A Pápa legyőzte a Győrt

2009. augusztus. 22., 22:43   |    

A Pápa legyőzte a Győrt

Szombaton négy mérkőzést játszottak le a Soproni Liga ötödik fordulójából. Négy meccs hazai sikert hozott: a Diósgyőr 4-1-re nyert a Kecskemét, a Pápa 1-0-ra a Győr, a Paks pedig 2-0-ra a Kaposvár ellen. A negyedik találkozón pontosztozkodás született, az MTK 1-1-es döntetlent ért el Nyíregyházán. A kék-fehérek az egy szerzett ponttal is a tabella élére álltak, de az eddigi listavezető, a Videoton csak vasárnap lép pályára, a Haladás otthonában.

Magabiztos diósgyőri győzelem

DVTK - Kecskeméti TE-Ereco 4-1 (3-1)
Vezette: Németh Ádám (Szalai Zoltán, Vígh Tibor)
Gólszerző: Milicic a 3., Szabó V. a 24., Balajti a 26., Balajti a 91. illetve Csordás a 32. percben

Elszántan és jól kezdett a Diósgyőr, amely már a 3. percben vezetést szerzett: Balajti Ádám balról, szabadrúgásból adott be, Boris Milicic pedig öt méterről a léc alá fejelt (1-0). A 24. percben megduplázták előnyüket a hazaiak, Lipusz Norbert átadása után Szabó Viktor közelről passzolt a hálóba (2-0). Két perccel ezután ismét a kecskemétiek kapujába került a labda, ekkor Balajti balról, az alapvonal elől, éles szögből szerzett gólt (3-0). A 32. percben szépített a Kecskemét, Mbengono Andoa Yannick bal oldali átadását Csordás Csaba négy méterről váltotta gólra (3-1). Egy találat az utolsó, a 91. percre is maradt: Lipusz bal oldali beadása után Filip Lazareanu kapus kipaskolta a labdát, amit Balajti tíz méterről a hálóba emelt (4-1).


Az első félidő hozta a gólokat

Nyíregyháza Spartacus FC - MTK Budapest 1-1 (1-1)

Vezette: Iványi Zoltán (Albert István, Medovarszki János)
Gólszerző: Homma a 29. illetve Gosztonyi a 45. percben

Az első félidő első része hazai fölényt hozott, s a nyírségiek a 29. percben meg is szerezték a vezetést, Igor Bogdanovic jobb oldali beadása után Kazuo Homma öt méterről gurított a vetődő Szatmári Zoltán alatt a kapuba (1-0). A játékrész hosszabbításában azonban egyenlített az MTK, a 45. perc után (de még a félidőben) Gosztonyi András jó 30 méteres szabadrúgását követően a labda a háló bal oldalában kötött ki (1-1). A második negyvenöt perc nagy harcot, de újabb gólt már nem hozott, így a csapatok megosztoztak a pontokon.


Egyetlen találat döntött

Lombard Pápa Termál FC - Győri ETO 1-0 (1-0)
Vezette: Vad II István (Ring György, Iványi István)
Gólszerző: Bali a 24. percben
Kiállítva: Dlusztus a 27. percben

A határozottan futballozó Pápa a 24. percben előnyre tett szert, Bárányos Zsolt szabadrúgása után Lazar Stanisic röviden fejelte ki a labdát, amit Bali Péter nyolc méterről a léc alá helyezett (1-0). Három perccel ezután tíz főre fogytak a hazaiak, Dlusztus András kapott piros lapot, mert lekönyökölte Stanisicot. A győrieknek így több mint egy félidejük volt emberelőnyben az egyenlítésre, de ez nem sikerült nekik, így a három bajnoki pontot a Pápa szerezte meg.


A finisig nyílt volt a meccs


Paksi FC - Kaposvári Rákóczi 2-0 (0-0)
Vezette: Fábián Mihály (Demeter János, Márkus Tamás)
Gólszerző: Éger a 62., Böde a 92. percben

A fegyelmezetten futballozó csapatok meccsén az első félidő nem hozott gólt, ám a második játékrészben a Paks megszerezte a vezetést: a 62. percben Lisztes Krisztián szabadrúgása után Éger László közelről passzolt a hálóba (1-0). Ezután is kiegyenlített játékot láthattak a nézők, majd azt, hogy a házigazdák bebiztosítják győzelmüket - a 92. percben Heffler Tibor passza után a labda Báló Tamáshoz került, akinek ívelése után Böde Dániel közelről fejelt a kapuba (2-0). Ezután már nem esett gól, a három pontot a Paks szerezte meg.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS