A Puskásban győzött a Honvéd, növelte előnyét a listavezető

2013. október. 06., 21:36   |    

A Puskásban győzött a Honvéd, növelte előnyét a listavezető

Az OTP Bank Liga 10. fordulójának vasárnapi játéknapján a Honvéd 2-1-re legyőzte a Ferencvárost, a tabellát immár négy pont előnnyel vezető Videoton FC 3-0-ra győzött az Újpest ellen.

Ferencváros - Budapest Honvéd 1-2 (1-1)
Vezette:
Andó-Szabó Sándor
Gólszerző: Gyömbér a 12., ill. Alcibiade a 37., Daud az 53. percben

A Ferencváros jól kezdett, a 12. percben egy szöglet után Gyömbér Gábor góljával a vezetést is megszerezte (1-0). Úgy tűnt, a hazaiaknak nem lesz nehéz dolguk, de a játékrész felénél alaposan visszaesett a zöld-fehérek játéka, magukra húzták az ellenfelet, és a 37. percben, egy szöglet után a Honvéd kiegyenlített: Raffaele Alcibiade maradt üresen, és közelről a hálóba fejelt (1-1). A második félidőt kihagyott helyzetekkel kezdték a házigazdák, míg a Honvéd első igazán veszélyes akcióját gólra váltotta, az 53. percben Job beadása után Ayub Daub fejelt a kapuba (1-2). Ricardo Moniz próbált ugyan változtatni a hadrenden, de mindhiába, csapata túlságosan is kiszámíthatóan játszott, így a lefújásig nem változott az eredmény.



Videoton FC - Újpest FC 3-0 (0-0)
Vezette:
Kassai Viktor
Gólszerző: Zé Luis a 48., Kleinheisler az 53., Zé Luis a 66. percben

Az első félidőben a hazaiak irányították a mérkőzést, néhány helyzetet is kialakítottak, de gólt nem sikerült elérniük. A második félidő elején megszerezte a vezetést a Videoton, Nildo egy labdaszerzés után indította Zé Luist, aki lefutotta védőjét, majd a kapu közepébe lőtt (1-0). Az 51. percben Ngawa kiállítása miatt megfogyatkoztak az újpestiek, ráadásul tizenegyeshez jutott a hazai együttes, Zé Luis azonban kihagyta a büntetőt. Az 53. percben így is gólt szerzett a Vidi, Kleinheisler László 18 méterről a bal sarokba lőtt (2-0). A 66. percben végleg eldőlt a meccs, Nildo a jobb oldalon egészen az alapvonal közeléig futott labdával, centerezése után rövidre sikerült a felszabadítás, a lendületből érkező Zé Luis pedig 11 méterről a kapuba bombázott (3-0).


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS