítva a 2-2-es végeredményt.

DVTK - Győri ETO 0-3 (0-1)
Vezette:
Szabó Zsolt (Kelemen Attila, Medovarszki János)
Gólszerző: Koltai a 41., Koltai az 57., Koltai a 66. percben

A hazai pályán hibátlan DVTK és a bajnokságot gyengébben kezdő, de utóbbi három meccsét egyaránt megnyerő Győri ETO miskolci összecsapásán kiegyenlített játékot hozott az első 20 perc, majd a hazaiak alakítottak ki helyzeteket. A 41. percben mégis az ETO jutott előnyhöz, Michal Svec passza után Koltai Tamás 26 méterről óriási gólt lőtt a jobb felső sarokba, a labda a keresztlécről pattant a hálóba  (0-1). Az 57. percben ismét Koltai villant, egy csel után a 15 méterről, kissé balról eleresztett lapos lövése után Ribánszki kapus nagyot hibázott, a labda a hálóban kötött ki (0-2). A 66. percben Koltai mesterhármassá egészítette ki korábbi találatait, ezúttal 22 méterről csavart a bal felső sarokba (0-3), magabiztossá téve csapata győzelmét.

Haladás - MVM Paksi FC 1-2 (1-1)
Vezette:
Böcskei Balázs (Lémon Oszkár, Farkas Balázs)
Gólszerző: Kenesei a 18., ill. Lázok a 40., Rajos (öngól) a 67. percben

Az első negyedórában a Haladás több alkalommal is közel járt a vezetés megszerzéséhez, de Csernyánszki Norbert, a paksiak kapusa minden alkalommal jól avatkozott játékba. A 18. percben megszerezte a vezetést a hazai együttes, Kenesei Krisztián néhány csel után 12 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (1-0). A 40. percben Lázok János végzett el szabadrúgást, lövése után a labda egy hazai játékos lábán megpattanva a hálóba hullott (1-1). A paksiak a 48. percben kapufáig jutottak, majd a 67. percben némi szerencsével megszerezték a vezetést, Lázok bal oldali beadása után a menteni igyekvő Rajos Gábor saját kapujába fejelt (1-2). A szombathelyiek a hajrában nyomás alatt tartották a paksi kaput, de gólt szerezniük nem sikerült, a vendégek első győzelmüket szerezték a bajnokságban.

Lombard Pápa Thermál FC - Kaposvári Rákóczi 3-0 (1-0)
Vezette:
Erdős József (Kis Zoltán, Szalai Dániel)
Gólszerző: Seye a 43., Maróti a 48. Sekour a 67. percben

Az öt forduló után nyeretlen pápaiaknál a hét elején megköszönték Bene Ferenc munkáját, a Kaposvár ellen Kovács László készítette föl a csapatot. Az első félidőben egyik csapat sem tudott a másik fölé nőni mezőnyben, de a játékrész hajrájában a pápaiaknak sikerült megszerezniük a vezetést, Mouhamadou Seye a 16-os jobb sarkától a kapu jobb felső sarkába csavart (1-0). A fordulás után két percet kellett várni az újabb hazai találatra, Seye ezúttal előkészítő volt, jó ütemű passza után Maróti Béla a kimozduló kapus mellett 10 méterről a jobb sarokba helyezett (2-0). A 67. percben eldőlt a meccs, egy jobb oldali beadást követően Youssef Sekour 9 méterről fejelt a léc alá (3-0).

(fotó: haladasfc.nyugat.hu)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS